fbpx
Annonse
Annonse
Oskar Grimstad, arkivbilde. Foto: NTB
Oskar Grimstad, arkivbilde. Foto: NTB

Senterpartiet rir på høge meiningsmålingane for tida og kritiserer alt og alle og har de beste løysingane for det meste. Ikkje et ord om eige ansvar for tingenes tilstand eller bakgrunn for elendigheita. Eksempla er mange og et er den økonomiske tilstanden i Helse Møre og Romsdal der kritikken heller burde rettes mot egne rekker da fordelingsnøkkelen som fremdeles brukes ble innført under Senterpartiets styreleder Almli. Kritiske røyster fra oss som representerte Møre og Romsdal som styremedlemmer i Helse Midt ble møtt med at ordningen skulle evalueres etter en hadde nått å få erfaring med fordelinga. Dette er ennå ikkje gjort trass mange års erfaring og sterke krefter motsetter seg endring i et system som forfordeler sykehusene utenfor vårt fylke og gir våre sykehus store utfordringer i den daglige driften økonomisk.

Men dette høyrer vi lite til fra Senterpartiet slik vi også opplever når det gjelder rovdyrforliket som ble vedtatt i Stortinget. Dette forliket ble vedtatt under de rødgrønnes regjeringstid i 2011 og Senterpartiet var i nøkkelposisjon for å få et forlik i tråd med nivået dei argumenterer for i dag. Men trass mange oppfordringer for en slik løysning som dei ville fått om dei ville votere for dette så valgte dei å underlegge seg Sosialistisk Venstrepartis og Aps vilje. Forliket som dei i dag kritiserer på inn og utpust er altså det forliket dei sjølv var med å få på plass.

Dette er to av fleire eksempel der Senterpartiet har vore med å vedtatt ordningar dei nå høglytt kritiserer og gir andre skylda for og Frank Sve har helt rett når han etterlyser et minimum av politisk redeligheit fra Sp. Men om Sp ikke ønsker å stå opp for det dei har gjort så skal dei i alle fall bli mint på det av oss som husker kven som etablerte ordningene dei i dag ikkje vil vedstå seg.


Oskar Grimstad, tidl styremedlem Helse Midt-Norge og Stortingsrepresentant.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til post@ksu.no.
For kommentarer vennligst bruk kommentarfeltet under.

Annonse
Annonse

Tidligere meningsinnlegg

Annonse

Hva skjer?

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format og tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte