Annonse
Annonse
Ingrid Uthaug, høgskolelektor
Ytring
19 januar 2021 22:15
Del på Facebook
Illustrasjon av det eventuelle SNR på Hjelset. Illustrasjon: Helse Midt
Illustrasjon av det eventuelle SNR på Hjelset. Illustrasjon: Helse Midt
Dette er et debattinnlegg. Innholdet gir uttrykk for skribentens meninger og holdning.
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

 Å koordinere selv er en god strategi hvis de allerede nå vet at de ikke klarer å holde ramma. Det innebærer jo selvfølgelig at de et stykke inn i byggeprosessen «plutselig» oppdager overskridelser.

Valget Helse Midt-Norge, helseminister, regjeringen og Stortinget da vil stå ovenfor, er om man da skal ferdigstille et nesten ferdig men ubrukelig sykehus, med nye tilleggsbevilgninger.

Vi får i de neste dagene se om Regjeringen har lært om hvor galt et byggeprosjekt kan gå og om de har bedre kontroll med sykehus enn med garasjer.

Skanska har kanskje rett i at dette har vært en skinnprosess? Helse Møre og Romsdal har fått bygget «knadd» (knaing er de gode på) av eksperter og vil nå kjøre på for egen hånd - med noen oppgraderinger underveis? Det er jo mulig de finner ut at ambulansestasjon og ambulanse-garasjen som ble fjernet for å få ned arealet likevel er greit å ha? Sammen med annet som måtte fjernes for å få ned kostnadene?

annonse

Uavhengig om dette blir stoppet eller ei - dette prosjektet viser hvor langt man er villig til å gå for å realisere noe som tidlig burde blitt stemplet som «forkastelig ide», «stormannsgalskap» eller «vrangforestillinger rotet i politisk ideologi». For å si det på en diplomatisk måte.

Opposisjonen bør her samle seg og stoppe dette mens de kan. Det er neste regjering som må håndtere kaoset hvis det fortsettes. Sannsynligheten for at det vil koste dyrt - i politisk kapital - er stor!

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse

Innlogging

Tidligere meningsinnlegg

Siste kommentarer

Takker så mye for publisering KSU! Håper det kan skape en viss debatt :-)
Lama Vik 1 måneder siden Aksekamper i valgkampen
Kva meiner du her, Hofset? "Frykten er at SVV fortsatt forsøker å skjule sannheten når den lovpålagte KS2-kontrollen gjennomføres ved avslutning ...
Lama Vik 1 måneder siden Mulighetenes akse – Romsdalsaksen!
Kva med eit kompromiss, Hofset? Vi bygger Møreaksen konvensjonelt, og så blir Langfjordsambandet pilot for senketunnell? Då er vi kvitt ...
jon ingar eik 1 måneder siden Ei fylkeskommune i «sus og i dus»
Begynn med og flytte ut den politiske kameraderi bedriften Statens Veivesen ut i fra Molde, kanskje helt ut av Fylket,  ...
Terje Sundsbø 1 måneder siden Hemmelighold og bortforklaringer fra SVV
@Rolf Erik PedersenMed gratis ferger vil fergeavløsningsmidlene for Møreaksen øke, og bompengene minke.En rabattert billett på ferga mellom Molde og Vestnes koster ...
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansundsregionen.

Foreslå arrangement

Vis kalender

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse

Våre utvalgte