Annonse
Annonse
Statsminister Jonas Gahr Støre sammen med Per Vidar Kjølmoen rett før valget. Foto: Arbeiderpartiet
Statsminister Jonas Gahr Støre sammen med Per Vidar Kjølmoen rett før valget. Foto: Arbeiderpartiet
Dette er et debattinnlegg. Innholdet gir uttrykk for skribentens meninger og holdning.

Frank Sve har forsøkt å regne seg fram til at fergeprisene knapt blir redusert med Arbeiderpartiet og Senterpartiet. Det går selvfølgelig helt galt.

Dette er fakta:

Arbeiderpartiet og Senterpartiet legger i sitt alternative statsbudsjett nesten en halv milliard kroner på bordet for å redusere fergeprisene. Dermed har Arbeiderpartiet og Senterpartiet gjort mer for å redusere fergeprisene på tre uker, enn Frp klarte på seks og et halvt år da de hadde samferdselsministeren (de gjorde ikke annet enn å sette OPP prisene).

Sve har rett i at Frp omsider skjønte hvor galt det gikk mens Frp sjøl sto ved roret i fergepolitikken – og at partiet bidro til å redusere fergeprisene med 25 prosent i juni.

Problemet er bare at reduksjonen knapt var blitt gjennomført før Høyreregjeringa plusset på momsen på de samme billettene med 6 prosent. I tillegg gikk Høyre & co inn for å øke fergeprisene med ytterligere 12,7 prosent ved nyttår!

Heldigvis for alle fergereisende fikk vi byttet ut Høyre og Frp med Arbeiderpartiet og Senterpartiet ved stortingsvalget. Dermed får vi kompensert momspåslaget, stoppet prisøkninga og til og med satt prisene enda mere ned! Faktisk er prisforskjellen på hele 27,5% på Høyreregjeringa og Arbeiderpartiet/Senterpartiet, og vi får redusert prisene med 30% fra 1. januar 2021 til 1. januar 2022.

Jeg vil oppfordre Frank Sve til å beklage at han har forsøkt å feilinformere i denne saka, og være raus nok til å takke Arbeiderpartiet og Senterpartiet for dette krafttaket for hundretusenvis som er avhengig av ferger i hverdagen!

For nå er det slutt på sentralisering, privatisering og salg av Norge med Høyre og Frp.

Nå er det vanlige fergereisende sin tur med Arbeiderpartiet og Senterpartiet!

Av: Per Vidar Kjølmoen, stortingsrepresentant Arbeiderpartiet

Du må være logget inn for å kommentere.


Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.
 • Denne kommentaren er avpublisert.
  Espen Heitmann · 17 dager siden
  Du er desperat nå Kjølmoen, få hjelp, om ikke annet for din egen del, den eneste som bedriver feilinformasjon og tåkelegging her er deg.
  Frp fikk presset igjennom en reduksjon på totalt 25% i budsjettforhandlinger med regjeringen, reduksjonen ble innført 1/7-21.
  Dette etter at AP hadde stemt imot alle forslag om større reduseringer på stortinget utenom sitt eget ynkelige forslag om 10% reduksjon nå og at regjeringen skulle se på muligheten om totalt 50% reduksjon over de neste 4 årene..
  SP og AP i M&R fylke med Kjølmoen i spissen stod for tidenes største økning i fergetakstene senhøsten 2019 og startet fergeopprøret.
  At kjølmoen heller ikke har fått med seg at halvering av Mva på fergetakstene fra 12% til 6% var ett koronatiltak innført av regjeringen for og lette litt på kostnadene for fergebrukerne sier jo sitt, selvfølgelig skulle Mva gå tilbake til det normale når epidemien var over.
  Uansett er reduksjonene som er innført + Mva så reduksjonene som er innført av Frp og regjeringen er på 25% samme hvordan du prøver og vri på det, det samme gjelder nåværende regjerings reduksjon fra 1/1-22, den er på 5% men de fleste forstår at totalen som da vil være på 30% høres mye bedre ut og er noe som tydeligvis er svært viktig for Kjølmoen og AP og ta æren for, om ikke annet i ett forsøk på og tåkelegge sin egen udugelighet..
Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Årbok - Nordmøre Historielag
Annonse

Tidligere meningsinnlegg

Siste kommentarer

Kl. 08:10: Bedriftsbesøk hos eSEA Marine AS i Kristiansund. Offshorebedrift som blant annet jobber med å hente opp avfall frå ...
Geir Gerhard Greger 7 dager siden Grødahl: – Flott at Geir engasjerer seg
Hei, Arne. Tusen takk for oppklaring og svar på mitt innlegg. Jeg hadde ikke fått med meg at kirurgien skal forsette ...
Det er jo nettopp det norske politikere vil. Især AP. Som står bak helseforetaksmodellen. Bygge ned det norske helsevesenet og ...
Vidar Hölm 7 dager siden Næringskonferanse på Smøla
Håper fastlandsforbindelse var et av temaene. 
Petter E. Olsen 8 dager siden Det einaste som er destruktivt er Møreaksen!
Kan Dahl & Co begynne å se på en fastlandsforbindelse via undersjøisk tunnel i området Aukra-Hollingsholmen? Det er sjødybder godt ...
Espen Heitmann 8 dager siden Ap halverer fergetakstene, Frp sutrer
Det er bra nå Kjølmoen, denne kampen tapte du da nesten doblet fergetakstene og skapte fergeopprøret, du klarer ikke og ...
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansundsregionen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i større format og valg av periode. Her vil du også kunne finne tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte