Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
Del på Facebook
Foto: Kurt Helge Røsand / KSU.NO
Foto: Kurt Helge Røsand / KSU.NO
Dette er et debattinnlegg. Innholdet gir uttrykk for skribentens meninger og holdning.
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Med et smil om munnen og hendene i lommeboka til folk flest skriver Vegard Skjølberg og Trym Enaasen i leserinnlegget «Sosialisme og penger», at Fremskrittspartiet ikke er partiet for folk flest.

Det er veldig naivt av Senterungdommen i Møre og Romsdal å angripe Fremskrittspartiet når Senterpartiet som nå sitter i regjering ikke engang klarer å håndtere verken en strømkrise eller drivstoff-krise. Arbeiderpartiet og Senterpartiet med de andre sosialistene på stortinget har all mulighet til å senke avgiftene på drivstoff og strøm, men de sitter med hendene i fanget og gjør absolutt ingenting.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Det Senterungdommen glemmer er at utgiftene til folk flest har økt utrolig mye det siste halve året, etter Arbeiderparti-Senterparti regjeringen tok over. Senterungdommen kritiserer Fremskrittspartiet for mange bomstasjoner, men vet Senterungdommen hvor mange bomstasjoner det var i Møre og Romsdal før Fremskrittspartiet fikk samferdselsministeren?

Og vet Senterungdommen hvor mange bomstasjoner det var etter at de borgerlige gikk av?

Svaret på det siste er null, Fremskrittspartiet fjernet alle bomstasjoner i Møre og Romsdal.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Senterpartiet er for bompenger og derfor er de sosialister i fåreklær. I Fremskrittspartiet har vi tradisjon for å feire når bommene rives. Senterpartiets veiprising er like revolusjonerende innen melking av bilister som melkeroboten var i fjøsen når den kom.

I motsetning til Senterpartiet vil Fremskrittspartiet ha en makspris på 50 øre på strøm og fjerne drivstoffavgiftene, da vil folk flest kunne beholde mer av sine egne penger som vil gjøre hverdagen enklere. Vi vil bygge Norge med de store pengene og ikke minst sørge for at Møre og Romsdal forblir bompengefritt.

Det eneste Fremskrittspartiet er enige med Senterungdommens Trym og Vegard sitt innlegg «Sosialisme og penger», er at dette er to ord som overhodet ikke passer sammen.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil
Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.
  • Denne kommentaren er avpublisert.
    Håvard Brændeland · 2 år siden
    Heisann! Alltid artig å se ikke-sosialister prøve å forklare velgere hva sosialisme er for noe:) Som sosialist og fylkesleder i et ungdomsparti som med stolthet kaller seg sosialistisk, føler jeg nå litt for å gi en praktisk oppsummering. 
    Sosialisme er ikke alt FrP er imot. Sosialisme er ikke å gjøre fattige fattigere. Sosialisme er ikke bompenger. Sosialisme er ikke veiprising. Sosialisme er hverken Senterpartiet eller Arbeiderpartiet. 
    Alt i alt handler sosialisme om å gi folk likt utgangspunkt til å gjøre hva man vil. Det handler om frihet og makt over egen hverdag. Penger er både makt og frihet, og mangel på penger er det motsatte. Vi er vel alle derfor enige om at alle burde ha nok penger til å gjøre det man vil.
    FrP/FPU sin løsning her er å avskaffe skatter og avgifter, som i utgangspunktet går til et felles gode, som f. eks. å bygge E136 (ref. ditt innlegg 4.4.22). 
    Hva med å heller starte i motsatt ende, og gi dem som sliter med skatter og avgifter god nok lønn til å betale det, i tillegg til å slippe å måtte velge mellom strømregninga og huslånet? Hva med å flytte noe av den store lønnsflyten fra mangemilliardærene som tjener gryn kun på å eie et firma og 1000 arbeidere, til de 1000 arbeiderne som faktisk skaper verdiene her til lands? Det er det som er sosialisme, og det er der de store landeveisrøveriene faktisk foregår.
    Det er nok av penger, det er bare så dårlig fordelt.

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 30 minutter siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDer er ei forskell  Møreaksen skal delfinansierast via bompengar. Jernbane via passasjernbilett.80% staleg finansiering av Møreaksen.  Vesentlig statlig bidrag til finansiering ...
Geir Ole Sætremyr 1 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDu har I ein tidlegare kommentar uttalt at eg ikkje er forankra I Naturvernforbundet.  Då har eg utfordra deg til ...
Anne Mari Sandshamn 2 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøSå klart Skålavegen er et fergeavløsning! Den erstattet en fergerute, ikke sant?  
Terje Sundsbø 2 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrSpørsmålet var: Jernbane er en av ulike transportløsninger, på samme måte som vei. Da er det vel rimelig at de ...
Terje Sundsbø 7 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Anne Mari SandshamnDet er du som sprer løgner. På samme måte som Vigrasambandet på Sunnmøre, ble Skålavegen/Fannefjordtunnelen i Romsdal privatfinansiert. Etter den ...
Hans-Peter Kaaresen 19 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Anne Mari SandshamnFøyer seg inn i en lang rekke av tilsvarende........."Pompel og Pilt" fortsetter som bidragsytere i underholdningsbransjen.  Teoriene deres er det ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse