Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil
Rasmus Rasmussen
Ytring
06 april 2022 09:52
Del på Facebook
Illustrasjon: Rambøll
Illustrasjon: Rambøll
Dette er et debattinnlegg. Innholdet gir uttrykk for skribentens meninger og holdning.

I mitt forrige innlegg har avisredaksjonen i Tidens Krav valgt å fjerne en essensiell del. Noe som kan ha medført at flere lesere ikke har fått med seg mitt hovedpoeng, slik som tydelig demonstrert i nettkommentaren til mitt innlegg.

I valgkampen før Stortingsvalget høsten 2021 gikk flere partier i Møre og Romsdal ut med klar støtte til Møreaksen. Oversikten over disse, og oppslutningen her i fylket, var tatt bort. De fem partiene Ap, Sp, Krf, V, H ga alle tydelige valgløfter til Møreaksen.

I denne viktige saken om fjordkryssingen over Romsdalsfjorden flagget altså politikerne tydelig og i god tid sin mening. Det valget folket deretter gjorde bør aksepteres, også av mindretallet.

For ordens skyld: i meningsmålingen om kryssingen av Romsdalsfjorden fikk ingen av alternativene flertall. I tillegg til meningsmålingen tok også politikerne hensyn til de faglige analysene da de flagget sitt standpunkt. Velgerne har nå avsagt sin dom.

annonse

Den store oppslutningen til disse fem partiene som støtter Møreaksen er naturligvis også gjenspeilet i representasjonen på Stortinget, hvor det altså er et betydelig flertall for Møreaksen. Det forventes selvsagt at politikerne står bak sine valgløfter, ikke minst når bevilgningene til Møreaksen skal vedtas. Som andre har påpekt, brutte valgløfter vil bli husket. Og straffet.

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.
 • Denne kommentaren er avpublisert.
  Alf Helge Fevaag · 10 måneder siden
  Beklager å skuffe RR her, men det er lenge siden du har hatt noen poeng! Selv på Molde har jo mange sluttet å bry seg om hva du skriver! 

  Det gjelder ikke bare i saken om omveien Møreaksen, men også i sykehusskandalen.
  • Denne kommentaren er avpublisert.
   Terje Sundsbø · 9 måneder siden
   @Alf Helge Fevaag Du tar feil, som vanlig. Poenget, som du går glipp av, er at velgerne har gitt partiene som ønsker Møreaksen et solid politisk flertall på Stortinget. Velgerne forventer at valgløfter holdes – løftebrudd blir husket og straffet.

   Du tar også feil om at folk har sluttet å bry seg om hva Rasmussen skriver. Du selv har jo brydd deg så mye at du har skrevet en kommentar.

   Når det gjelder Romsdalsaksen, kan du lese denne: https://www.rbnett.no/meninger/i/0GAlaG/romsdalsaksen-det-oversjoeiske-alternativet
  • Denne kommentaren er avpublisert.
   Alf Helge Fevaag · 9 måneder siden
   @Terje Sundsbø Les tidligere kommentarer! 🤔
Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Innlogging

Tidligere meningsinnlegg

Siste kommentarer

Takker så mye for publisering KSU! Håper det kan skape en viss debatt :-)
Lama Vik 1 måneder siden Aksekamper i valgkampen
Kva meiner du her, Hofset? "Frykten er at SVV fortsatt forsøker å skjule sannheten når den lovpålagte KS2-kontrollen gjennomføres ved avslutning ...
Lama Vik 1 måneder siden Mulighetenes akse – Romsdalsaksen!
Kva med eit kompromiss, Hofset? Vi bygger Møreaksen konvensjonelt, og så blir Langfjordsambandet pilot for senketunnell? Då er vi kvitt ...
jon ingar eik 1 måneder siden Ei fylkeskommune i «sus og i dus»
Begynn med og flytte ut den politiske kameraderi bedriften Statens Veivesen ut i fra Molde, kanskje helt ut av Fylket,  ...
Terje Sundsbø 1 måneder siden Hemmelighold og bortforklaringer fra SVV
@Rolf Erik PedersenMed gratis ferger vil fergeavløsningsmidlene for Møreaksen øke, og bompengene minke.En rabattert billett på ferga mellom Molde og Vestnes koster ...
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansundsregionen.

Foreslå arrangement

Vis kalender

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse

Våre utvalgte