Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
Del på Facebook
Statsminister Jonas Gahr Støre sammen med Per Vidar Kjølmoen rett før valget. Foto: Arbeiderpartiet
Statsminister Jonas Gahr Støre sammen med Per Vidar Kjølmoen rett før valget. Foto: Arbeiderpartiet
Dette er et debattinnlegg. Innholdet gir uttrykk for skribentens meninger og holdning.
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Frank Sve har forsøkt å regne seg fram til at fergeprisene knapt blir redusert med Arbeiderpartiet og Senterpartiet. Det går selvfølgelig helt galt.

Dette er fakta:

Arbeiderpartiet og Senterpartiet legger i sitt alternative statsbudsjett nesten en halv milliard kroner på bordet for å redusere fergeprisene. Dermed har Arbeiderpartiet og Senterpartiet gjort mer for å redusere fergeprisene på tre uker, enn Frp klarte på seks og et halvt år da de hadde samferdselsministeren (de gjorde ikke annet enn å sette OPP prisene).

Sve har rett i at Frp omsider skjønte hvor galt det gikk mens Frp sjøl sto ved roret i fergepolitikken – og at partiet bidro til å redusere fergeprisene med 25 prosent i juni.

Problemet er bare at reduksjonen knapt var blitt gjennomført før Høyreregjeringa plusset på momsen på de samme billettene med 6 prosent. I tillegg gikk Høyre & co inn for å øke fergeprisene med ytterligere 12,7 prosent ved nyttår!

Heldigvis for alle fergereisende fikk vi byttet ut Høyre og Frp med Arbeiderpartiet og Senterpartiet ved stortingsvalget. Dermed får vi kompensert momspåslaget, stoppet prisøkninga og til og med satt prisene enda mere ned! Faktisk er prisforskjellen på hele 27,5% på Høyreregjeringa og Arbeiderpartiet/Senterpartiet, og vi får redusert prisene med 30% fra 1. januar 2021 til 1. januar 2022.

Jeg vil oppfordre Frank Sve til å beklage at han har forsøkt å feilinformere i denne saka, og være raus nok til å takke Arbeiderpartiet og Senterpartiet for dette krafttaket for hundretusenvis som er avhengig av ferger i hverdagen!

For nå er det slutt på sentralisering, privatisering og salg av Norge med Høyre og Frp.

Nå er det vanlige fergereisende sin tur med Arbeiderpartiet og Senterpartiet!

Av: Per Vidar Kjølmoen, stortingsrepresentant Arbeiderpartiet

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.
 • Denne kommentaren er avpublisert.
  Espen Heitmann · 2 år siden
  Du er desperat nå Kjølmoen, få hjelp, om ikke annet for din egen del, den eneste som bedriver feilinformasjon og tåkelegging her er deg.
  Frp fikk presset igjennom en reduksjon på totalt 25% i budsjettforhandlinger med regjeringen, reduksjonen ble innført 1/7-21.
  Dette etter at AP hadde stemt imot alle forslag om større reduseringer på stortinget utenom sitt eget ynkelige forslag om 10% reduksjon nå og at regjeringen skulle se på muligheten om totalt 50% reduksjon over de neste 4 årene..
  SP og AP i M&R fylke med Kjølmoen i spissen stod for tidenes største økning i fergetakstene senhøsten 2019 og startet fergeopprøret.
  At kjølmoen heller ikke har fått med seg at halvering av Mva på fergetakstene fra 12% til 6% var ett koronatiltak innført av regjeringen for og lette litt på kostnadene for fergebrukerne sier jo sitt, selvfølgelig skulle Mva gå tilbake til det normale når epidemien var over.
  Uansett er reduksjonene som er innført + Mva så reduksjonene som er innført av Frp og regjeringen er på 25% samme hvordan du prøver og vri på det, det samme gjelder nåværende regjerings reduksjon fra 1/1-22, den er på 5% men de fleste forstår at totalen som da vil være på 30% høres mye bedre ut og er noe som tydeligvis er svært viktig for Kjølmoen og AP og ta æren for, om ikke annet i ett forsøk på og tåkelegge sin egen udugelighet..

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Hans-Peter Kaaresen 4 timer siden Er Møreaksen vegen til valgseier for Høyre?
Helge Orten og Høyre sender partiet ned mot bunnivå ved neste valg.  Godt hjulpet av Torgeir Dahl og Erna Solberg.
Takk for at du deler fra en opprivende episode og du har mer enn 100% rett, helseforetaket har ingen problem ...
Geir Ole Sætremyr 1 dager siden Når utredninger er systematisk feil
@Terje SundsbøDet er interessant å lese dei forskjellige parti sine kommentarer i Transport- og kommunikasjonskomiteen si behandling av NTP. Det gir eit ...
Terje Sundsbø 1 dager siden Når utredninger er systematisk feil
@Rolf Erik PedersenDe demokratiske prosessene har i valg på valg gitt flertall for de partier som er for Møreaksen. Derfor er Møreaksen ...
Terje Sundsbø 1 dager siden Når utredninger er systematisk feil
@Rolf Erik PedersenPengene til Møreaksen bevilges over statsbudsjettet, pengene er øremerket dette prosjektet og er ikke en pott til fri disposisjon for ...
Terje Sundsbø 1 dager siden Når utredninger er systematisk feil
@Rolf Erik PedersenDu finner linker her: https://ksu.no/artikler/leserinnlegg/123132-otroya-fergefri-baner-vei-for-tautratunnelen-20240206I alle disse meningsmålingene er det et stort flertall som ønsker fergefri kryssing av Romsdalsfjorden. I ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse