Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
Annonse
Rasmus Rasmussen
Ytring
06 april 2022 09:52
Del på Facebook
Illustrasjon: Rambøll
Illustrasjon: Rambøll
Dette er et debattinnlegg. Innholdet gir uttrykk for skribentens meninger og holdning.
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I mitt forrige innlegg har avisredaksjonen i Tidens Krav valgt å fjerne en essensiell del. Noe som kan ha medført at flere lesere ikke har fått med seg mitt hovedpoeng, slik som tydelig demonstrert i nettkommentaren til mitt innlegg.

I valgkampen før Stortingsvalget høsten 2021 gikk flere partier i Møre og Romsdal ut med klar støtte til Møreaksen. Oversikten over disse, og oppslutningen her i fylket, var tatt bort. De fem partiene Ap, Sp, Krf, V, H ga alle tydelige valgløfter til Møreaksen.

I denne viktige saken om fjordkryssingen over Romsdalsfjorden flagget altså politikerne tydelig og i god tid sin mening. Det valget folket deretter gjorde bør aksepteres, også av mindretallet.

For ordens skyld: i meningsmålingen om kryssingen av Romsdalsfjorden fikk ingen av alternativene flertall. I tillegg til meningsmålingen tok også politikerne hensyn til de faglige analysene da de flagget sitt standpunkt. Velgerne har nå avsagt sin dom.

Den store oppslutningen til disse fem partiene som støtter Møreaksen er naturligvis også gjenspeilet i representasjonen på Stortinget, hvor det altså er et betydelig flertall for Møreaksen. Det forventes selvsagt at politikerne står bak sine valgløfter, ikke minst når bevilgningene til Møreaksen skal vedtas. Som andre har påpekt, brutte valgløfter vil bli husket. Og straffet.

Annonse
Annonse
Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.
 • Denne kommentaren er avpublisert.
  Alf Helge Fevaag · 1 år siden
  Beklager å skuffe RR her, men det er lenge siden du har hatt noen poeng! Selv på Molde har jo mange sluttet å bry seg om hva du skriver! 

  Det gjelder ikke bare i saken om omveien Møreaksen, men også i sykehusskandalen.
  • Denne kommentaren er avpublisert.
   Terje Sundsbø · 1 år siden
   @Alf Helge Fevaag Du tar feil, som vanlig. Poenget, som du går glipp av, er at velgerne har gitt partiene som ønsker Møreaksen et solid politisk flertall på Stortinget. Velgerne forventer at valgløfter holdes – løftebrudd blir husket og straffet.

   Du tar også feil om at folk har sluttet å bry seg om hva Rasmussen skriver. Du selv har jo brydd deg så mye at du har skrevet en kommentar.

   Når det gjelder Romsdalsaksen, kan du lese denne: https://www.rbnett.no/meninger/i/0GAlaG/romsdalsaksen-det-oversjoeiske-alternativet
  • Denne kommentaren er avpublisert.
   Alf Helge Fevaag · 1 år siden
   @Terje Sundsbø Les tidligere kommentarer! 🤔
Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr Nylig Skrot fergene
@Terje SundsbøI forutsetningene for Nasjonal transportplan 2018-2029 var det lagt til grunn 4-felts veg på hele strekningen E39 Ålesund-Molde. Prioriteringen i ...
Terje Sundsbø 6 minutter siden Skrot fergene
@Geir Ole SætremyrHvilket regnestykke til SVV er basert på skiltet hastighet? Kom med rapporten.
Geir Ole Sætremyr 50 minutter siden Skrot fergene
@Terje SundsbøKom med rapporten frå SINTEF. Men, heile regnestykket til SVV på reisetid er basert på skilta hastighet. 
Terje Sundsbø 1 timer siden Skrot fergene
@Geir Ole SætremyrDu viser til egne erfaringer, jeg viser til beregninger utført av Sintef. En fartsgrense er ikke minimumshastighet.Et fornuftig utgangspunkt for ...
Geir Ole Sætremyr 2 timer siden Skrot fergene
@Terje SundsbøDette regnestykket må du spesifisere, også energibruken som biler vil bruke på omveien. Ta med i talla også den oppgitte ...
Terje Sundsbø 2 timer siden Skrot fergene
@Geir Ole SætremyrOm du tar strømforbruket på Tautratunnelen, legger til strømforbruket som bilene med fergen Vestnes-Molde vil bruke over fjordkryssingen, så vil ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse