Annonse
Annonse
Vidar Holm. Foto: Privat
Vidar Holm. Foto: Privat

Flere sier kommunesammenslåing på Nordmøre bør gjøres først. Svaret er nei fra meg!

I Trøndelag er de ikke så opptatt av å lage store kommuner men noen blir det etter egne ønsker. Etter nyttårsaften er det ti færre kommuner i Trøndelag. Noen splittes endatil i flere deler, men uansett må fylkesgrensen justeres først, før man snakker kommunesammenslåinger.

Akkurat som med Halsa, er det like naturlig for også andre kommuner på Nordmøre å slå seg sammen med kommuner i dagens Trøndelag, hvis det skulle vise seg aktuelt.

Å skulle lage Nordmøre om til en Kristiansundskommune før man tok tak i problemet med fylkesgrensen, vil dessuten føre til følgende:

Man kaster bort dyrebar tid på å lage en kommune som fortsatt vil bli den minste av tre store i M&R og etter å ha brukt dyrebar tid på dette, kan det hende vi ikke lenger har mulighet til å bli med i Trøndelag. Trøndere har ikke all verdens tålmodighet selv om det er en utbredt misforståelse at de er trege.

Siden Trøndelag er et helt nytt fylke og i startgropa, er det mye som skal ordnes. Det yngste fylket i Norge vil forme det videre løp så snart som mulig.

Ingen liker at folk kommer for sent til møter og tilstelninger. Nordmøre er allerede årevis for sent ute. Å danne en storkommune før man søker grensejustering, vil nok også kunne oppleves av Trøndelag som inntrenging fremfor sammenslåing.

Hold fokus! Vi bytter ikke fylke for å drive på som i dag i M&R fylke. Skal vi ta med oss mistenksomhet, intriger og narrespill, kan vi bare holde oss der vi er.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til post@ksu.no.
For kommentarer vennligst bruk kommentarfeltet under.

Annonse
Annonse
Bok - tilbake til livet
Annonse

Hva skjer?

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format og tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte