Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil
Rødt Kristiansund, Elisabeth Kristiansen
Ytring
28 april 2022 08:21
Del på Facebook
Arkivbilde av Bunadsgeriljaen i aksjon foran Kristiansund Sykehus ved en markering i september 2019. Foto: Steinar Melby
Arkivbilde av Bunadsgeriljaen i aksjon foran Kristiansund Sykehus ved en markering i september 2019. Foto: Steinar Melby
Dette er et debattinnlegg. Innholdet gir uttrykk for skribentens meninger og holdning.

Appell ved Elisabeth Kristiansen fra Rødt Kristiansund,  i forbindelse med Bunadgeriljaens arrangement  klokken 17.00 Rådhusplassen den 27.april 2022.

Kampen for å sikre fødende kvinner og de vordende verdensborgerne en trygg og god oppfølging før, under og etter en fødsel skal i 2022 være en kamp vi ikke skulle vært nødt til å kjempe.

Det er skammelig at vi i ett av verdens rikeste land velger å legge opp til en styringsmodell for ivaretakelse av de viktigste ressursene vi har og skal få i et regneark som kun tar hensyn til fargen på tallet nederst på arket.

Når klinikksjef Johnsen presterer å skyve sin egen og foretakets manglende vilje til å følge opp Stortingets vedtak om drift av fødeavdelinga i Kristiansund på den mest markante forkjemperen for ivaretakelse av akkurat dette tilbudet, Bunadsgeriljaen, ja da bommer han kraftig på målet at det i ordets rette forstand ender opp som et selvmål.

Marsjordren var klar: Fødetilbudet i Kristiansund skal gjenåpnes. Fødetilbudet i Kristiansund skal bestå også etter at makkverket av en foretaksdrøm er ferdig på den andre siden av berget.

annonse

Med marsjordren fulgte det penger til ivaretakelse av det økonomiske aspektet ved jobben. Da skulle det meste være klart for at klinikksjefen og foretaket skulle hivd seg rundt og funnet de menneskelige ressursene som skal dekke opp behovet, KRAVET, om en operativ og åpen fødeavdeling i Kristiansund.

Ikke i våre villeste fantasier kunne vi trodd at de som er ansvarlige for å utføre denne oppgaven ville synke så lavt at de flyttet skylden for egen motvilje til å utføre ilagt oppgave over på de som har kjempet med årer og bunadsspenner for at tilbudet, tryggheten, nærheten som redder liv skal opprettholdes.

Rødt har, lenge før vår inntreden for full kraft på Stortinget, vært klokkeklare på at tilbudet i Kristiansund skal bestå, så lenge det er folk her ute i havgapet. Våre representanter på Stortinget hav ved flere anledninger etterspurt hvordan det ligger an med oppfølging av vedtaket som skal sikre de fødende, de ufødte og de nyfødte, en trygg overgang fra mors liv til en verden der de skal få navn, oppvekst, trygghet og levekår som sikrer at de også skal få oppleve den samme tryggheten når de selv en dag skal få mulighet til å bli foreldre.

Svarene vi har fått er dessverre ikke betryggende.

Den sittende regjeringen fortsetter å tilkjennegi foretakene all makt i denne sal, i dette fylke, i dette virke. De sanksjonerer rett og slett handlingene til foretakenes direktører og deres klinikksjefer, og de lar dem gjøre dette under påskudd av at de leverer så veldig gode resultat. Økonomiske resultat vel og merke.

Så lenge det er den oppleste fasiten på et godt drevet helsetilbud så vil vi for all tid være nødt til å ta opp kampen, aldri legge ned årene, aldri henge vekk bunaden, men fortsatt stå på barrikadene, fortsatt kjempe i alle korridorer og alle møter med foretaket, fortsatt rope høyt fra bergene om behovet for trygghet, for nærhet, for garantier og om gjennomføring av vedtatte marsjordre om å opprettholde fødetilbudet ved Kristiansund sjukehus.

Vi gir oss aldri!

Takk!

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansundsregionen.

Foreslå arrangement

Vis kalender

Innlogging

Tidligere meningsinnlegg

Siste kommentarer

jon ingar eik 2 timer siden Samarbeid eller splid?
Helge Orten, og Rise, strekninga frå Vestens til Moa er ei felles strekning E136 og E39, det er den også ...
@Bjørn JacobsenInteressant å observere at lokalpolitikere i SV kjemper så innbitt for å stoppe Møreaksen. De er fullt klar over at da ...
@Bjørn JacobsenDa får vi håpe at politikerne på Stortinget ser at Møreaksen bør prioriteres foran Hordfast på Fergefri E39.
Møreaksen er på SV si kuttliste: "Den er der;)Bare en forglemmelse fra min side. MvhMona FageråsStortingsrepresentant Nordland og SVs samferdselspolitiske ...
Anne Mari Sandshamn 1 dager siden Møreaksen bør prioriteres først på fergefri E39
@Terje SundsbøOg? Det er jo KSU som har delt innlegget fra denne siden på SIN side på facebook. Og så klart ...
@Anne Mari SandshamnTakk for den linken. Det forandrer likevel ikke mitt poeng – kommentarene bør skrives her på denne siden til dette ...
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansundsregionen.

Foreslå arrangement

Vis kalender

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse

Våre utvalgte