Annonse
Annonse
Del på Facebook
Foto: Kurt Helge Røsand / KSU.NO
Foto: Kurt Helge Røsand / KSU.NO
Dette er et debattinnlegg. Innholdet gir uttrykk for skribentens meninger og holdning.

Med et smil om munnen og hendene i lommeboka til folk flest skriver Vegard Skjølberg og Trym Enaasen i leserinnlegget «Sosialisme og penger», at Fremskrittspartiet ikke er partiet for folk flest.

Det er veldig naivt av Senterungdommen i Møre og Romsdal å angripe Fremskrittspartiet når Senterpartiet som nå sitter i regjering ikke engang klarer å håndtere verken en strømkrise eller drivstoff-krise. Arbeiderpartiet og Senterpartiet med de andre sosialistene på stortinget har all mulighet til å senke avgiftene på drivstoff og strøm, men de sitter med hendene i fanget og gjør absolutt ingenting.

Det Senterungdommen glemmer er at utgiftene til folk flest har økt utrolig mye det siste halve året, etter Arbeiderparti-Senterparti regjeringen tok over. Senterungdommen kritiserer Fremskrittspartiet for mange bomstasjoner, men vet Senterungdommen hvor mange bomstasjoner det var i Møre og Romsdal før Fremskrittspartiet fikk samferdselsministeren?

Og vet Senterungdommen hvor mange bomstasjoner det var etter at de borgerlige gikk av?

Svaret på det siste er null, Fremskrittspartiet fjernet alle bomstasjoner i Møre og Romsdal.

annonse

Senterpartiet er for bompenger og derfor er de sosialister i fåreklær. I Fremskrittspartiet har vi tradisjon for å feire når bommene rives. Senterpartiets veiprising er like revolusjonerende innen melking av bilister som melkeroboten var i fjøsen når den kom.

I motsetning til Senterpartiet vil Fremskrittspartiet ha en makspris på 50 øre på strøm og fjerne drivstoffavgiftene, da vil folk flest kunne beholde mer av sine egne penger som vil gjøre hverdagen enklere. Vi vil bygge Norge med de store pengene og ikke minst sørge for at Møre og Romsdal forblir bompengefritt.

Det eneste Fremskrittspartiet er enige med Senterungdommens Trym og Vegard sitt innlegg «Sosialisme og penger», er at dette er to ord som overhodet ikke passer sammen.

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.
 • Denne kommentaren er avpublisert.
  Håvard Brændeland · 7 måneder siden
  Heisann! Alltid artig å se ikke-sosialister prøve å forklare velgere hva sosialisme er for noe:) Som sosialist og fylkesleder i et ungdomsparti som med stolthet kaller seg sosialistisk, føler jeg nå litt for å gi en praktisk oppsummering. 
  Sosialisme er ikke alt FrP er imot. Sosialisme er ikke å gjøre fattige fattigere. Sosialisme er ikke bompenger. Sosialisme er ikke veiprising. Sosialisme er hverken Senterpartiet eller Arbeiderpartiet. 
  Alt i alt handler sosialisme om å gi folk likt utgangspunkt til å gjøre hva man vil. Det handler om frihet og makt over egen hverdag. Penger er både makt og frihet, og mangel på penger er det motsatte. Vi er vel alle derfor enige om at alle burde ha nok penger til å gjøre det man vil.
  FrP/FPU sin løsning her er å avskaffe skatter og avgifter, som i utgangspunktet går til et felles gode, som f. eks. å bygge E136 (ref. ditt innlegg 4.4.22). 
  Hva med å heller starte i motsatt ende, og gi dem som sliter med skatter og avgifter god nok lønn til å betale det, i tillegg til å slippe å måtte velge mellom strømregninga og huslånet? Hva med å flytte noe av den store lønnsflyten fra mangemilliardærene som tjener gryn kun på å eie et firma og 1000 arbeidere, til de 1000 arbeiderne som faktisk skaper verdiene her til lands? Det er det som er sosialisme, og det er der de store landeveisrøveriene faktisk foregår.
  Det er nok av penger, det er bare så dårlig fordelt.
Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansundsregionen.

Foreslå arrangement

Vis kalender

Innlogging

Tidligere meningsinnlegg

Siste kommentarer

Anne Mari Sandshamn 2 dager siden Alvorlig av Statens Vegvesen
@Terje SundsbøSa ikke at det var trygt, men tryggere for mennesker, da det er lett å komme seg av en ferge, ...
Terje Sundsbø 2 dager siden Alvorlig av Statens Vegvesen
@Anne Mari SandshamnOm «vertskapet» er en idrettsturnering eller et annet kulturarrangement man deltar på, så kan man ikke dra før det er ...
Anne Mari Sandshamn 3 dager siden Alvorlig av Statens Vegvesen
@Terje SundsbøBrann på ferge er ingen fare for passasjerer, det er bare å gå i en livbåt. Det er inge store ...
Terje Sundsbø 3 dager siden Alvorlig av Statens Vegvesen
Det er svært alvorlig når Jørn Inge Løvik, daglig leder Romsdalsaksen AS, unnlater å nevne at med Møreaksen så blir ...
Terje Sundsbø 3 dager siden Alvorlig av Statens Vegvesen
@Anne Mari SandshamnJeg tror de fleste følger dine velmenende råd. Men svær ofte skjer det uforutsette ting. Og du kan jo ikke ...
Anne Mari Sandshamn 3 dager siden Alvorlig av Statens Vegvesen
@Terje SundsbøOm du stresser av gårde i frykt for å møte en stengt fergebom,bør du lære deg å starte avreise tidliger. ...
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansundsregionen.

Foreslå arrangement

Vis kalender

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse

Våre utvalgte