Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
Annonse
Steinar Melby
Kommentar
08 februar 2021 11:01
Del på Facebook
Dette er et debattinnlegg. Innholdet gir uttrykk for skribentens meninger og holdning.

I dag morges stengte fødeavdelingen i Kristiansund.Befolkningen på store deler av Nordmøre må nå dra til det nedslitte og utdaterte sykehuset (ihvertfall hvis vi skal tro på SNR-tilhengerne) på Lundavang i Molde. På Norgeskartet har vi nå store svarte høl i helsetjenester som tilbys befolkningen.

I kartet nedenfor har vi plottet alle fødetilbud i Norge, de med rødt er fødeavdelinger og de med orange  er definert som fødestuer. I forhold til befolkningstetthet  er Nordmøre i dag «ranet» for helsetjenester sannsynligvis uten sidestykke i Norge.

Vi må opp til Finnmark for å finne et større svart høl angående manglende sykehustjenester i form av fødetilbud. Et helsetilbud som ikke alt for sjelden gjerne krever mer eller mindre akutthjelp.

Folk fra Smøla har inntil 3 timer og 11 minutters reisetid til Lundavang i Molde. Med to ferger blir det selvfølgelig en reisetid som i beste fall er minimum. 

Er folket på Nordmøre og i Finnmark mindre verdt?

Bare ved å se på dette kartet, kan en saktens spørre seg om vi er mindre verdt som mennesker i disse regionene.

Hva har vi gjort Bent Høie, helseforetaksbyråkrater og styremedlemmer i Helse Møre og Romsdal og Helse Mid-Norge, som gjør at vi har havnet i denne situasjonen? Hva har vi gjort siden dere ikke en gang prøver å løse problemet som er oppstått? Eller er dette bare et ledd i den videre planen om å realisere SNR på bekostning av Kristiansund sykehus? Det begynner å bli så alt for tydelig.

Skandaleprosjektet som vil bli den største skampletten av offentlige byggeprosjekter noensinne skal tydeligvis bygges uansett logikk og fornuft som påpeker galskapen i etableringen. 

Et skandalebygg som til slutt  står ferdig i sin prakt, nedskalert i areal og funksjoner, til et pasientgrunnlag som aldri har vært til stede på grunn av den geografiske plasseringen og ikke minst på grunn av de skitne prosessene som har ført til etableringen. At det er brukt 600 millioner så langt og at man ennå brenner av millioner på "hølet" på Hjelset, er for småpenger å regne, i forhold til sluket investeringene og den fremtidige driften vil føre til.

Historien vil ikke være nådig mot dere som har trumfet gjennom dette prosjektet, koste hva det koste ville, og det er faktisk enkelt å peke ut dere enkeltpersoner som har vært ansvarlige for det. Det er aldri for sent å snu, men nå begynner det å haste.

Hvis det da ikke er slik at folk på Nordmøre og i Finnmark er mindre verdt!

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Terje Sundsbø 3 dager siden Skrot fergene
@Geir Ole SætremyrDet betyr at E39 Vik-Molde er prioritert for oppstart første seks år. God helg til deg også.
Geir Ole Sætremyr 3 dager siden Skrot fergene
@Terje SundsbøVi får konkludere medat vi ikkje blir samde om kva som er konklusjonen i SVV sitt innspel til ny NTP. ...
Terje Sundsbø 3 dager siden Skrot fergene
@Geir Ole SætremyrTabell 4.3 på side 49 har 14 kolonner (inklusive de med kun grafikk), hvor kolonne 2 angir navnet på prosjektet. ...
Geir Ole Sætremyr 4 dager siden Skrot fergene
@Terje SundsbøTabell 4.3, kolonner for avsette midler periode 23-. Der finn eg ikkje beløp. Kanskje tar eg feil?
Terje Sundsbø 4 dager siden Grunnsolide Møreaksen
@Tor HansenHvilke penger finnes allerede for fastlandsforbindelse til Gossen? Tror du pengene til Kjerringsundet vil være tilgjengelig? Fastlandsforbindelse til Otrøya og ...
Terje Sundsbø 4 dager siden Skrot fergene
@Geir Ole SætremyrI tabell 4.3 på side 49 er det ulike tall for «Lønnsomhet» og «Kostnad». Hvilken kolonne mener du angir avsatt ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse