Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
Del på Facebook
Kårhaugen ved Ørnvika på Frei. Skjermdump fra Google Earth
Kårhaugen ved Ørnvika på Frei. Skjermdump fra Google Earth
Dette er et debattinnlegg. Innholdet gir uttrykk for skribentens meninger og holdning.

Jeg har de siste fire årene sittet som vararepresentant i kommunestyret for Senterpartiet. Som vararepresentant er man avhengig av å holde seg oppdatert med sakene som er og skal behandles i kommunestyret.

Jeg bor på Frei og vil kalle meg en Freipatriot. De siste fire årene har jeg lagt merke til at Frei taper de fleste kampene i kommunestyret. Dette gjelder både skole , sykehjem og omsorgsboliger.

Annonse
Annonse

Jeg leser i Tidens Krav at varaordføreren etterlyser flere som engasjerer seg for bydelen Frei. Det er ingen som helst tvil om at både jeg og Senterpartiet engasjerer oss i bydelen Frei. Oppfordringen om mer engasjement for Frei bør rettes til hennes eget parti, Arbeiderpartiet.

Det jeg lurer på er når skal administrasjonen prioritere byens geografisk største bydel? Flertallet av Kristiansund kommunes innbyggere bor på Nordlandet og på Frei, en firedel på Frei.

Når jeg setter meg i bilen og kjører til sentrum er det ti kilometer. Det er faktisk ikke lenger enn ti kilometer tilbake. Akkurat det tror jeg både , og flertallet av politikerne, glemmer i behandling av saker.

Siste sak er omsorgsboligene på Kårhaugen , en sak som har vært oppe i kommunestyret flere ganger. For ikke lenge siden ble de enstemmig vedtatt at dette skal vi gå videre med. Så kommer det ut i Tidens krav at verken administrasjon eller politikere finner penger til omsorgsboligene på Frei? Dette er ikke politisk behandlet.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Det er operert med beløp både på 6-60 og 80 millioner. Jeg skjønner ikke denne kalkulatoren det er operert med. Kristiansund kommune leier sykehjemsplasser i andre kommuner for 23 millioner. I tillegg er det et skrikende behov for plasser til ferdigbehandla pasienter fra sykehuset.

Her har vi en tomt og et bygg som er i kommunalt eie som kan ta imot 18 brukere med noe ombygging. Tomten er i tillegg muligens er en av kommunens fineste tomter. Da er jo dette en gave til alle de 30 som står på venteliste for å få omsorgsboliger.

Jeg vil fortsette å jobbe aktivt for å bruke hele kommunen, og har vært med å programfeste flere saker som omhandler hele kommunen. blant annet ønsker vi å jobbe for flere el-billadere i hele kommunen , innendørs fotballhall på Frei, økt brannberedskap på Frei, økte bevilgninger til grendehus, flere nærmiljøanlegg .

Vi står nå ovenfor et valg 11. september. Da skal det avgjøres hvem som skal lede kommunen de neste fire årene. Det er mye spennende på gang i kommunen vår, og mye som skal avgjøres de neste fire årene. Jeg håper på en tverrpolitisk enighet kommende kommunestyreperiode om at nå er det Frei sin tur.


Av: Alf Yttervik-Adolfsen,
6. kandidat for Kristiansund Senterparti

Annonse
Annonse
Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 2 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDette er politikk gjennom Regjering og Storting.Det er ikkje noko Naturvernforbundet arbeider med, men vi registrerer kva rammeverk som er ...
Terje Sundsbø 2 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrDu svarer ikke på spørsmålet. Er det vanlig praksis i Naturvernforbundet?
Geir Ole Sætremyr 3 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDu må adressere dette hos andre.
Terje Sundsbø 3 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrPå Møreaksen betaler bilistene bompenger, på jernbane betaler passasjerene billett. Mitt spørsmål gjelder fortsatt:Hvorfor behandles lokal forankring og finansiering ulikt ...
Terje Sundsbø 3 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Anne Mari SandshamnSkålaveien var ikke et fergeavløsningsprosjekt, og mottok aldri offentlig støtte. Skålavegen ble bygget som en privat vei i regi av ...
Geir Ole Sætremyr 3 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDer er ei forskell  Møreaksen skal delfinansierast via bompengar. Jernbane via passasjernbilett.80% staleg finansiering av Møreaksen.  Vesentlig statlig bidrag til finansiering ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse