fbpx
Annonse
Annonse
NTB
Tema
NTB
17 august 2021 19:30
BULKEBRÅK: If sier flere unge bilister opplever trusler og lureri i forbindelse med kollisjoner. Foto: Berit Keilen / NTB
BULKEBRÅK: If sier flere unge bilister opplever trusler og lureri i forbindelse med kollisjoner. Foto: Berit Keilen / NTB

Forsikringsselskapet If advarer mot det de kaller «bulketorpedoer» – situasjoner der bilister som bulker, blir utsatt for press og langvarige trusler fra motparten. Særlig unge og uerfarne bilister skal være utsatt.

– Vi har fått høre om flere tilfeller der motparten har tilbudt seg å fylle ut hele skademeldingen som en slags service, både del A og B. Hendelsesforløpet for ulykken har vært helt feil, og den unge sjåføren har urettmessig fått skylden, sier kommunikasjonssjef Sigmund Clementz i If i en pressemelding.

I andre tilfeller kan den unge føreren bli tilbudt å holde ulykken borte fra forsikringsselskapene mot oppgjør i kontanter. Forsikringsselskapet kjenner også til tilfeller hvor motparten legger press over lang tid, for eksempel gjennom ubehagelige telefoner eller oppmøte på døra.

I fjor gjennomførte YouGov en spørreundersøkelse på vegne av If, der sju prosent svarte at de hadde opplevd trusler i forbindelse med skade på bilen. To prosent sa at de hadde havnet i håndgemeng med den andre føreren, mens ni prosent sa at de hadde opplevd munnhoggeri.

Du må være logget inn for å kommentere.


Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse
Årbok - Nordmøre Historielag
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format og tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte