Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
NTB
Det hendte
NTB
03 juni 2022 02:00
Del på Facebook

1862: Opptøyer brøt ut på gravlunden Wardsend Cemetery i Sheffield. Om lag 3000 rasende Sheffield-borgere samlet seg i protest mot den lokale presten og kirkevergen, som ifølge et makabert rykte skulle ha skodd seg på å selge lik fra gravlunden til byens medisinske fakultet. Ryktet viste seg senere å ha vært usant. Imidlertid ble det avdekket at de døde på gravlunden var gravlagt langt tettere enn forskriftene tillot, angivelig for å spare plass. De to anklagede mennene ble derfor bøtelagt for ureglementert gjenbruk av graver. Wardsend Cemetery ble stengt i 1968 og har siden ligget forsømt. Den viktorianske gravlunden, med sine skakke og overgrodde monumenter, er i dag et populært motiv for fotografer.

1937: Hertugen av Windsor, den forhenværende kong Edward VIII av Storbritannia, giftet seg med Wallis Simpson i en privat seremoni utenfor Tours i Frankrike. Ingen medlemmer av brudgommens familie var til stede. Edward hadde etterfulgt sin far (George V) som konge i januar 1936, men abdisert allerede i desember samme år. Årsaken var at han ikke fikk regjeringens godkjennelse til å gifte seg med den 40 år gamle, to ganger fraskilte amerikanerinnen Wallis Simpson. Ved Edwards abdikasjon gikk tronen videre til hans yngre bror George. Edward for sin del kastet seg ut i et omflakkende jetsettliv sammen med sin nye kone, som nå fikk tittelen hertuginne av Windsor. Fire måneder etter bryllupet avla hertugparet et kontroversielt besøk hos Adolf Hitler i Berchtesgaden. Edwards forbindelser til Nazi-Tyskland ble tematisert i TV-serien «The Crown», som hadde premiere i 2016.

2017: Åtte mennesker mistet livet og 48 ble skadd under et terrorangrep i London. Kort etter klokken 22 om kvelden pløyde tre menn i en varebil inn blant fotgjengerne på London Bridge. De tre fortsatte til fots og knivstakk forbipasserende og gjester på ulike puber. Flere sivilister gjorde heroiske forsøk på å stanse angriperne – en rumensk baker slo en av dem i hodet med en kasse, og en spansk advokat slåss mot dem med et skateboard før han selv ble stukket i hjel. I puben Black and Blue tok en 47 år gammel Millwall-supporter opp kampen mot terroristene med bare nevene, mens han ropte: «Fuck you, I’m Millwall!» Mannen ble knivstukket åtte ganger, men overlevde. Åtte minutter etter at angrepet begynte ble de tre terroristene skutt og drept av politiet. Den islamistiske terrororganisasjonen IS tok på seg ansvaret for angrepet.

(©NTB)

Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Innlogging

Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse