Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
Vidar Holm, fast skribent
Kronikk
01 februar 2022 09:40
Del på Facebook
Foto: Øyvind Gravås / Equinor / NTB
Foto: Øyvind Gravås / Equinor / NTB
Dette er et debattinnlegg. Innholdet gir uttrykk for skribentens meninger og holdning.

Havvind finnes ikke grønt og i tillegg til å ødelegge fiskefelt for sild, makrell, tobis, flyndre med mer,  vil etableringskostnadene bli enorme, som igjen driver strømpris opp.

Havvind har flere ganger høyere kostpris pr kWh enn vindkraft på land og enda flere utenlandskabler vil gi enda mer eksport og import når reservene tømmes. Resultatet er høye strømpriser for evig og alltid. Normal strømpris i Tyskland og Danmark er 3 kr kWh i snittpris pr år.

Det kan aldri produseres nok strøm på norsk territorium til hele Europas befolkning og industri om vi så peprer alt areal på land med vindkraft, demmer opp hvert eneste vannfall og dundrer på med havvind. Behovet er umettelig og det vet kraftbransjen.

Løgnen om at havvind er bra og vil senke kraftpris er «vindkraftløgnplata» om vindkraftverk på land utgitt på nytt. Ingen vil bygge vindkraft på land i Norge nå som subsidieordning ikke finnes. Nå skal det hentes subsidier fra havvind utbygging og en blanding av uvitende, naive og korrupte politikere danser med.

Vindkraft vil uansett hvor aldri kunne bli et reelt alternativ da det alltid må finnes tilsvarende mengder balansekraft for å sikre stabil leveranse. Vindkraft er uforutsigbart, uregulerbart og dyrt. Hvis ønsket om grønt skifte er reelt, kan Tyskland med fordel begynne med å gjenåpne sine kjernekraftverk og skaffe seg ekte utslippsfri strøm selv. Kraft produsert der den skal forbrukes med kortest mulig transportvei.

annonse

Ønsket om havvind bunner i tre ting. Bransjen som produserer og bygger vindkraftturbiner vil selge. Offshore bransjen vil seile og serve. Samt at kraftbransjen vil få opp strømpris enda mer og legge Norge brakk.

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansundsregionen.

Foreslå arrangement

Vis kalender

Innlogging

Tidligere meningsinnlegg

Siste kommentarer

@Anne Mari SandshamnSå ingen av valgene tidligere har vært aksevalg, men kommende valg blir et slikt? Som alltid – tiden får vise.Og ...
@Terje Sundsbø4 år går fort, mye og mange endre meninger på den tiden, nytt kommunevakg i 2023....  MYE kan skje da ...
@Terje G. FinnøyFlertallet av velgerne har stemt på de partiene som kjemper for Møreaksen – flertallet av de folkevalgte på Storting og ...
@Terje G. FinnøySpot on, som vanlig :)  
Hører, men… Den av folk flest i fylket uønskede, uforstandige, miljøfiendtlige, overdimensjonerte, firefelts (for ÅDT under 3000), luksus omveien ut ...
Stein Watten 10 dager siden Debatten på NRK: Skremmende
Arbeiderpartiet har faktisk mistet det. Fullstendig. Fra utsiden ser partiet ut for å være så gjennomsyret av pr-folk, at man ...
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansundsregionen.

Foreslå arrangement

Vis kalender

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse

Våre utvalgte