Annonse
Annonse
Damanleggene til Statkraft i Trollheimen. Her Demningen på Gråsjøen. Foto: Steinar Melby
Damanleggene til Statkraft i Trollheimen. Her Demningen på Gråsjøen. Foto: Steinar Melby

Hvilke krefter er i sving innen vindkraftbransjen, som klarer få våre folkevalgte til å velge rasert norsk økonomi, natur, fugle- og dyreliv fremfor stabil, billig, regulerbar evigvarende fornybar kraft via bortimot vedlikeholdsfrie anlegg?

Med viten og vilje kjører de landet i grøfta i noe de kaller klima og miljøets tjeneste. Jeg nekter å tro at det ennå finnes politikere som er så villedet og feilinformert at de tror på vindkraft som noen anvendelig kraftkilde målt opp i mot vår vannkraft. En vannkraft som burde vært 100% statseid og maksimert for å sikre Norge som den velferdsstaten det er også i fremtiden. Som kan sikre oss sysselsetting og aktiviteter som ikke bare gjør oss til en råvareleverandør for kloden.

Selv råvaren elektrisk kraft er vi i ferd med å kvitte oss med. Om 50 år er ferskvann i sin rene form gull verdt. Selv før det har produsert elektrisitet og etter. Dette er vi i ferd med å bli frastjålet eierskapet til. De samme krefter som i dag manipulerer våre folkevalgte og mottar enorme beløp for å rasere vår økonomi og natur vil sloss for å få tak i vannressursene våre.

Fosser og vann kan ikke flyttes men eierskapet kan og det skjer allerede. Norsk kraft og kraftpolitikk som bygde landet lenge før olje og gass var noe Norge hadde noe forhold til er i dag i en slik forfatning at det vil rasere landet like effektivt som det bygde velstanden.

Om 100 år er allting glemt sies det. Ikke dette. Bevisene på idiotien vil for alltid være der ute i naturen og historiene om da Norge hadde felles gratis velferdssystem med gratis skole, helsevesen, omsorg og pleie vil være der.

Hadde jeg vært folkevalgt og for vindkraft og norsk kraftpolitikk slik den føres i dag ville jeg tatt skjeen i en annen hånd om jeg fortsatt ville være politiker og kunne gå med ryggen rak.

Det finnes ikke et eneste land på denne klode som ville latt en sånn ressurs som vannkraften er gå til spille slik vi gjør og samtidig legge landet i ruin økonomisk og geografisk for å fremstå klima og miljøvennlig. Ikke ett! Vi tar inntekter fra vannkraft som da ikke kan økes i produksjon og gir til utenlandske selskaper for å bygge vindkraftverk i Norge.

Jeg fatter ikke hvordan man kan klare komme opp med noe så naivt politisk.

Les mer: Oppgradering gir mye mer kraft enn antatt  •  Kan få mye mer vannkraft – og bedre miljø • Vindkraft på ville veier

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til post@ksu.no.
For kommentarer vennligst bruk kommentarfeltet under.

Annonse
Årbok - Nordmøre Historielag
Annonse
Årbok - Nordmøre Historielag
Annonse

Hva skjer?

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format og tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte