Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil
Del på Facebook
Foto: Javad Parsa / NTB
Foto: Javad Parsa / NTB
Dette er et debattinnlegg. Innholdet gir uttrykk for skribentens meninger og holdning.
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ikkje før dei siste munnbinda for dei fleste var lagt på hylla, braut det ut krig i Noregs nærområde. Millionar av menneske er tvinga på flukt frå heimane sine og landet sitt. Medan børsane fell, prisane stig og meir uvisse enn på lenge ligg føre oss, la regjeringa fredag fram den første satsinga på oppbygging av forsvar, beredskap, mottak og integrering av flyktningar etter krisa. For å bøte på dyr straum, forsterkar og forlenger òg regjeringa no straumkompensasjonen til norske hushaldningar. Ein ny sikkerheitssituasjon gjer at vi òg må styrke forsvar og beredskapen vår. Regjeringa foreslår å bruke 3 milliardar for å auke kapasiteten i forsvaret for avskrekking og forsvar av landet. Dette gir tryggleik i ei utrygg tid.

Over heile Noreg gjer kommunar og folk seg no klar til å ta mot flyktningar. Det er rørande å sjå bilda i lokalaviser av frivillige, kommunar og andre som opnar hallar og heimar. Vi ser gamle skular bli gjort klar til bruk og pensjonerte lærarar som igjen stiller opp for at vi kan vere ei trygg hamn for alle som kjem frå krigen. Tre av fire ordførarar seier helsetenestene no er klar for å ta mot flyktningar. Det er viktig. No skal vi ruste oss endå betre i stand så flyktningar raskt kan kome i gang med livet her nord. Regjeringa foreslår derfor å ruste opp kapasitet på mottak av flyktningar, medisinsk hjelp, støtte til bustader i kommunane, norskopplæring, barnevern, skule, frivillige, barnehagar, og meir.

Frivillige frå mellom anna Røde Kors, Norsk Folkehjelp og fleire, gjer det lett å bli mållaus. Kloke hovud og varm omsorg står på utan løn for å gi flyktningar tryggleik, informasjon, venskap og sosiale aktivitetar i ei livskrise. I pakken til regjeringa i dag kjem derfor også ei styrking av frivillig integreringsarbeid. Menneske treng ikkje berre praktiske ting, vi treng òg menneskeleg kontakt og aktivitetar. Eit samla Noreg står saman med våre allierte i heile Europa for å vise solidaritet med Ukraina og menneske på flukt. Stortinget behandlar no regjeringsforslaget og alle partia er inviterte med. Saman skal vi finne svar som trygger landet og tar oss gjennom usikre tider.

annonse

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Tidligere meningsinnlegg

Siste kommentarer

Terje Sundsbø 45 minutter siden Prioritering av E136 Eksportveien
@Hans-Peter KaaresenMøreaksen ligger inne på 9. plass i utkastet til prioriteringer i NTP:https://www.nrk.no/vestland/statens-vegvesen-legg-fram-nye-vegprioriteringar-1.16410026.Hvilket vedtak er det du sikter til?
Hans-Peter Kaaresen 1 timer siden Prioritering av E136 Eksportveien
De som har vært i tvil, er ikke i tvil lenger, etter å ha lest dette innlegget.  De blir enda ...
Petter E. Olsen 1 timer siden En ny vår for kjernekraft?
Innlegget røper vel at den som skriver har lite greie på moderne kjernekraftverk og sitter fast i "atomkraft, det er ...
Anne Mari Sandshamn 3 timer siden Beskjed om å flytte?
@Terje SundsbøJeg fikk ikke svar på mitt spørsmål... Så jeg gjentar det i håp om at du faktisk er voksen nok ...
Ketil Strand Andersen 6 timer siden En ny vår for kjernekraft?
Innleggets hovedbudskap er bra, sett i lys av den gammeldagse måten å se på kjernekraft, at det er noe vi ...
Hans-Peter Kaaresen 7 timer siden Beskjed om å flytte?
@Terje Sundsbø👍👍👍👍👍
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse

Våre utvalgte