fbpx
Annonse
Annonse
Illustrasjonsfoto: Kurt Helge Røsand / KSU.NO
Illustrasjonsfoto: Kurt Helge Røsand / KSU.NO
Dette er et debattinnlegg. Innholdet gir uttrykk for skribentens meninger og holdning.

Etter at nye bussruter har vært i drift i et halvt år, er det bare én kommentar til de nye rutene for strekninga Flatøy–Kristiansund–Flatøy:

Uakseptabelt.

Vi har sjelden opplevd en så dramatisk forverring av busstilbudet på denne ruta som etter siste ruteomlegging. Enkelte avganger har 40 minutters ventetid på Storbakken, total reisetid fra Flatøy til sentrum på nærmere to timer på en strekning på under 30 kilometer. Det kan vi rett og slett ikke akseptere.

Hvis hovedtanken er å få innbyggerne i kommunen over fra privatbil til kollektive tilbud, må første bud være at det går busser. Bussene må i tillegg gå der de fleste bor. Nå er det slik, og det har vært slik lenge, at de fleste bussrutene stopper i Kystvågen, der det er to hus. Det betyr at de som bor på Amundøy, Brattøy og Flatøy (flertallet av dem som blir berørt) må gå opptil to kilometer for å komme til bussen, hvis det da går en buss; hvilket det svært sjelden gjør.

Andre bud må være at det er et akseptabelt busstilbud.

Det er ikke de nye rutene fra august 2020. Etter omleggingen får alle som bor på strekningen fra Flatsetkrysset til Flatøy et langt dårligere tilbud enn tidligere. De gamle bussrutene var heller ikke noe å skryte av.

Når man i tillegg i et halvt år har opplevd at det ikke går én eneste buss på strekninga lørdag og søndag burde alle skjønne at dette ikke går.

Følgende må rettes opp snarest, og senest ved første mulige revisjon av busstilbudet:

  • Alle busser på rute 812 må gå til Flatøy; ikke stoppe i Kystvågen
  • Vi vil ha tilbake den gamle rute 811, som gikk via Bolga i skoleåret og som ga kortere reisetid enn å dra rundt hele Frei
  • Det må etableres et busstilbud også i helgene. Slik det er nå er innbyggerne i denne delen av Kristiansund utelukket fra å ta del i uteliv/kulturtilbud på kveldstid hvis man ikke bruker privatbil.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.
For kommentarer vennligst bruk kommentarfeltet over.

Annonse
Årbok - Freiøya Historielag
Annonse

Tidligere meningsinnlegg

Annonse

Hva skjer?

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format og tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte