Annonse
Annonse
Kristiansund sykehus. Foto: Kurt Helge Røsand / KSU.NO
Kristiansund sykehus. Foto: Kurt Helge Røsand / KSU.NO
Dette er et debattinnlegg. Innholdet gir uttrykk for skribentens meninger og holdning.

Appell holdt av Stein Kristiansen under markeringen for Kristiansund sykehus lørdag 19. juni 2021.

Så er i enda en gang samlet på rådhusplassen for å løfte knyttneven til kamp for vårt lokalsykehus. En direkte årsak er at vi vil vise vår aversjon mot at Erna Solberg i dag skal legge ned grunnsteinen ved et sykehus som hun selv har valgt å navngi som «molde sykehus». For å pynte på dette vil vel helsefortaket i dag velge å kalle det «fellessykehuset» på Hjelset.

Bare så det er klart:

For oss på Nordmøre blir Hjelset aldri til noe «fellessykehus».

Grunnsteinen som Erna legger ned i dag har med seg en beretning som vil gå over i historien som et svik mot et Nordmøre som har hatt et flott lokalsykehus som selve diamanten i vårt distrikt. I denne diamanten har vi hatt en sikkerhet for helse, liv og sikkerhet.

Uansett hvilke regneark, utredninger og vedtak de har presentert for gjennom år har disse aldri gitt oss den sikkerheten som trengs. Og for hver gang vi har blitt presentert for et vedtak, har det ikke gått lang tid før vi har fått beskjed om at nye vedtak opphever gamle, og direkte bidrar til å bygge ned vårt lokalsykehus.

Aksjonister og sykehusforkjempere har blitt anklaget for at vi ikke bøyer oss for lovlige vedtak og til stadighet vil ha omkamp. De som anklager oss for dette bør se seg selv i speilet, og svare for hvem som har tatt omkamp og direkte bidratt til at vårt lokalsykehus har fått problemer med å gi oss helse, liv og sikkerhet.

Det oppleves som en undertone om at vi må begynne å oppføre oss som folk, og det er nettopp det vi gjør – vi er folk i kamp for vårt lokalsykehus og lokalsamfunn.

Vår kamp har hatt et legalt og rotfestet grunnlag i god og grundig folkelig mobilisering under et banner – nemlig – vi gir oss aldri. Vi nærer ingen frykt for at denne mobiliseringen ser noen ende.

Sammen med dette har det vært framført en grundig faglig dokumentasjon på at den fasongen som det såkalte «fellessykehuset» har fått er en gedigen kostnads-bombe for den framtidige sykehusstrukturen i hele fylket, som i ferdig utgave ikke vil være et egnet verktøy for å ta vare på vår helse.

Motoren som driver dette framover er en helseforetaksmodell, som bygger på en ren økonomisk modell, hvor pasientens helse og helbred omregnes til en ordre-reserve for forretningsdrift.

Denne modellen er uegnet til å ta vare på de som trenger våre sykehus og det er den direkte årsaken til at vi mobiliserer for vårt lokalsykehus, som for oss – er en umistelig diamant i vårt lokalsamfunn.

Sammen er vi en materiell kraft som skal stoppe nedleggelsen av vårt lokalsykehus.

Vi gir oss aldri!

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Tidligere meningsinnlegg

Siste kommentarer

Terje Sundsbø 2 timer siden Sunnmøre på rett vei
@Terje G. Finnøy 
Terje G. Finnøy 8 timer siden Sunnmøre på rett vei
At omveien og tunneltraseen MA nå tydelig fremstår som ett stykkevis og delt prosjekt, er på lik linje med det ...
Ketil Strand Andersen 10 timer siden Une Bastholm nominerer David Attenborough til fredsprisen
Den problemstillingen Bastholm ikke fatter er at våre naturressurser er begrensede. Vi har f.eks. en gitt mengde rent vann fra ...
Terje Sundsbø 12 timer siden Sunnmøre på rett vei
Så var det dette med fakta da. Her fra ordfører Neergaard i Kristiansund: https://www.tk.no/ordforer-og-ap-leder-ja-til-more-og-romsdal/o/5-51-1088532«Investering vei siste 10 år (Rassikringsprosjekt ikke ...
Jan Ove Skutvik 13 timer siden Sunnmøre på rett vei
Fonuft pleier ikke alltid å seire, men la oss iallefall håpe at dette er initiativet som får vektskåla til å ...
Kuststamveg med trasse inni landet, hva er da vitsen, bra at det enda finnes sko å få kjøpt med borelås, ...
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansundsregionen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i større format og valg av periode. Her vil du også kunne finne tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse

Våre utvalgte