Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
Bibbi Bøhn, Aure
Kronikk
04 mars 2024 13:44
Del på Facebook
– Sjøfly innover vidda med venner på bedriftens bekostning. KI-generert illustrasjon: Bing bildeskaper
– Sjøfly innover vidda med venner på bedriftens bekostning. KI-generert illustrasjon: Bing bildeskaper
Dette er et debattinnlegg. Innholdet gir uttrykk for skribentens meninger og holdning.

Det var en gang at samfunnets ledere hadde ett blekkhus til bruk i jobb og et annet til private skriverier. Frimerket til det private julekortet ble aldri tatt fra kontorskuffens lager. Gapet mellom den gang og nå blir stadig utvidet.

Det var en gang at vi kunne stole på det som ble sagt.

Annonse
Annonse

Sjøfly innover vidda med venner på bedriftens bekostning. På cruise og sjøsetting med hele familien. Av sted til julebord på en sydhavsøy med kone i bagasjen. Alt er greit, bare det ikke blir oppdaget. Og når det blir oppdaget, da er det bare å nekte og late som man er et offer for en grusom misunnelseskultur, og svipp så er allting glemt. Ikke forbudt, det skal bare oppgis og eventuelt beskattes. De som nødvendigvis må ha ant eller visst, de toer sine hender og bedyrer sin uskyld.

Vernede områder som: matjord, fuglereservater, elver, strandsoner og mye annet, blir uten oppstuss ikke vernet likevel! Hvordan kan det gå an?

Når et selskap med ansvar for norsk infrastruktur blir delt opp i mange mindre selskaper, og noe går galt, ender det opp med at ingen tar ansvaret. Alltid noen andre som har skylden.

Annonse
Annonse

Hvem fortjener vår tillit?

Løfter gis og løfter brytes. Et nybygg skal koste vanvittige millioner/milliarder, bevilget av Stortinget. Plutselig blir det vanvittige millioner/milliarder dyrere. Konsekvenser? Skattebetalerne må svi – igjen.

En Høyesterettsdom ble glatt lagt vekk og ikke tatt til følge. Hvem skal vi da ha tillit til? Hvis ikke til dommerne i Høyesterett!

Hans Christian Holte, leder for NAV, sier at han er opptatt av å styrke tilliten. Bra! Men det synes umulig så lenge det er så mange uegnete ledere i NAV. Noen brukere får fremragende hjelp og knytter seg med glede og optimisme til støttepersoner. Andre opplever kriminell oppførsel fra en eller flere av sine ledere. Så går det en stund, ingen har makt eller myndighet til å følge opp. Alt blir henlagt og glemt. Bare ikke av dem som må tåle uretten.

I alle år og så langt tilbake som til salig Sokrates tid, har ungdom fått skylden for dårlig oppførsel og manglende moral. Nå er det heller våre ledere som bør få den dommen! For hvor er deres vanlige folkeskikk og rette moral? De skal sette standarden for den oppvoksende slekt. Så ikke skyld på ungdommen! Rydd opp i egne rekker og vær de gode rollemodellene.


Bb

Annonse
Annonse
Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 19 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDette er politikk gjennom Regjering og Storting.Det er ikkje noko Naturvernforbundet arbeider med, men vi registrerer kva rammeverk som er ...
Terje Sundsbø 19 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrDu svarer ikke på spørsmålet. Er det vanlig praksis i Naturvernforbundet?
Geir Ole Sætremyr 1 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDu må adressere dette hos andre.
Terje Sundsbø 1 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrPå Møreaksen betaler bilistene bompenger, på jernbane betaler passasjerene billett. Mitt spørsmål gjelder fortsatt:Hvorfor behandles lokal forankring og finansiering ulikt ...
Terje Sundsbø 1 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Anne Mari SandshamnSkålaveien var ikke et fergeavløsningsprosjekt, og mottok aldri offentlig støtte. Skålavegen ble bygget som en privat vei i regi av ...
Geir Ole Sætremyr 2 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDer er ei forskell  Møreaksen skal delfinansierast via bompengar. Jernbane via passasjernbilett.80% staleg finansiering av Møreaksen.  Vesentlig statlig bidrag til finansiering ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse