Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
Ken Alvin Jenssen
Ytring
30 oktober 2019 15:22
Del på Facebook
Foto: Ken Alvin jensen
Foto: Ken Alvin jensen
Dette er et debattinnlegg. Innholdet gir uttrykk for skribentens meninger og holdning.
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Svar til Frank Sve og «

»

Jeg vil takke Frank Sve for et flott leserinnlegg med mange viktige poeng. Men jeg må spørre om du som gruppeleder i Frp Møre og Romsdal jobber og bruker energien riktig.

Du vet helt sikkert at det er nettopp er Regjeringa og Høie som ER på banen. Planen om sjukehusbygg er ett av  Høyres prestisjeprosjekt.

Det er nettopp han med støtte av tre? Frp statsråder fra fylket som står bak prestisjeprosjektet som river fylket og spesialisthelsetjenesten i fillebiter.

Nå må det snart gå opp for folkevalgte i fylket at det nettopp et slik (i det skjulte) viktig beslutninger om sjukehusene styres i henhold til helseforetaksloven.

Statsråden griper inn og overstyrer i det skjulte og legger sjølsagt skylda for upopulære avgjørelser på styreledere/direktører som om nødvendig erstattes/sparkes med gode økonomiske fallskjermer når det gjelder direktører.

Bent Høie har i ettertid gått bredt ut og sier at det var han som valgte Molde, han sier ikke noe om at det var han som la til side den faglige utredningen til over 200 millioner som pekte på Storbakken (Kristiansund) som det beste alternativet. Frp med sine statsråder i regjering har støttet Høies valg som ikke var i samsvar med den faglige utredningen, KrF og Venstre støttet Høies besluttning også!

Jeg utfordrer Sve til å få statsrådene til å stille ultimatium på å stoppe SNR prosjektet, for å renovere Molde Sykehus og få oppgradert sykehuset i Ålesund, Kristiansund sykehus er det best vedlikeholdte i fylket.

Husk kun 8 % av nordmøringene vil la seg henvise ti nye SNR ifølge 

Sentio Research Norge AS har på oppdrag fra KSU.NO laget en befolkningsundersøkelse for fire kommuner på Nordmøre. Disse kommunene er Smøla, Aure, Kristiansund og Surnadal.

Jeg oppfordrer deg Frank Sve til å få med Frps tre statsråder og Stortingsmedlemmene til å få stoppet galskapen med å bygge et SNR som vil tappe pengene til HMR i lang tid pga. store pasientstrømmer ut av HMR sykehus som igjen tapper pengene til helseforetaket.

Sitat fra Eidsviks forklaring i Lagmannsretten:

«Jeg kjente at jeg ble både paff og ... Igjen understreket jeg at det var rart at de begynte å trekke konklusjoner før de hadde hørt hva jeg og min evalueringsgruppe tenkte. Jeg sa vel også på telefon da at jeg helte mot Storbakken, ut fra pasientstrømmer og økonomi. Vi så det var stor pasientstrøm fra nord på Nordmøre til St. Olav, og at det gjorde at vi måtte betale pasientutgifter til St. Olav, en stor økonomisk belastning. Hans argument imot, var at man måtte se hele regionen samlet. Men for meg, med ansvar for økonomien i mitt helseforetak, var det et relevant argument. Men først og fremst handlet det for meg om nærhet til dem som bodde lengst unna».

 I tingretten mener jeg å huske at estimatet på pasientlekkasje ved valg Hjelset var på mellom 70–100 millioner. En sum som må mangedobles da tomtevalget ikke har noen legimitet etter at Høie overstyrte den faglige utredningen og valgte Hjelset, som han lovde Molde i Høyres valgløfter.

Helse Møre og Romsdal har bevist utelatt å ta med pasientstrømmer (lekkasje) i det pågående langtidsbudsjettet for å få styret og befolkningen tro på at det er økonomisk bæreevne  for SNR mens sannheten er at en forventet gevinst med et fellessykehus ikke er tilfelle men heller blir den forventede gevinsten tap av pasienter og økonomi som går til St.Olavs. Og Helse Møre og Romsdal får mindre penger å rutte med!

Takker Frank Sve for flotte initiativ ang. SNR og Romsdalsaksen men utfordrer deg som fylkesleder i Frp til å bruke innflytelse til å få de tre statsrådene fra Møre og Romsdal og alle stortingspolitikere til å stille ultimatum om å stoppe SNR som igjen kan rive fylket i stykker.

Med den dårlige økonomien til Helse Møre og Romsdal har blir det ikke penger til overs til renovering av sykehusene på Sunnmøre og helsetilbudet i hele fylket svekkes, Det finnes ingen økonomisk bæreevne for SNR og det vil heller ikke generere noen gevinst fremover. De fleste pasientene fra nordfylket vil bruke fritt sykehusvalg og Helse Møre og Romsdal taper «omsetning» og må heller betale andre helseforetak.

Dere har makt i regjeringen og kan utgjøre en forskjell. Hvis ikke så vil historien si at Frp var med å rive Møre og Romsdal i stykker ved å støtte Høies prestisjeprosjekt med SNR på Hjelset.

Frank Sve, jobb og bruk din innflytelse og posisjon med å få statsrådene fra Frp som har makt i regjeringen, til å stoppe galskapen med SNR før spaden går i jorda! Dere som det største fylkeslokallaget som fikk flest stemmer i Frp nasjonalt i siste fylkestingvalg, bør kunne ha stor innflytelse hos statsrådene og Stortingspolitikerne!

Du vet at det var utredning av Romsdalsaksen og sykehussaken som skaffet dere stemmene, så jeg håper dere innfrir løftene deres.

Hvis SNR blir realisert, må Nordmøre søke seg nordover og få flyttet grensene fra Helse Møre og Romsdal fordi helsetilbudet blir rasert på Nordmøre. Dere sitter igjen med Helse Romsdal og Sunnmøre uten midler igjen til å ruste opp Ålesund sykehus og Volda!

80 millioner til DMS i Kristiansund er et hån mot Nordmøre!

Hvis dagen kommer da spaden går i jorda for SNR så regner jeg med at det blir folkekrav på Nordmøre om å slå oss sammen med Trøndelag. Møre og Romsdal er da ferdig som fylke!

Stå på med å påvirke statsrådene og stortingspolitikerme. Da kan kanskje Møre og Romsdal igjen stå som et fylke med lik nærhet til sykehus, som en regional motor som skaper trygghet!

Jeg bruker tiden min til å orientere og sender artikler med fakta til våre stortingsrepresentanter, hadde de vært i posisjon hadde SNR planer blitt aviklet for lenge siden!

Alle regioner med 60.000 innbyggere og lang reisevei skal ha nærhet til føde, akutt og barneavdeling for egen trygghet. #nærfolk

Nå risikerer vi at liv kan gå tapt på grunn av innsparinger som gjør at turnusleger er alene på nattvakt etter at man man fjernet tilstedevakten i anestesi om natten i Kristiansund.

Frank Sve vi får se om du og helsepolitisk talsperson Jan Steinar Engeli Johansen (Averøy) greier å få stoppet galskapen ved å få med hele Frp i regjering, Dere har makt nok hvis Dere vil bruke den.

SNR vil fremstå som en stor fiasko, nedskalert og de fleste forutsetningene er brutt! Resultatet vil bli et dårligere helsetilbud i hele Møre og Romsdal på grunn av dårligere økonomi i HMR. 

Det er ikke for sent å snu!

Av Ken Alvin Jenssen
Sp-medlem

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Viktig informasjon i tåkeleggingskaoset dette. Hva angår vindkraft blir den aldri bedre enn ca 30% i effektivitetsgrad mot innstallert effekt ...
Ansgar Dypbukt 3 dager siden Strømprisen til himmels
Sier meg enig i alt du skriver, strøm prisen er jo helt forferdelig ikke bare den, men nettleia er jo ...
Geir Ole Sætremyr 5 dager siden Møreaksen er det eneste alternativet
@Terje SundsbøSaksa frå referansegruppemøte 17.08.23: Forslag NTP 2024- 2036: Forslaget til ny plan innebærer mer enn halvering av årlige midler til vegbygging ...
Geir Ole Sætremyr 10 dager siden Møreaksen er det eneste alternativet
@Terje SundsbøDu marmar på med ditt og spissformuleringar.
Terje Sundsbø 10 dager siden Møreaksen er det eneste alternativet
@Geir Ole SætremyrDu har rett i at realisme er en dyd – gratis ferge koster staten dyrt. Fergeavløsningsprosjekter blir derfor mer lønnsomme ...
Geir Ole Sætremyr 11 dager siden Møreaksen er det eneste alternativet
@Terje SundsbøRealisme er også ein dyd. Sande Fastllandssamband AS har eksistert i 20 år+. Urealistisk. Nå oppgraderast fergebåsane på 4 stopp ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse