Annonse
Annonse
Del på Facebook
Foto: Marius Helge Larsen / NTB
Foto: Marius Helge Larsen / NTB
Dette er et debattinnlegg. Innholdet gir uttrykk for skribentens meninger og holdning.

Åtte år med borgerlig politikk har etterlatt seg store forskjeller mellom folk. 115 tusen barn – en rekordhøy andel – barn vokste opp i vedvarende fattigdom i 2020 og smålige kutt i velferdsytelser og ordninger som har store konsekvenser for vanlige folk var mange.

Arbeiderparti- og Senterpartiregjeringa har endra budsjettene i stor og i smått. Det starta med høstens budsjett. Der høyreregjeringen ved hver anledning de siste åtte årene prioriterte mer skattekutt til de me mest, fikk 9 av 10 skattebetalere redusert eller samme skatt i 2022, mens de med inntekter over 750 tusen kroner må betale mer. Pendlerfradrag ble økt, SFO ble gratis, barnehageprisene skulle ned og fagforeningsfradraget ble økt. Momsfritaket for de dyreste elbilene ble fjernet og det ble flere ansatte og mer penger til arbeidsmarkedstiltak for unge. En solid styrking av offentlig velferd framfor et oppstykket privat sykehus og skoletilbud.

Strømkrise og krig endret ikke de grunnleggende prioriteringene.

I revidert budsjett går de største pengene til å håndtere krig i Europa gjennom å sørge for bedre forsvar og beredskap og hjelp til ukrainere på flukt, noe det er bred enighet om. En sosial utjevnende strømstøtteordning forlenges selv om enkelte partier vil ha kontantoverføringer uten sosial utjevning. Budsjettene prioriterer vanlige folk i hele landet. Gratis ferjer. Økt tilskudd til barrierefri idrett for unge uføre slik at de kan få idrettsutstyr tilpasset seg. Økt midler til BUA slik at familier kan låne gratis sports- og fritidsutstyr, mer penger til idrett og kulturliv. 75 millioner ekstra til barn og unge som er sterkest rammet av negative konsekvenser etter pandemien, økte midler til krisesentrene og momskompensasjonsordningen for bygging av idrettshaller økes med 46, 5 millioner slik at alle får innvilget sine søknader i år. Det er det motsatte av mange av de smålige velferdskutta vi har levd med de siste åtte årene for å få på plass milliarder i skattekutt til de med mest fra før.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Nå er den viktigste oppgaven å sørge for trygg økonomisk styring. Det betyr det å holde igjen på pengebruken for å unngå at folk med lån må betale prisen i form av flere og høyere renteøkninger enn nødvendig. Vi må bruke fellesskapets ressurser så effektivt som mulig.

Selv om det aldri har vært så mange som har en jobb å gå til i Norge i dag, og stor etterspørsel etter arbeidskraft, er det mange som står utenfor arbeidslivet. Vi skal derfor bruke den unike muligheten vi nå har, til å få flere utenfor arbeid inn i jobb.

For meg var det en rettferdig økonomisk politikk, sosial utjevning og like muligheter til alle som førte meg inn i politikken. Jeg valgte Arbeiderpartiet fordi det er politiske forskjeller. I stort og i smått.

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Tidligere meningsinnlegg

Siste kommentarer

Anne Mari Sandshamn 2 dager siden Bløffen om Eksportveien
Har du konkrete tall for ca hvor mye delen med fastlandsforbindelse fra Gossen via Oterøy vil koste? Finner ikke noe ...
Anne Mari Sandshamn 2 dager siden Møreaksen = svindel
@Terje SundsbøLitt dumt å legge inn link til artikler som ligger bak betalingsmur. Ikke alle som har abo på RB. 
Terje Sundsbø 3 dager siden Når Hofseth kommenterer Møreaksen
Det er tydelig at ekko-kammeret her inne ikke liker å bli forstyrret. De leser ikke kritikk av deres favoritt-forfattere. Motargumenter ...
@Anne Mari SandshamnDu gidder ikke kaste bort din tid og meninger, skriver du, men du gidder å bruke tid på å servere ...
Terje Sundsbø 4 dager siden Møreaksen = svindel
Prisøkningene er nå innkalkulert i Møreaksen: https://www.rbnett.no/nyheter/i/z7JRg9/e39-aalesund-molde-blir-dyrere-og-kanskje-litt-forsinkaHvem er det som forsøker seg på svindel? Det er mye stål i flytebroene ...
Terje Sundsbø 4 dager siden Når Hofseth kommenterer Møreaksen
Hofseth synes å ha en generell forakt for fagfolk, i likhet med mange andre motstandere av Møreaksen. I hvert fall ...
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansundsregionen.

Foreslå arrangement

Vis kalender

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse

Våre utvalgte