Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
Stig Anders Ohrvik, Nordmørslista
Ytring
19 oktober 2022 21:02
Del på Facebook
Foto: Odd Inge Teige / KSU.NO
Foto: Odd Inge Teige / KSU.NO
Dette er et debattinnlegg. Innholdet gir uttrykk for skribentens meninger og holdning.

Noen ganger er det lurt å sitte på fingrene litt før man skriver. Og telle til 10. Til 100. Til 1000. Eller så lenge det er behov for. Det er ikke alltid enkelt.

For det er provoserende når direktører med millionlønn godt dekket av godt betalte styreryttere skjøtter sin egen karriere ved å bygge ned samfunnets møysommelig oppbygde velferdstjenester og få godt betalt for det. Det er provoserende når sittende statsråd kan dekke seg bak direktører og styrer som er kjøpt og betalt for å ta støyten når statsråden gjerne vil fremstå som om hun er på befolkningens side, samtidig som hun egentlig ønsker å bygge ned de nevnte velferdstjenestene.

Det er nettopp det foretaksmodellen er designet for å kunne gjøre.

Å se direktører med millionlønn skyve ansatte ufrivillig foran seg som unnskyldning for å prøve å få helseforetakene til å fremstå som offer er provoserende, når det i virkeligheten er nettopp de nevnte ansatte, sammen med pasientene og innbyggerne som faktisk er ofrene. Mens foretakene faktisk er de som er med på å gjøre pasienter, innbyggere og ansatte i spesialisthelsetjenesten til ofre.

annonse

Og foretaksmodellen er våpenet. Noen ganger er dette så provoserende og så vondt å se på, at det kan være lurt å leke telleleken før man reagerer.

Nå kan det hende at dette fremstår som et forsvar for Anja Cecilie Solvik, etter at hennes innlegg på Facebook traff dette systemet så presist at direktør Bakke velger å lese høyt fra det på styremøte i Helse Møre og Romsdal. Men det er ikke det. Anja har ikke behov for at jeg forsvarer henne. For det første klarer hun utmerket godt å snakke for seg selv. For det andre har hun titusenvis av forsvarere bak seg som støtter hennes kamp for trygghet for alle.

Men jeg har likevel behov for å være tydelig på at jeg står på Anja og Bunadsgeriljaens side. Sammen med alle som har behov for nærhet og likeverdig tilgang til spesialisthelsetjenesten, men som opplever at deres nærhet og likeverdige tilgang til spesialisthelsetjenesten blir tatt fra dem. Sammen med ansatte som mister arbeidsplassen sin fordi helseforetaket legger den ned med aksept fra ansvarlig statsråd. Jeg har behov for å ta avstand fra at direktøren prøver å innta offerrollen i dette. Jeg kan dessverre ikke være særlig tydeligere enn dette. Men jeg håper og tror at jeg likevel gjør meg tilstrekkelig forstått.

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansundsregionen.

Foreslå arrangement

Vis kalender

Innlogging

Tidligere meningsinnlegg

Siste kommentarer

Anne Mari Sandshamn 1 dager siden Alvorlig av Statens Vegvesen
@Terje SundsbøSa ikke at det var trygt, men tryggere for mennesker, da det er lett å komme seg av en ferge, ...
Terje Sundsbø 2 dager siden Alvorlig av Statens Vegvesen
@Anne Mari SandshamnOm «vertskapet» er en idrettsturnering eller et annet kulturarrangement man deltar på, så kan man ikke dra før det er ...
Anne Mari Sandshamn 2 dager siden Alvorlig av Statens Vegvesen
@Terje SundsbøBrann på ferge er ingen fare for passasjerer, det er bare å gå i en livbåt. Det er inge store ...
Terje Sundsbø 2 dager siden Alvorlig av Statens Vegvesen
Det er svært alvorlig når Jørn Inge Løvik, daglig leder Romsdalsaksen AS, unnlater å nevne at med Møreaksen så blir ...
Terje Sundsbø 2 dager siden Alvorlig av Statens Vegvesen
@Anne Mari SandshamnJeg tror de fleste følger dine velmenende råd. Men svær ofte skjer det uforutsette ting. Og du kan jo ikke ...
Anne Mari Sandshamn 2 dager siden Alvorlig av Statens Vegvesen
@Terje SundsbøOm du stresser av gårde i frykt for å møte en stengt fergebom,bør du lære deg å starte avreise tidliger. ...
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansundsregionen.

Foreslå arrangement

Vis kalender

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse

Våre utvalgte