fbpx
Annonse
Annonse
Helsepersonell utførte covid-19-tester om bord på Ocean Viking søndag. Foto: Laurence Bondard/SOS Méditerranée via AP
Helsepersonell utførte covid-19-tester om bord på Ocean Viking søndag. Foto: Laurence Bondard/SOS Méditerranée via AP

Rundt 180 migranter om bord på det norskeide redningsskipet Ocean Viking fikk gå fra borde etter at skipet fikk seile inn i havna i Porto Empedocle på Sicilia.

En journalist om bord på skipet var vitne da migrantene begynte å gå fra borde, en etter en og med ryggsekk på ryggen, sent mandag kveld. De ble eskortert av politiet de få metrene til et annet fartøy der de blir satt i karantene.

– Etter en dag med venting har Ocean Viking fått instruks fra havnemesteren i Porto Empedocle om å forberede seg på å legge til kai om rundt 30 minutter, tvitret den franske organisasjonen SOS Méditerranée som drifter skipet, i 18.30-tida mandag.

Da hadde skipet ventet rundt 4 kilometer fra havna på grønt lys fra myndighetene. Samme kveld meldte NRK at skipet hadde lagt til kai.

De 180 migrantene om bord ble reddet opp av skrøpelige båter i Middelhavet mellom 25. og 30. juni.

Fra Ocean Viking overføres de til ei ferje som ligger fortøyd utenfor kysten av Sicilia, hvor de skal i karantene i 14 dager.

Italienske myndigheter gikk i helgen med på å ta imot migrantene etter at SOS Méditerranée erklærte unntakstilstand og advarte om at mannskapet var i ferd med å miste kontrollen over situasjonen.

– Mange av de overlevende lider av akutte mental lidelser og uttrykker at de har til hensikt å skade seg selv. En mann forsøkte å ta livet sitt i dag, sa organisasjonen fredag.

Alle migrantene ble søndag testet for korona

– Så langt har kapteinen fått beskjed om at 90 av testene er negative, sier Trym Jacobsen i rederiet Hoyland offshore til NRK.

(©NTB)

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.
For kommentarer vennligst bruk kommentarfeltet over.

Annonse
Annonse
Annonse

Hva skjer?

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format og tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte