fbpx
Annonse
Annonse
Per Helge Pedersen
Kronikk
17 mars 2020 11:05
Dette er et debattinnlegg. Innholdet gir uttrykk for skribentens meninger og holdning.

Per Helge Pedersen, fast skribentPer Helge Pedersen, fast skribent
Mange hyttekommuner rundt om i landet ber nå hyttefolket om å reise hjem til sine respektive hjemkommuner på grunn av koronaviruset. Årsaken er at kommunene ikke har apparat innen sitt helsevesen til å ta hånd om alle dersom det skulle bli mange syke i kommunen. I mange av de mest populære hyttekommunene mangedobles folketallet når hyttefolket kommer.

Enkelte blånekter

I de aller fleste tilfeller har hyttefolket respektert dette. De pakker sammen og drar hjem. Men det gjelder dessverre ikke alle. Selvsagt kan det være grunner til at noen velger å bo på hytta i stedet for i hus hvor noen er smittet.  Uansett må man få tillatelse til dette. Men dessverre er det noen hyttemennesker som kun tenker på seg selv. Egoismen lenge leve. Men heldigvis har nå myndighetene virkemidler gjennom bøter for å få hyttefolket til å reise. Men for enkelte betyr ikke bøter på 25 000 kroner noen ting.  Selv fengselsstraff synes ikke å skremme.

Karantene er karantene

Vi ser også at noen ikke respekterer regelverket vedrørende det å sitte i karantene. Skjønt her har myndighetene gjort det vanskelig for seg selv ved å gi utydelige signaler. Det gjør ikke saken bedre ved at myndighetspersoner selv bryter karantebestemmelsene. Håpet er at vi får et halt klart regelverk – og at alle retter seg etter dette.

Dette går over

Vi har opplevd epidemier før – og vi vil oppleve det igjen.  Men nå kan vi følge utbredelsen av sykdommen time for time nærmest over hele verden – i alle fall i de land hvor det ikke er diktatoriske ledere eller andre maktsyke politikere som styrer informasjonsstrømmen.

Slik har det ikke alltid vært. Da Spanskesyken herjet verden i perioden fra 1918 – 1920 spredde viruset seg i stor fart. Men det kom ingen advarsler. Folk døde i hopetall også her i landet. Det var få eller ingen medisiner. Skjønt du kunne få utskrevet en ekstra kvote conjac. Det hjalp lite på sykdommen, men kanskje litt på humøret.

Men spanskesyken, Asiasyken og alle andre pandemier ga seg etter hvert. Det vil også dette koronaviruset gjøre. Men inntil det skjer må vi alle gjøre vårt for at smitten ikke skal bre seg.

Derfor må vi alle – også hyttefolket følge de råd myndighetene gir. Gjør vi ikke det kan situasjonen bli dramatisk for folk og land.

Du må være logget inn for å kommentere.


Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

KOMMENTARARKIV FRA TIDLIGERE KOMMENTARSYSTEM. KOMMENTARER LAGT TIL HER, BLIR ALDRI SYNLIGE. BRUK AKTIVT KOMMENTARSYSTEM OVER

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Årbok - Nordmøre Historielag
Annonse

Tidligere meningsinnlegg

Siste kommentarer

Marius Ibs Øien-Hansen 6 timer siden «Gisle» ved Kvalvåg våren 1949
Otto Øien var kaptein på Gisle.
Hydrogen er enormt energikrevende å produsere så det er stort sett for å forsvare mer vindkraftutbygging det ivres for Hydrogenproduksjon.
Terje Sundsbø 1 dager siden Møreaksen er sjanselaus!
Hvilke partier er det som støtter Møreaksen, har Sve glemt det? Dagens regjering Ap og Sp, samt Krf, V og ...
Terje Sundsbø 2 dager siden Møreaksen er sjanselaus!
Hvilke partier er det som støtter Møreaksen, har du glemt det? Les https://ksu.no/artikler/leserinnlegg/110408-paradokset-romsdalsaksen-20211021
Svært uventa kraftpris
Den nye Regjeringa sviktar fundamentalt med uforsvarleg og uventa  HØGE kraftprisar! Vanskeleg for oss vanlege veljarar å forstå  og godta ...
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format og tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte