Annonse
Annonse
Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til onsdag 6. mai.

Mulig knivstikking i Sandnes

To menn i 30-årene er kjørt til sykehus etter en mulig knivstikking i Sandnes sentrum i Rogaland.

Politiet fikk flere meldinger om hendelsen i en privatbolig i Sandnes klokka 1.16 natt til onsdag. Tilstanden for de to skadde er ukjent, men begge var ved bevissthet da ambulansen ankom stedet. Politiet har ingen mistenkte i saken, og ingen er pågrepet.

Storbyer stenges ned i Brasil

Flere storbyer i Brasil, deriblant Maranhãos delstatshovedstad São Luís stenger ned for å hindre spredning av koronaviruset. Cearás delstatshovedstad Fortaleza har opplyst at de vil følge etter og starte nedstengning av byen fredag.

President Jair Bolsonaro har konsekvent tonet ned alvorsgraden ved viruset, og sagt at folk må gå tilbake til å leve livene sine som normalt, for å forhindre økonomisk krise.

Over 1.100 rettssaker utsatt på grunn av virusutbruddet

Koronautbruddet har ført til at mellom 1.100 og 1.200 rettssaker er blitt utsatt i landets domstoler. Domstoladministrasjonen (DA) sier situasjonen er uakseptabel.

I tillegg er om lag 70 rettssaker satt på vent i lagmannsrettene i Norge som følge av koronautbruddet, skriver Bergens Tidende.

Det hvite hus vurderer å legge ned koronagruppe

Det hvite hus vurderer å legge ned koronagruppen, som ledes av visepresident Mike Pence, allerede i mai. I en uttalelse fra Pence heter det at USA snart ikke vil ha behov for gruppen på grunn av den «enorme fremgangen» landet har hatt i kampen mot koronaviruset.

Ingen land er hardere rammet av koronaviruset enn USA, som onsdag morgen hadde 1.237.633 smittetilfeller og 72.271 dødsfall, ifølge Worldometer.

Senatet i Polen sa nei til postvalg

Det polske senatet stemte tirsdag ned forslaget om at presidentvalget neste uke kan gjøres per post. Forslaget ble stemt ned med 50 mot 35 stemmer, mens en avsto fra å stemme. Saken skal videre opp i underhuset hvor en endelig avgjørelse blir tatt.

En rekke polske opposisjonsfigurer, deriblant tidligere president Lech Walesa og den tidligere EU-presidenten Donald Tusk, har oppfordret til boikott av valget.

(©NTB)

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til post@ksu.no.
For kommentarer vennligst bruk kommentarfeltet under.

Annonse
Årbok - Nordmøre Historielag
Annonse
Årbok - Nordmøre Historielag
Annonse

Hva skjer?

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format og tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte