fbpx
Annonse
Annonse
Antirasistisk aksjonsdag ble en suksess.
Antirasistisk aksjonsdag ble en suksess.
Dette er et debattinnlegg. Innholdet gir uttrykk for skribentens meninger og holdning.
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Rødt Kristiansund vil rette en kjempestor takk til alle som møtte opp og deltok under antirasistisk markering lørdag 21.04.18. Det var representanter fra ikke mindre enn 7 ulike parti tilstede gjennom dagen, både på stand på formiddagen, og på dialogmøtet på ettermiddagen. Arbeiderpartiet, Senterpartiet, Sosialistisk Venstreparti, Høyre, Miljøpartiet de Grønne, Nordmørslista og Rødt var representert.

Stand på Amfi Futura. Foto: Sidsel Holm FrøsethStand på Amfi Futura.De partiene som ikke hadde anledning til å møte hadde sendt over sine støtteerklæringer, og det gir oss belegg for å si at i denne saken står det politiske miljøet i Kristiansund samlet.

Det var mange innom og pratet med de ulike representantene på stands både på Amfi Futura og på Amfi Storkaia Brygge.

Vi hadde en god dialog på Bar Å Sånn der vi belyste utfordringene med holdninger som ligger til grunn for rasisme i hverdagen, og hvordan vi på best mulig vis kan håndtere dette. At man er uenige når det gjelder innvandring generelt, hvor mange man skal ta imot av flyktninger, hvor og hvordan de skal bosettes osv. ble satt til side denne dagen. Dialogen berørte flere tema. Noen av temaene som ble berørt var:

– Hvordan kan vi jobbe med holdninger slik at vi kan forebygge rasisme og rasistiske ytringer i hverdagen?

– Hvordan skal vi forholde oss til det ekstreme høyre som av og til kommer opp til overflaten og blir synlig i bybildet?

– Hvordan vi på best mulig måte kan håndtere den innvandringen som vi har i dag og som vi vet kommer i framtiden?

– Skal vi unngå å prate om og unngå å adressere rasistiske, diskriminerende og hatefulle ytringer, eller skal vi agere og aktivt si fra når vi kommer over slikt?

Som seg hør og bør i en dialog ble temaet strukket langt i flere retninger, men tonen mellom de som deltok i dialogen var veldig god, og alle var enige om at dette er et viktig tema som vi må belyse og prate om, og at vi må strekke oss langt både som politikere og som medmennesker for å sørge for at ingen blir møtt med hatefulle ytringer og rasisme i hverdagen.

Vi ønsker å rette en takk til senterledelsen på begge steder for at de lot oss få komme innendørs i det ruskværet som vi hadde på lørdag og til Bar Å Sånn for at de lot oss holde dialogmøtet hos dem.

Rødt Kristiansund

Fotokreditering: Sigve Torland, Sidsel Holm Frøseth, Berit Fjellingsdal, Sidsel Holm Frøseth

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.
For kommentarer vennligst bruk kommentarfeltet over.

Annonse
Annonse

Tidligere meningsinnlegg

Annonse

Hva skjer?

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format og tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte