Annonse
Annonse

Lill-Kristin Fahle – forfatter bak bloggen «Blancha & Steingutt. Et skrått blikk på hverdagen fra The white Keep».Lill-Kristin Fahle – forfatter bak bloggen «Blancha & Steingutt. Et skrått blikk på hverdagen fra The white Keep».

Om å donere hår. Et gammelt Facebook-innlegg verd å repetere

Av medisinske årsaker, et nifst lavt blodtrykk gjør at jeg ikke kan gi blod lenger. Noe jeg synes er ganske trist da jeg ser på blodgiving som en borgerplikt,så sant man er i stand til å gjøre det. 

Fra naturens side er jeg velsignet med hurtigvoksende, tykt ukomplisert hår. Dette er det JEG kan briljere med, så ikke kritiser selvgodheten min her.

Men hva gjør jeg så med denne gudegaven ?

Ingen verdens ting. jeg er ikke så flink med å style håret, jeg synes det tar lang tid så det går i hestehale 99% av tiden og en fin frisyre den resterende prosenten, som her etter ei natt med ei flette Monica hadde laget kvelden før.

img 2844

Men så kom det meg for øret at det gikk an å donere hår. Det er mange årsaker til ufrivillig hårtap, bl.a kreftbehandling som så ofte gjør at folk mister hår og som blir en ekstra belastning for mennesker med store plager og utfordringer.

Men det er andre årsaker også, Alopecia areata feks. Det er ufrivillig hårtap, flekkvis eller helt og som kommer plutselig, og ofte i ung alder

Min personlige frisør, Erin, bor i Korea og ikke så ofte hjemme, men når hun kommer er det alltid tid for en stuss. Et lett google-søk ledet oss til Apollo Hårsenter i Kristiansund og vi fikk vite at de tar i mot hår

Så var vi i gang. Erin, (som med sin lillesøster er mitt hjertebarn og lys) er med.

de7fd440 7ddd 415a b861 4053e45fb179

Jeg tenker hun er sååå flink og leker ofte med tanken på at hun burde krysse grensa til Nord-Korea da jeg personlig mener det er en statsleder der som desperat trenger in-put til ny frisyre.

Der falt den første lokken, og drømmen om å kaste ned fletta til frierne(?) ut fra tårnvinduene her i The White Keep ble vesentlig redusert. Jeg er skremmende behagelig singel uansett

img 5505

NB. Her gjorde vi en feil. Håret skal IKKE flettes. Men i dette tilfellet gikk det heldigvis bra

img 5512

Narsissisten i meg var helt klar for et aldri så lite “Meg Ryan moment”. Eller var det Kim Wilde ?(for oss som vokste opp og levde drømmene våre på 80 og 90-tallet)

5c6ad42b 4047 4f20 9f4b a5ac0db5c81b

Håret ditt ser ut til å kunne være veldig bra til og lage noe til barn med Alopecia areata

Apollo hårsenter / Apollohair.no

img 5516 copy

Akkurat der og da husket jeg ikke hva Alopecia areata var, men jeg hørte barn og hjertet smeltet av lykke.

Fikk følelsen av at jeg virkelig har greid å ta vare på noe av barnet i meg

Snakk med frisøren din. De kan dette og vet hvordan gå fram med hårdonasjon. Les også gjerne hva http://kreftforeningen.no har å si om dette.

Jeg tenker som så at å kaste håret er som å skylle pengene ned i toalettet når folka fra TV-aksjonen står på døra. Ingen altruisme i dette, håret skulle jo av uansett.

ca7a99a7 3710 4d60 b096 2c9ea033f8cc copy

For meg fungerer hår sånn, Langt hår og klipp, så vokser det ut igjen, så klipp igjen. Håret er moro en liten stund, så blir jeg lei. Er ikke flink å style meg selv med dristige frisyrer, Det er ofte i veien (derfor hestehale) og er veldig varmt om sommeren. Men variasjon fryder.

Så inntil neste Koreabesøk, stay close, see you on the flip side

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til post@ksu.no.
For kommentarer vennligst bruk kommentarfeltet under.

Annonse
Annonse
Annonse

Hva skjer?

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format og tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte