Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
NTB
Tema
NTB
17 august 2021 19:30
Del på Facebook
BULKEBRÅK: If sier flere unge bilister opplever trusler og lureri i forbindelse med kollisjoner. Foto: Berit Keilen / NTB
BULKEBRÅK: If sier flere unge bilister opplever trusler og lureri i forbindelse med kollisjoner. Foto: Berit Keilen / NTB

Forsikringsselskapet If advarer mot det de kaller «bulketorpedoer» – situasjoner der bilister som bulker, blir utsatt for press og langvarige trusler fra motparten. Særlig unge og uerfarne bilister skal være utsatt.

– Vi har fått høre om flere tilfeller der motparten har tilbudt seg å fylle ut hele skademeldingen som en slags service, både del A og B. Hendelsesforløpet for ulykken har vært helt feil, og den unge sjåføren har urettmessig fått skylden, sier kommunikasjonssjef Sigmund Clementz i If i en pressemelding.

I andre tilfeller kan den unge føreren bli tilbudt å holde ulykken borte fra forsikringsselskapene mot oppgjør i kontanter. Forsikringsselskapet kjenner også til tilfeller hvor motparten legger press over lang tid, for eksempel gjennom ubehagelige telefoner eller oppmøte på døra.

I fjor gjennomførte YouGov en spørreundersøkelse på vegne av If, der sju prosent svarte at de hadde opplevd trusler i forbindelse med skade på bilen. To prosent sa at de hadde havnet i håndgemeng med den andre føreren, mens ni prosent sa at de hadde opplevd munnhoggeri.

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Innlogging

Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse