Annonse
Illustrasjonsfoto: Nordmøreslista
Illustrasjonsfoto: Nordmøreslista

Utdanningsutvalget i Møre og Romsdal vedtok rett før påske at ni elever ikke får oppfylt sitt ønske om å begynne på kunst, design og arkitektur ved Kristiansund videregående skole til høsten.

Skoleåret 2017/2018 hadde KDA 6 primærsøkere til tilbudet. Også da ble tilbudet i første omgang vedtatt ikke igangsatt, med en stemme i flertall i utdanningsutvalget.

Nordmørslista fremmet etter dette en interpellasjon til fylkestinget, og ba om at KDA likevel skulle startes opp. Selv om forslaget ble nedstemt av fylkestinget, fulgte Bjarne Elde (Ap) opp dette i utdanningsutvalget, og måneden etterpå fikk KDA likevel starte opp, med 6 søkere.

I fjor hadde tilbudet altså 6 søkere, og fikk starte opp. I år er det 9 søkere, men tilbudet blir ikke startet opp, til tross for at interessen for tilbudet har økt.

Andre steder i fylket har unntak blitt gjort, på tross av fylkeskommunens retningslinjer om antall søkere. Et godt eksempel på dette, er at på samme møte som utdanningsutvalget den 22. mars i år stemte for å ikke sette i gang KDA på Kristiansund videregående til høsten, så stemte de derimot for enstemmig å bevare Elektrofag med studiekompetanse ved Romsdal VGS. Dette tilbudet har også ni søkere, like mange som KDA ved Kristiansund videregående skole. Tilbud med færre søkere har også blitt satt i gang, på tross av fylkeskommunens retningslinjer.

Kristiansund videregående skole uttaler at skolen ønsker å se tilbudet ved Vg1 Medier- og kommunikasjon i sammenheng med Vg1 Kunst-design og arkitektur. For å få et godt pedagogisk tilbud for alle primærsøkere med ungdomsrett til disse to utdanningstilbudene, er det ønskelig med 1,5 klasseressurs.

Til tross for dette vedtar altså utdanningsutvalget at tilbudet ikke skal settes i gang skoleåret 2018/2019, til tross for økning i antall søkere, nye lokaler som står klare og venter på Kristiansund videregående skole, og ikke minst en løsning i sammenheng med medier og kommunikasjon som gjør det mulig å starte opp.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til post@ksu.no.
For kommentarer vennligst bruk kommentarfeltet under.

Annonse
Annonse
Annonse

Hva skjer?

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format og tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Relevant innhold

Annonse