Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
NTB
Det hendte
NTB
09 juli 2021 02:00
Del på Facebook

1357: Keiser Karl VI la ned grunnsteinen til Karlsbroen i Praha. Ifølge Wikipedia ga keiseren ordre til bøndene i distriktet om å innlevere store mengder egg til byggingen. Eggene skulle blandes i mørtelen for å gjøre konstruksjonen sterkere. Den samme keiser Karl hadde også konferert med astronomer for å finne det ideelle tidspunktet for å starte byggearbeidet. Ikke desto mindre skulle det gå 196 år før byggverket sto ferdig. Karlsbroen spenner over elven Moldau i sentrum av Praha, og er den viktigste forbindelsesåren mellom byens to deler. Broen er prydet med et trettitalls helgenstatuer, de fleste fra begynnelsen av 1700-tallet. Blant helgenene som har fått plass på balustraden er Frans av Assisi, Johannes døperen og St. Augustin.

1877: Den første Wimbledonturneringen begynte på banene til All England Lawn Tennis and Croquet Club i Wimbledon i London. Formålet med turneringen var å samle inn penger til en hestetrukket trommel til bruk på klubbens krokettbaner. 22 spillere deltok i den rene herreturneringen, og 27-årige Spencer Gore ble tidenes første Wimbledon-vinner etter å ha slått William Marshall i finalen. 200 tilskuere så kampen. Sju år senere ble programmet utvidet med singleturnering for kvinner og doubleturnering for herrer. «The Championships» (som er turneringens egentlige navn) i Wimbledon regnes i dag som verdens mest prestisjetunge tennisturnering. Den er også den eneste av de fire årlige Grand Slam-turneringene som spilles på gress.

1962: Bob Dylan spilte inn «Blowin’ in the Wind» i plateselskapet Columbias studio i New York. Sangen skulle bli en hymne for 60-årenes antikrigsbevegelse og er blant Dylans mest berømte. Flere hundre artister har gjort coverversjoner av «Blowin’ in the Wind» på plate. Ifølge Wikipedia var vokalgruppen The Chad Mitchell Trio først ute med å spille den inn, men utgivelsen ble angivelig utsatt fordi gruppens plateselskap ikke ville sende ut en sang med ordet «death» i teksten. Dermed ble Peter, Paul and Mary de første til å utgi sin tolkning av Dylans genistrek. Singelen kom ut i 1963 og ble en av folk-trioens største hits noensinne, med 300.000 solgte eksemplarer bare i løpet av den første uka.

(©NTB)

Annonse
Annonse

Innlogging

Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse