fbpx
Annonse
Annonse
Illustrasjon av det eventuelle SNR på Hjelset. Illustrasjon: Helse Midt
Illustrasjon av det eventuelle SNR på Hjelset. Illustrasjon: Helse Midt
Dette er et debattinnlegg. Innholdet gir uttrykk for skribentens meninger og holdning.

 Å koordinere selv er en god strategi hvis de allerede nå vet at de ikke klarer å holde ramma. Det innebærer jo selvfølgelig at de et stykke inn i byggeprosessen «plutselig» oppdager overskridelser.

Valget Helse Midt-Norge, helseminister, regjeringen og Stortinget da vil stå ovenfor, er om man da skal ferdigstille et nesten ferdig men ubrukelig sykehus, med nye tilleggsbevilgninger.

Vi får i de neste dagene se om Regjeringen har lært om hvor galt et byggeprosjekt kan gå og om de har bedre kontroll med sykehus enn med garasjer.

Skanska har kanskje rett i at dette har vært en skinnprosess? Helse Møre og Romsdal har fått bygget «knadd» (knaing er de gode på) av eksperter og vil nå kjøre på for egen hånd - med noen oppgraderinger underveis? Det er jo mulig de finner ut at ambulansestasjon og ambulanse-garasjen som ble fjernet for å få ned arealet likevel er greit å ha? Sammen med annet som måtte fjernes for å få ned kostnadene?

Uavhengig om dette blir stoppet eller ei - dette prosjektet viser hvor langt man er villig til å gå for å realisere noe som tidlig burde blitt stemplet som «forkastelig ide», «stormannsgalskap» eller «vrangforestillinger rotet i politisk ideologi». For å si det på en diplomatisk måte.

Opposisjonen bør her samle seg og stoppe dette mens de kan. Det er neste regjering som må håndtere kaoset hvis det fortsettes. Sannsynligheten for at det vil koste dyrt - i politisk kapital - er stor!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.
For kommentarer vennligst bruk kommentarfeltet over.

Annonse
Annonse

Tidligere meningsinnlegg

Annonse

Hva skjer?

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format og tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte