Geir Nordli. Foto: Privat

Av: Geir Nordli, medlem i Kristiansund formannskap, bystyre og oljeutvalget.

Det vi opplever i dagens sykehus-Norge er gigantomani, vanstyre og sykehuskorrupsjon.

Kjernen i problemet med de nye felles-sykehusene er at de prosjekters for små i forhold til de sykehusene de skal erstatte.Vi får svekket pasientsikkerhet, og legger ned godt fungerende sykehus i Molde og Kristiansund ,før vi vet om det nye "sykehusslottet "på Hjelseth fungerer i praksis. Helsebyråkrater og konsulentselskaper anbefaler å gjøre det på denne måten i pakt med egne særinteresser(kalles den nye helseadelen) i stedet for å lytte til og gå i dialog med de ansatte. Bort med lokalsykehusene ser ut til å være deres mantra (parole)! Vedtak om bygging på Hjelset ble gjort før byggeplaner, finansiering, sykehusdesign og organisasjonsmodell ble lagt fram. Vi nådde aldri fram med offentlige tilsvar, ingen offentlig debatt og vi ble overkjørt i de lokale politiske vedtak.

Undertegnende og Roy Olav Holten, ble sågar sparket ut av FrP på grunn av vår kamp for bevaring av lokalsykehuset vårt i Kristiansund og på Nordmøre.Sykehuset på Hjelseth bygges for mye mindre kapasitet en dagens to sykehus i Molde og Kristiansund. Det blir alt for lite og må bygges på. Dette vet administrasjon og helseforetaket allerede i dag, men tier det ihjel. Er vi heldige får vi plass i korridorene, mens ansatte blir overbelastet, dundrende driftsunderskudd. Og vi befolkningen, våre barn og kjære får svi med nedskjæringer.

Saken fortsetter under annonsen

Det skal spares 100 vis av millioner, det bygges alt for lite, det legges urealistiske "lure-budsjett" og feil info gis angående hvor mye vi sparer på fellessykehusprosjektet.
Situasjonen videre er at helseforetaket må ha en beredskapslinje lik den vi har i dag, det gjelder i hele byggeperioden av fellessykehuset. Ikke snikfjern stadig nye avdelinger. Vi har et sokkelansvar, med stortingsvedtak. Det er ikke vi på Nordmøre som skal ta hele støyten med innsparinger.

Vi kan ikke flytte hele befolkningen på Nordmøre! Vi har krav på helsemessig sikkerhet som er nedfelt i helseforetakets lovverk!

Ordfører Dahl, og det politiske styret Molde er klar over dette, og kommer aldri til å legge ned sykehuset sitt i Molde sentrum.

Mens vi i Kristiansund og på Nordmøre hjelper helseforetaket med å ødelegge det best bevarte sykehuset i Møre og Romsdal. Ved å rive og bygge om lokalsykehuset vårt til et Helsetun. Uten akutt, føde, og barneavdeling.

Hjertet mitt blør for mitt kjære Nordmøre!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til post@ksu.no.
For kommentarer vennligst bruk kommentarfeltet under.

Annonse
Annonse
Annonse

Hva skjer?

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format, tilknyttede artikler og med kinoprogrammet i Kristiansund i tillegg.

Relevant innhold

Annonse