Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
NTB
Det hendte
NTB
09 mai 2020 02:00
Del på Facebook
Portrett av Aldo Moro. Foto: Wikimedia Commons
Portrett av Aldo Moro. Foto: Wikimedia Commons

1978: Den italienske eksstatsministeren Aldo Moro ble funnet myrdet i en bil i Roma sentrum. Moro var blitt kidnappet av terroristorganisasjonen De røde brigader 16. mars. Det antas at han i de neste 55 døgnene ble holdt skjult i en leilighet i Roma. Terroristene sendte ut et foto av den kidnappede foran organisasjonens banner og krevde at fengslede brigademedlemmer skulle løslates i bytte mot Moro. Statsminister Andreotti og hans regjering nektet blankt å forhandle med kidnapperne, selv etter påtrykk fra paven. Moro ble funnet i bagasjerommet på en Renault 4, bare en kort spasertur fra hovedkvarteret til hans eget parti kristeligdemokratene. Han var skutt elleve ganger i brystet. Aldo Moro var statsminister i Italia fra 1963 til 1968 og fra 1974 til 1976. Han ble 61 år gammel.

2001: Den verste stadionkatastrofen i afrikansk historie inntraff på Ohene Djan Stadium i Ghanas hovedstad Accra. Fem minutter gjensto av kampen mellom Accra Hearts of Oak og Asante Kotoko da det gjestende lagets supportere – i frustrasjon over å ligge under 2–1 – begynte å kaste stolseter og flasker ut på banen. Politiet svarte med å sprøyte tåregass inn i mengden. 127 mennesker ble trampet i hjel i panikken som oppsto. En undersøkelseskommisjon konkluderte senere med at politiets bruk av tåregass hadde utløst katastrofen. 9. mai 2001 markerte slutten på en ualminnelig mørk måned for afrikansk fotball. I ukene før ulykken i Accra hadde til sammen 58 mennesker omkommet i lignende hendelser på fotballstadioner i Elfenbenskysten, Kongo og Sør-Afrika. 11. april hadde 43 mennesker mistet livet på Ellis Park Stadium i Johannesburg.

2011: Den belgiske landeveissyklisten Wouter Weylandt omkom under tredjeetappen av Giro d’Italia. Weylandt var på vei ned en bratt utforkjøring i Liguria nordvest i Italia da ulykken skjedde. Ifølge et øyevitne kom Weylandts ene pedal borti steinkanten ved inngangen til en slak venstresving, idet han så seg over skulderen for å få overblikk over konkurrentene. Han ble slynget av sykkelen i en hastighet av 80 km/t og døde på stedet. To uker senere mistet den spanske Movistar-syklisten Xavier Tondó livet i en hjemmeulykke på en av rittets hviledager. Spanjolen deltok ikke i det pågående rittet, men hans død bidro til den dystre atmosfæren som omga 2011-utgaven av Giro d’Italia.

(©NTB)

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse