Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
Rødt Kristiansund, Elisabeth Kristiansen
Ytring
28 april 2022 08:21
Del på Facebook
Arkivbilde av Bunadsgeriljaen i aksjon foran Kristiansund Sykehus ved en markering i september 2019. Foto: Steinar Melby
Arkivbilde av Bunadsgeriljaen i aksjon foran Kristiansund Sykehus ved en markering i september 2019. Foto: Steinar Melby
Dette er et debattinnlegg. Innholdet gir uttrykk for skribentens meninger og holdning.
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Appell ved Elisabeth Kristiansen fra Rødt Kristiansund, i forbindelse med Bunadgeriljaens arrangement klokken 17.00 Rådhusplassen den 27.april 2022.

Kampen for å sikre fødende kvinner og de vordende verdensborgerne en trygg og god oppfølging før, under og etter en fødsel skal i 2022 være en kamp vi ikke skulle vært nødt til å kjempe.

Annonse
Annonse

Det er skammelig at vi i ett av verdens rikeste land velger å legge opp til en styringsmodell for ivaretakelse av de viktigste ressursene vi har og skal få i et regneark som kun tar hensyn til fargen på tallet nederst på arket.

Når klinikksjef Johnsen presterer å skyve sin egen og foretakets manglende vilje til å følge opp Stortingets vedtak om drift av fødeavdelinga i Kristiansund på den mest markante forkjemperen for ivaretakelse av akkurat dette tilbudet, Bunadsgeriljaen, ja da bommer han kraftig på målet at det i ordets rette forstand ender opp som et selvmål.

Marsjordren var klar: Fødetilbudet i Kristiansund skal gjenåpnes. Fødetilbudet i Kristiansund skal bestå også etter at makkverket av en foretaksdrøm er ferdig på den andre siden av berget.

Med marsjordren fulgte det penger til ivaretakelse av det økonomiske aspektet ved jobben. Da skulle det meste være klart for at klinikksjefen og foretaket skulle hivd seg rundt og funnet de menneskelige ressursene som skal dekke opp behovet, KRAVET, om en operativ og åpen fødeavdeling i Kristiansund.

Ikke i våre villeste fantasier kunne vi trodd at de som er ansvarlige for å utføre denne oppgaven ville synke så lavt at de flyttet skylden for egen motvilje til å utføre ilagt oppgave over på de som har kjempet med årer og bunadsspenner for at tilbudet, tryggheten, nærheten som redder liv skal opprettholdes.

Annonse
Annonse

Rødt har, lenge før vår inntreden for full kraft på Stortinget, vært klokkeklare på at tilbudet i Kristiansund skal bestå, så lenge det er folk her ute i havgapet. Våre representanter på Stortinget hav ved flere anledninger etterspurt hvordan det ligger an med oppfølging av vedtaket som skal sikre de fødende, de ufødte og de nyfødte, en trygg overgang fra mors liv til en verden der de skal få navn, oppvekst, trygghet og levekår som sikrer at de også skal få oppleve den samme tryggheten når de selv en dag skal få mulighet til å bli foreldre.

Svarene vi har fått er dessverre ikke betryggende.

Den sittende regjeringen fortsetter å tilkjennegi foretakene all makt i denne sal, i dette fylke, i dette virke. De sanksjonerer rett og slett handlingene til foretakenes direktører og deres klinikksjefer, og de lar dem gjøre dette under påskudd av at de leverer så veldig gode resultat. Økonomiske resultat vel og merke.

Så lenge det er den oppleste fasiten på et godt drevet helsetilbud så vil vi for all tid være nødt til å ta opp kampen, aldri legge ned årene, aldri henge vekk bunaden, men fortsatt stå på barrikadene, fortsatt kjempe i alle korridorer og alle møter med foretaket, fortsatt rope høyt fra bergene om behovet for trygghet, for nærhet, for garantier og om gjennomføring av vedtatte marsjordre om å opprettholde fødetilbudet ved Kristiansund sjukehus.

Vi gir oss aldri!

Takk!

Annonse
Annonse
Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 15 minutter siden Køkultur og samferdsel – Romsdal må våkne
@Terje SundsbøSlik som lekkasjane frå NTP framstår så snakkar ein om 12 år fram i tid, og ditto behov. Rv 15 ...
Terje Sundsbø 47 minutter siden Køkultur og samferdsel – Romsdal må våkne
@Geir Ole SætremyrAlt er politikk – om trafikken skal reduseres med bompenger, eller om tunnelen skal utvides med enda ett løp.På Sunnmøre ...
Terje Sundsbø 52 minutter siden Køkultur og samferdsel – Romsdal må våkne
@Geir Ole SætremyrAlt er politikk – om trafikken skal reduseres med bompenger, eller om tunnelen skal utvides med enda ett løp.På Sunnmøre ...
Terje Sundsbø 53 minutter siden Køkultur og samferdsel – Romsdal må våkne
@Geir Ole SætremyrDet må uansett sendes inn en bompengeproposisjon, om fjordkryssingen på Møreaksen tas samlet eller om den deles i to trinn. ...
Geir Ole Sætremyr 19 timer siden Køkultur og samferdsel – Romsdal må våkne
@Terje SundsbøDet RR vil er å dele trinn 1 i to delstrekningar. Etter slik eg forstår vil der måtte sendast inn ...
Geir Ole Sætremyr 19 timer siden Køkultur og samferdsel – Romsdal må våkne
@Terje SundsbøPå sikt vil det nok komme krav om avlasting, og ny tunellI første omgang foreslår SVV å innføre bompengar for ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse