Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
Del på Facebook
Foto: Kurt Helge Røsand / KSU.NO
Foto: Kurt Helge Røsand / KSU.NO
Dette er et debattinnlegg. Innholdet gir uttrykk for skribentens meninger og holdning.

Jeg skriver som en bekymret innbygger og leder for LO Ytre Nordmøre for å uttrykke vår uro over situasjonen ved Kristiansund Sykehus. Våre hovedanliggender inkluderer akuttfunksjonene, protesekirurgi og det manglende fødetilbudet, i lys av innføringen av helseplattformen.

Akuttfunksjoner

Akuttfunksjonene på Kristiansund Sykehus er en livsviktig tjeneste for befolkningen i vår region. Disse funksjonene har allerede blitt redusert, og det er med stor bekymring vi ser på muligheten for ytterligere kutt. Helse er en grunnleggende menneskerettighet, og tilgjengeligheten av akuttmedisinske tjenester kan bety forskjellen mellom liv og død. Spesielt for en region med krevende geografiske forhold som vår, er det uakseptabelt at innbyggerne må reise lange avstander for å få nødvendig akutthjelp.

Protesekirurgi

Videre er protesekirurgi en essensiell del av helsetilbudet som mange av våre medlemmer er avhengige av. Denne typen kirurgi bidrar ikke bare til å forbedre livskvaliteten, men er også avgjørende for at mange skal kunne fortsette i arbeid og ha et aktivt liv. Reduksjon av disse tjenestene vil ha store konsekvenser for livskvaliteten til mange pasienter og deres familier. Dessuten har vi et fagmiljø og ta vare på. Vi har ikke råd til å miste opparbeidet kompetanse.

Manglende Fødetilbud

Det manglende fødetilbudet på Kristiansund Sykehus er en tragedie for familier i vår region. Å tvinge fødende kvinner til å reise langt, ofte i dårlig vær, for å få hjelp, er ikke bare en sikkerhetsrisiko, men også en stor påkjenning. Fødetilbudet bør være nært og trygt for alle, og vi mener det er helt uakseptabelt at dette tilbudet er fjernet fra vårt lokalsykehus. En velfungerende og oppegående barneavdeling er rasert. Kompetansen tapes.

Helseplattformen

Til slutt vil vi kommentere innføringen av helseplattformen. Mens intensjonen bak denne digitale plattformen er å forbedre koordinasjonen og effektiviteten i helsetjenesten, har vi sett betydelige utfordringer med implementeringen. Tekniske problemer og manglende opplæring har ført til forsinkelser og feil, som igjen går ut over pasientbehandlingen. Vi oppfordrer til å innføre et system som kan kommunisere med resten av helsenorge. Pilotprosjektet som var ment å skape revolusjon i hele landet har kræsjlandet og vi sakker akterut.

Konklusjon

Vi i LO Ytre Nordmøre krever at helsemyndighetene tar disse bekymringene på alvor og arbeider for å gjenopprette og sikre fullverdige helsetjenester på Kristiansund Sykehus. Våre innbyggere fortjener et helsetilbud som er nært, tilgjengelig og trygt. Vi håper dette innlegget kan bidra til en nødvendig debatt og føre til handling.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil
Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

@Terje SundsbøKS2 rapporten frå mars 2023 presiserer at den er bygt på kostnaden I 2022 kroner. Og forventa oppstart med ferdigstilling ...
@Geir Ole SætremyrJeg forholder meg til tallene fra SVV og KS2-analysen. Dine «konkrete» fantasier skal jeg ikke kommentere.
Espen Heitmann 16 timer siden Frp bestemmer når Trollstigen åpner
Så den godeste Kjølmoen mener at Frp og Frp alene skulle på litt over 6 måneder ha ryddet oppi trollstigen ...
@Terje SundsbøMine tall er meir konkrete enn dine draumar som håplaus kunst.
@Geir Ole SætremyrJeg mener at din lek med «tenk på et tall» kan du bedrive alene. Størrelsen på NTP viser med all ...
@Terje SundsbøMen, kva trur du kostnaden vi vere.Husk at SVV sine tall 2022 for Tautratunellen er 6,6 mrd. for 14 km ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse