fbpx
Annonse
Annonse
Vidar Holm. Foto: Privat
Vidar Holm. Foto: Privat
Dette er et debattinnlegg. Innholdet gir uttrykk for skribentens meninger og holdning.

Nå får vi for alvor se konsekvensene av norsk feilslått klima- og energipolitikk.

Industrienergi.no: Protesterer mot økt nettleie for kraftforedlende industri: – Dette vil ramme oss hardt

Norsk industri ryker overende på grunn av vindkraftsubsidiering og utbygging av kabler og linjer som må bygges for å få eksportert mest mulig kraft. Dette er resultater vi alle visste ville komme, men våre folkevalgte setter Europa høyere enn eget hjemland.

ACER sørger for at vi snart ikke kan bestemme over egen vannkraft og gassforekomster. All vindkraft aktivitet på norsk jord er et direkte resultat av norske forpliktelser vi har bundet oss til. Mot folkets vilje.

Hvis Norge fremdeles på papiret skal være en demokratisk stat om to år, anbefaler jeg å tenke godt gjennom hvilken stemmeseddel som går i urna. Valgene er nok få blant dagens kandidater dessverre, som utpeker seg til å ville berge stumpene av Norge som selvstendig nasjon.

Noe mer klima- og miljøvennlig enn aluminium produsert på norsk vannkraft finner man knapt. Å produsere ting klodens folk er avhengige av på vannkraft i Norge er ubestridt det mest klima- og miljøvennlige som finnes. Samtidig sikrer det sysselsetting. Norges befolkning må ha arbeid, selv om det ikke virker som om våre politikere er særlig opptatt av hverken det eller jobbene vannkraften genererer. Det kan jo ikke bli bedre!

Men vi velger å søle bort vannkraften på eksport og importere kullkraft, samt betale for utenlandskabler og utenlandske vindkraftverk som ødelegger både norsk natur, økonomi og leveringssikkerheten vår, fordi noen skal tjene seg rike på børsen. Med "klima og miljø" som påskudd.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.
For kommentarer vennligst bruk kommentarfeltet over.

Annonse
Årbok - Freiøya Historielag
Annonse

Tidligere meningsinnlegg

Annonse

Hva skjer?

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format og tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte