Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
Per Helge Pedersen, fast skribent
Kronikk
11 januar 2023 12:51
Del på Facebook
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
Dette er et debattinnlegg. Innholdet gir uttrykk for skribentens meninger og holdning.

Så langt er det folk sør for Dovre som har følt på strømsjokket – og det har de gjort lenge. Men nå får mange i Midt-Norge og Nord-Norge også strømsjokk. De som blir rammet hardest er selvsagt bedrifter og ikke minst de mange hytteeierne. De får nemlig ikke strømstøtte.

Mange tusen i ekstra regning

For min del fikk jeg nylig regning fra Neas for hytta ved Karihavet på Nordmøre. Snittprisen på den siste regninga var på kroner 2,32 pr. kWt. Det betyr mange tusen kroner å betale. For mange pensjonister med egen hytte vil selvsagt strømregningene denne måned svi ekstra mye.

Problemet er at i de aller fleste hytter med innlagt vann så må det være varme i hytta. Viss ikke er faren for  frost og vannlekkasjer stor. Og får man en lekkasje kan det fort bli enorme skader.  Det betyr også mye plunder og heft.

Alle politikere har et ansvar

I går kveld var det en debatt om strømsituasjonen i Debatten på NRK. Jeg  tviler på om vanlige folk ble noe klokere av den debatten. Det prates mye. I dag var statsministeren i Stortinget. Jeg ble ikke så mye klokere av de svarene han kom med heller.  Men det som forundrer er hardkjøret fra Høyre som tross alt har sittet i regjeringsposisjon i åtte år uten å foreta seg all verden for å sikre strømsituasjonen. Nå hyler de at det går for sent i den nye regjeringen. Selvsagt går det for sent, men jeg tror alle politikerne i Stortinget nå bør gå i seg selv. I stedet for å hakke på hverandre må man bli enig om en kraftfull pakke som løser strømproblemet for alle nordmenn.

Det må ryddes opp

I dag er det utallige ulike prisavtaler som gjelder for strøm. Mange særdeles kreative strømselskaper har laget ordninger en vanlig mann ikke forstår. Mange blir lurt.  Dette må det bli satt en stopper for.

annonse

Men uansett er hovedproblemet at den enorme fordelen som nordmenn har hatt når det gjelder billig strøm over natten er blitt borte.  Billig strøm var vår konkurransekraft. Men etter at markedet  begynte å bestemme prisen står vi igjen som de store taperne.

Mange rødgrønne politikere står frem og krever at regjeringen kommer med nye løsninger. Det samme gjør mange fagforeningstopper og representanter for næringslivet. Men de vinner ikke frem hos de ansvarlige statsråder og hos statsministeren. Politikerne hevder å ha en plan og de gjentar til det kjedsommelige at vi må være tålmodige.

Dagens regjering har opplevd noen miserable meningsmålinger. Mye av dette synes å være knyttet til handlingslammelsen når det gjelder strømpolitikken.  Nå har tiden løpt ut for regjeringen.  Nå er det tiden for konkret handling. Tiden for prat er over.

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Innlogging

Tidligere meningsinnlegg

Siste kommentarer

Det som Hofseth skriver her, er så logisk og klokkeklart at alle ser fornuften i det.Prosjektet Borgundfjord- og Veddetunnelen er ...
Anne Mari Sandshamn 1 dager siden Trafikktrygging og næringsvegane viktigast!
@Terje SundsbøSi ikke det du, her er den mest berømte.. Og neida, ikke nødvendigvis av innsig av vann, men dog... 300 ...
Terje Sundsbø 1 dager siden Trafikktrygging og næringsvegane viktigast!
@Anne Mari SandshamnJeg tror det skjer oftere at veier oppe i dagen blir stengt pga. mye vann/flom enn at undersjøiske tunneler stenges ...
Anne Mari Sandshamn 2 dager siden Trafikktrygging og næringsvegane viktigast!
Ser jo med klarhet nå, etter siste uværet , hvor rammet en kanbli av uvær - i undersjøiske tuneller! Tenker ...
Ketil Strand Andersen 2 dager siden Symbolpolitikk i bakvendtland
Merk at de to tårnene man ser på illustrasjonsfotoet er kjøletårn som brukes i varme land for å redusere temperaturen ...
Takker så mye for publisering KSU! Håper det kan skape en viss debatt :-)
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansundsregionen.

Foreslå arrangement

Vis kalender

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse

Våre utvalgte