Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
Annonse
Del på Facebook
Foto: Kurt Helge Røsand / KSU.NO
Foto: Kurt Helge Røsand / KSU.NO
Dette er et debattinnlegg. Innholdet gir uttrykk for skribentens meninger og holdning.

Over generasjoner har det vært mobilisering for å ha lover, regler og forskrifter, som ideelt sett skulle fungert som et sikkerhetsnett for folk flest i forhold til velferdsnormer.

Bakteppe for dette var at dette skulle være universelt og bære i seg håndfaste rettigheter. Å overlate dette til politikere og byråkrater, som lar seg farge av sine subjektive oppfatninger, har historisk vært en heller tvilsom affære. Universelle rettigheter har vært et viktig bidrag til at vanlig folk har sluppet å stå med lua i handa og bøyd nakke i hverdagen.

Annonse
Annonse

Mange av dagens politiske kamper, har sitt bakteppe i det å forsvare universelle rettighet, som strekker seg fra kampen for lokalsykehusene fram til retten til sykehjemsplass og et utall andre varianter sammen med disse. I dagens virkelighet har praktisk talt alle et forhold universelle rettigheter, selv om de er fremst i pannelappen. For noen en sikkerhet, for andre håravfall i suppen når budsjetter og planer skal tråkles sammen.

Rødt Kristiansund fikk ikke støtte for i Administrasjonsutvalget for at Kristiansund ikke skulle søke om å bli frikommune. Arbeiderpartiet fikk flertall for at søknaden eventuelt skal fremmes etter en gjennomgang av prosessen av politikere og berørte parter.

Annonse
Annonse

Fra Rødts side ønsker vi ikke å åpne for at universelle rettigheter skal kunne fravikes. Heller motsatt! Vi ser i vår kommune at de fleste områder sliter med å holde oppe nok ressurser til å holde hodet over vannet i forhold til rettigheter og faglig forsvarlig innsats mot brukere. Politisk skulle vi vært på offensiven for å forsvare og utvikle universelle rettigheter. Dette er en av våre viktigste oppgaver som politikere. Jeg bemerker, vi ser hvor langt det har gått når vi har senket forsvaret og logret med halen for politiske og administrative øvrigheter.

For det kommende bystyre vil dette bli en av mange viktige diskusjoner.

Rødt Kristiansund utfordrer de øvrige partiene å svare på ett spørsmål: Hvilke universelle rettigheter ønsker dere å parkere på veien til frikommune?

Annonse
Annonse
Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Terje Sundsbø 1 timer siden Skrot fergene
@Geir Ole SætremyrJeg stoler på ditt referat. Eller er det noe viktig du har utelatt? På samme måte har det også vært ...
Geir Ole Sætremyr 4 timer siden Skrot fergene
@Terje SundsbøDu har to alternativ: meld deg inn i fb gruppa, eller be SVV om å få ein kopi av ppt.-presentasjonen ...
Terje Sundsbø 4 timer siden Skrot fergene
@Geir Ole SætremyrPå samme måte har det også vært forslag om å flytte fergeleiet bort fra sentrum av Molde. Det blir nok ...
Geir Ole Sætremyr 6 timer siden Skrot fergene
@Terje SundsbøSVV har hatt oppstartsmøte med Vestnes kommune det dei skal oppgradere kaianlegget på Furneset, inkludert trinn 2 der kai nummer ...
Terje Sundsbø 6 timer siden Skrot fergene
@Geir Ole SætremyrDu er klar over at du linker til en internettside som krever medlemskap hos Facebook? Altså ikke åpen tilgjengelig for ...
Bjørn Arild Reed Jacobsen 6 timer siden Framtidens teknologi med Møreaksen
@Terje SundsbøTerje Sundsbø, du har en tendens til å komme meg i forkjøpet . Skulle akkurat til å stive det samme ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse