fbpx
Annonse
Annonse
GRILLKONGE: Mot slutten av neste år lanserer BMW iX. Bilen har en giga-grill, selv om en elbil strengt tatt ikke trenger en grill. Foto: Produsenten
GRILLKONGE: Mot slutten av neste år lanserer BMW iX. Bilen har en giga-grill, selv om en elbil strengt tatt ikke trenger en grill. Foto: Produsenten

BMW skal lansere en helelektrisk versjon av X3, kalt iX3, i første kvartal av 2021. Mot slutten av 2021 kommer enda en el-SUV.

iX, som til nå har vært kjent som iNext, er på størrelse med X5. Den skal være designet med tanke på lav luftmotstand, og har en Cd-verdi på 0,25. Dette er lavt for en så stor og høy bil. Bilen har to elektriske motorer, som skal være produsert uten bruk av sjeldne mineraler. Med firehjulsdrift og samlet effekt er på mer enn 500 hk gjør iX null til hundre på mindre enn fem sekunder.

Batteriet har en oppgitt bruttokapasitet på mer enn 100 kWh, og en rekkevidde som er over 60 mil. Ladefarten er på 200 kilowatt.

– Helt siden vi viste konseptbilen for første gang, har vi opplevd stor interesse. Derfor er vi glade for at vi allerede nå kan dele såpass mange detaljer i god tid før lansering, sier Marius Tegneby, kommunikasjonsdirektør i BMW Group Norge, i en pressemelding.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

For kommentarer vennligst bruk kommentarfeltet over.

Vi ønsker en åpen og saklig debatt. Diskuter sak, ikke person. Det er ikke tillatt å hetse eller trakassere meddebattanter.

Vi forbeholder oss retten til å stenge ute debattanter som ikke overholder reglene.

I kommentarfeltet må debattanter stå fram med fullt navn. Personangrep eller sjikanerende kommentarer blir slettet.

Annonse
Annonse
Årbok - Freiøya Historielag

Tidligere tema-artikler

Annonse

Hva skjer?

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format og tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte