Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
KSU – Vipps – mobil
Stein Kristiansen
Ytring
13 april 2022 17:49
Del på Facebook
Foto: Steinar Melby / KSU.NO
Foto: Steinar Melby / KSU.NO
Dette er et debattinnlegg. Innholdet gir uttrykk for skribentens meninger og holdning.
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Helt innledningsvis må jeg åpne med å skrive noe om «Devold-rapporten», som bystyrets representanter fikk en innføring i for lang tid tilbake. Den var en gjennomgang av driften i bo- og habilitering og en lang rekke anbefalinger om hvordan det skulle spares penger på driften innenfor dette området. Undertegnede ble provosert og forbannet av den enkle grunn at jeg oppfattet den som ekstrem i sitt innhold som et opplegg for å nedskjæringer på velferd innenfor dette området. Det gav jeg da også uttrykk for, og jeg må understreke at mine oppfatninger i dag er sterkere enn da. «Devold-rapporten» har et ideologisk og praktisk utgangspunkt som er grunnfestet i krone- og øretenkning. Offentlig velferd er i realiteten fraværende. Denne rapporten skulle vært avvist i sin helhet som styringsredskap for bo- og habilitering i Kristiansund. Den er og blir en skam, og måtte vi aldri få noe slikt servert i framtiden.

I disse dager er det påny oppmerksomhet omkring «Morbær-treet»s fortsatte eksistens i byens sentrum. Bystyret har tidligere vedtatt i klartekst at denne virksomheten skal være lokalisert til sentrum, slik det har vært i mange, mange år. Undertegnede etterlyste en redegjørelse for hva som hadde skjedd som bystyresak, og i siste bystyremøte fikk vi en redegjørelse. En redegjørelse, som også provoserte.

Den faktiske situasjon har vært kjent lenge, nemlig at «Morbær-treet» må ut av Folkets Hus ettersom huset skal saneres og gi rom for «Nordmoria» til et ukjent antall millioner. Dette gjør flytting av «Morbær-treet# nødvendig og som bystyret har vedtatt, flytting til andre sentrumsnære lokaler. Dermed burde dette også vært grepet fatt i og håndtert på en slik måte at ansatte og brukere fikk kunnskap om sin framtid, slik det pleier å være for andre i tilsvarende situasjoner. Her har det slik jeg oppfatter det haltet mye, og grepene som har vært tatt for å legge til rette med nye lokaliteter i sentrum har haltet enda mere.

I bystyret fikk vi en redegjørelse som definerte Tollåsenga og Stortua dagsenter som midlertidige lokaliseringer, men det er klinkende klart at dette ikke er sentrumsnære lokaliseringer. Bystyrets vedtak blir i praksis satt til side og parkert av administrasjon, og det er en handling som fra min side kritiseres på det sterkeste. Billedlig ville det, i alle fall for mitt vedkommende være skammelig om «Nordmoria» skal reise seg på ruinene av «Morbær-treet».

Det eneste tilstrekkelige tiltaket er at «Morbær-treet» fortsatt skal lokaliseres og vokse i sentrum av vår by. Om dette ikke skjer må noen trekkes til direkte ansvar for trenering av bystyrets vedtak!!!

Annonse
Annonse
Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 2 dager siden Møreaksen er det eneste alternativet
@Terje SundsbøDu marmar på med ditt og spissformuleringar.
Terje Sundsbø 2 dager siden Møreaksen er det eneste alternativet
@Geir Ole SætremyrDu har rett i at realisme er en dyd – gratis ferge koster staten dyrt. Fergeavløsningsprosjekter blir derfor mer lønnsomme ...
Geir Ole Sætremyr 3 dager siden Møreaksen er det eneste alternativet
@Terje SundsbøRealisme er også ein dyd. Sande Fastllandssamband AS har eksistert i 20 år+. Urealistisk. Nå oppgraderast fergebåsane på 4 stopp ...
Terje Sundsbø 3 dager siden Møreaksen er det eneste alternativet
@Geir Ole SætremyrDu har altså brukt snart én time på å vente på ferger, og brukt nesten én time om bord på ...
Geir Ole Sætremyr 3 dager siden Møreaksen er det eneste alternativet
@Terje SundsbøDer er ein feil ved oppsettet over forbruk på ferga mellom Vestnes og Molde. Ikkje samme frekvens på lørdag, søndag ...
Geir Ole Sætremyr 3 dager siden Møreaksen er det eneste alternativet
@Terje SundsbøDersom du har et snev av geografikunnskap vil du ha fått med deg at eg på vei til Sandsøya så ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse