Annonse
Annonse
Del på Facebook
Foto: Cornelius Poppe / NTB
Foto: Cornelius Poppe / NTB
Dette er et debattinnlegg. Innholdet gir uttrykk for skribentens meninger og holdning.

Av Owe Ingemann Waltherzøe og Bjarte Helland

Folket har talt, vi er ferdig med Stortingsvalget 2021, og vår neste stortingsperiode skal styres av 169 personer som har fremmet sine politiske standpunkt. Det er nå vi skal få se hvordan de skal levere sine fagre løfter og hva de tenker å gjøre for å styrke landets velferd og drift. På Hurdalsjøen Hotell begynte tre partier som kunne sikret et politisk flertall kommende periode sonderinger, men der ble det klart at man ikke ville ha et grunnlag for et stabilt flertallsstyre kommende 4-års periode.

Politikk i Norge er ofte slik at vi ikke får ett parti som er enerådende, vi får sammensetninger som finner sammen om en politisk plattform de skal jobbe med. Stabilitet og forutsigbarhet er svært viktig for næringsliv og privatpersoner, vi får da mulighet til å vite hva som kommer og hva som blir forsaket. Alle er klar over dette, og vi håper i det lengste at vi får denne forutsigbarheten.

Utfordringen vi nå står overfor er noen få som ønsker størst mulig påvirkning i den nasjonale politikken fremover, å styre et land med en mindretallsregjering slik det nå ligger an, kommer til å medføre mye ustabilitet. Vi kommer til å leve med en variert forutsigbarhet, basert fra sak til sak.

Årets valg endte opp med å bli et blokkvalg, ønsket om er styringsendring ble viktigere for den enkelte fremfor de politiske sakene. Nå står vårt Storting fremfor den store demokratiske utfordringen, de skal omsette sine ord til handlinger. Hvordan de nå skal greie dette, skal bli svært spennende å få med seg, dessverre så er det nå mye som tilsier at vi vil få en periode med fokus på skatter og avgifter.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Partiene som nå sitter på Stortinget fokuserer på hvordan de skal finansiere det «grønne skiftet», øke inntektene til staten og «sikre stabilitet». Det er i dag svært få partier som snakker om hvordan vi skal få ned utgiftene og nivået på vårt statsbudsjett. Industri- og Næringspartiet gikk til valg for første gang 2021, hvor vi la vekt på dette med å redusere det kunstig høye statsbudsjettet vårt. Som parti er vi fornøyd med vårt første gjennomførte valg og innser at folk ønsket en endring, det ble avgjørende for hvordan folk stemte.

Det som skal bli svært interessant i kommende periode, er om partiene som nå tar regjeringsansvar omsetter alle sine ord til handlinger? Hvordan skal en regjering uten flertall greie å levere på sine fagre valgløfter?

VI ser at mange saker som de har valgt å løfte i valgkampen er viktige for den vanlige mann og næringsliv. Skal vi fortsette den vanvittige økningen av statsbudsjettet eller skal vi ha en mer edruelig tilnærming? Vi må få kontroll på våre utgifter, og da må man kutte utgifter - blir det som vanlig den vanlige mann i gaten som blir skadelidende? Vi ser allerede «billigere ferger» er sanert vekk, nå øker prisene med minst 12%, strømprisene galopperer og nettleien forblir uendret. Melkekuene til staten forblir slik det alltid har vært, man gir med en hånd og henter mer tilbake med den andre.

Blokkendringer på Stortinget resulterer sjelden i store endringer, og det skal nå bli viktig for alle å følge med sitt valg 2021. Omsetter ditt valg ord til handlinger de neste fire år, eller forblir det bare ord? Politikk er kompromiss og noe vi må leve med frem til vi kan enes om ett parti som tar 50% av avgitte stemmer. Vi har alle våre prioriteringer og hva som er viktigst varierer, av og til må man inngå kompromisser for å oppnå endringer. Ett lite steg nå kan bli ett stort senere, håper alle er kritiske til sitt valg og holder dem under oppsikt i tiden som kommer. Vi har gjort vårt valg, var det rett.

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Tidligere meningsinnlegg

Siste kommentarer

@Rolf Erik PedersenBevilgningene til Nye Veier og SVV kommer fra den samme pengesekk som vi alle finansierer – skattepengene. Det er ikke ...
@Terje SundsbøSve har rett I at vi har nok penger til å bygge mye vei.Men å bygge en standard vi ikke ...
Bjørn Nøstvold 1 dager siden 17. mai-appell
Så enig. Det har gått i feil retning helt siden 1994, hvor EU vennlige partier har godkjent over 13000 direktiver ...
Nils Hagseth 4 dager siden Eksportvegen fremfor Møreaksen
Kvifor er det så viktig å sette desse prosjekta opp mot kvarandre? "Nye veier " styrer det eine og vegvesenet ...
I følge Frank Sve (Frp), så er det rikelig med penger til å bygge veier: «Frp mener regjeringen har mer ...
Geir Gerhard Greger 10 dager siden Klimabispen møter olje og gassbyen
Kanskje hun kommer til byen for å gi byen den siste olje..
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansundsregionen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i større format og valg av periode. Her vil du også kunne finne tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse

Våre utvalgte