Annonse
Annonse
Geir Gerhard Greger
Ytring
24 november 2021 17:14
Del på Facebook
Kristiansund sykehus i hjertet av Kristiansund. Foto: Steinar Melby / KSU.NO
Kristiansund sykehus i hjertet av Kristiansund. Foto: Steinar Melby / KSU.NO
Dette er et debattinnlegg. Innholdet gir uttrykk for skribentens meninger og holdning.

Jeg tror det vil være fornuftig dersom Kristiansund kommune kjøper sykehusbygget etter at virksomheten er flyttet til Hjelset. Når sykehuset er kjøpt, står kommunen fritt til å gjøre hva de vil gjøre med bygningsmassen.

Helse Aleris og Volvat har offentlige avtaler (Helse Midt) på en rekke medisinske områder. Ordningen «fritt behandlingsvalg» gir deg retten til selv å velge behandlingssted for alle planlagte undersøkelser og behandlinger.

Når kommunen har kjøpt bygningen, kan de leie det ut til ulike bedrifter innen helse. Aleris Helse har f. eks. alle funksjoner et sykehus innehar. Kirurgi, gynekologer, hjertespesialister, urologer og allmennleger.

I tillegg kan jo f eks tannleger, kiropraktorer og fysioterapeuter leie lokaler.

Forslag
  • Kristiansund kommune kjøper bygningen og inngår en driftsavtale med et selskap som tar seg av utleie og vedlikehold etc.
  • Kristiansund kommune som eier av bygningen og driftsselskapet (f. eks. Zikogruppen eller FG eiendom) leier ut til ulike bedrifter innen helse - til en pris som gjør det attraktivt å etablere seg i Kristiansund/og ved sykehuset.
  • Kristiansund sykehus har en Norges beste ortopediske avdelinger. Tenk tanken om Helse Aleris ansetter disse ortopedene slik at de kan forbli i Kristiansund. Fritt sykehusvalg gjør at personer i hele Norge kan velge hvor de vil opereres. Det vil spre seg raskt at Kristiansund har en av Norges beste ortopediske avdelinger.
  • Kan deler av bygningsmassen gjøres om til pasienthotell?

Dette kan bli noe annet enn et lite distriktsmedisinsk senter. Dette har et potensiale til å bli et fullverdig og landsdekkende sykehus.

Jeg vet ikke om dette kan gjennomføres, men jeg mener det er verdt å finne ut hva som er mulig. Dersom Aleris får en svært gunstig leieavtale med kommunen, kan de være «spydspissen». Når de viser at de har troen på et slikt prosjekt, tror jeg at andre selskaper innen helse også vil ha et ønske om å etablere seg i lokalene.

annonse

Får man dette til, vil Kristiansund kommune beholde svært mange arbeidsplasser som ellers vil gå tapt til Molde, de vil beholde skatteinntekter og det vil være en stor fordel for bedrifter som leverer varer og tjenester til sykehuset i dag.

Dersom Kristiansund kommune klarer å beholde fødeavdelingen også etter at det nye fellessykehuset står ferdig, kan man ane konturene av noe stort.

Slik jeg har forstått det, skal tomten til gamle Molde Sykehus legges ut for salg. I så fall bør vel også Kristiansund sykehus også kunne legges ut for salg?

Dersom noen i byen synes det er verdt å vurdere forslaget/ planene, bidrar jeg gjerne.

Av: Geir Gerhard Greger, tidligere rådgiver ved OUS / Nevroklinikken / spesialsykehuset for epilepsi, Oslo

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.
Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansundsregionen.

Foreslå arrangement

Vis kalender

Innlogging

Tidligere meningsinnlegg

Siste kommentarer

Møreaksen er på SV si kuttliste: "Den er der;)Bare en forglemmelse fra min side. MvhMona FageråsStortingsrepresentant Nordland og SVs samferdselspolitiske ...
Anne Mari Sandshamn 13 timer siden Møreaksen bør prioriteres først på fergefri E39
@Terje SundsbøOg? Det er jo KSU som har delt innlegget fra denne siden på SIN side på facebook. Og så klart ...
@Anne Mari SandshamnTakk for den linken. Det forandrer likevel ikke mitt poeng – kommentarene bør skrives her på denne siden til dette ...
Anne Mari Sandshamn 15 timer siden Møreaksen bør prioriteres først på fergefri E39
@Terje SundsbøDU har virkelig tungt for det du? https://www.facebook.com/ksu.no1.der har du siden jeg referer til.  Og der er det å klikke LIK ...
@Anne Mari SandshamnFor å lese den facebooksiden du viser til, så må man logge inn. Det krever at man er registrert som ...
Anne Mari Sandshamn 19 timer siden Møreaksen bør prioriteres først på fergefri E39
@Terje SundsbøSia NÅR ble facebook siden til KSU en lukket facebookside? Er DEN jeg har skrevet om, har ikke nevnt MuM ...
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansundsregionen.

Foreslå arrangement

Vis kalender

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse

Våre utvalgte