Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
NTB
Det hendte
NTB
17 november 2022 02:00
Del på Facebook

1869: Suezkanalen ble innviet, og virkeliggjorde den gamle drømmen om en farbar vannvei mellom Middelhavet og Rødehavet. Allerede på 1200-tallet f.v.t. skal den egyptiske faraoen Ramses II ha syslet med lignende planer for å gi krigsflåten sin tilgang til begge havene. 600 år senere fikk en annen farao, Neko II, satt i gang arbeidet med å bygge en kanal mellom Nilen og Rødehavet. Prosjektet kostet titusener av menneskeliv og måtte til sist avbrytes, men ble gjenopptatt 100 år senere av den persiske kongen Dareios I. I århundrenes løp ble perserkongens kanal fylt av sand og slam, og den skal ha vært ufarbar ved begynnelsen av vår tidsregning. Også Napoleon var inne på tanken om å anlegge en kanal mellom de to havene. Byggingen av den moderne Suezkanalen ble påbegynt i 1859 og tok ti år.

1970: Den britiske tabloidavisen The Sun introduserte Side 3-piken. Bildet av den toppløse modellen var en del av avismagnaten Rupert Murdochs strategi for å gjøre The Sun til en opplagsvinner. Allerede et år senere kunne avisen feire en dobling av salget, og tiltaket fikk mye av æren for at The Sun i 1978 inntok posisjonen som Storbritannias bestselgende avis. I løpet av 1970-årene svarte konkurrenter som Daily Mirror, Sunday People og Daily Star med å lansere sine egne Side 3-piker. Praksisen med å fremstille kvinner som sexobjekter høstet kritikk fra første stund. Likevel skulle det gå 44 år før kritikken ble såpass sjenerende at The Sun valgte å lytte til den. Den siste Side 3-piken sto på trykk i avisen i januar 2015. I 2019 ble Daily Star den siste britiske dagsavisen til å droppe toppløsbildene.

1973: «I’m not a crook,» forsikret president Richard Nixon under en TV-overført pressekonferanse fra Disneyworld i Orlando. Kort tid i forveien var det blitt kjent at juristen Archibald Cox, spesialetterforsker under den pågående Watergate-saken, var blitt oppsagt på direkte ordre fra presidenten. Under pressekonferansen benektet presidenten enhver befatning med den delikate saken og avviste påstandene om at hadde forsøkt å tildekke sin egen rolle i den. Han bedyret også at hans vandel fra et langt liv i offentlig tjeneste var uten lyte. «Folk har krav på å vite om presidenten deres er en kjeltring,» sa Nixon. «Vel, jeg er ikke en kjeltring.» Mindre enn ti måneder senere måtte Nixon forlate presidentembetet som følge av Watergate-skandalen.

(©NTB)

Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Annonse
KSU – Vipps – mobil

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse