fbpx
Annonse
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
14 september 2020 12:02
Tore O. Sandvik langer ut mot regjeringen og mener lista er lagt for høyt for når fotballen skal kunne komme i gang igjen for fullt.Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
Tore O. Sandvik langer ut mot regjeringen og mener lista er lagt for høyt for når fotballen skal kunne komme i gang igjen for fullt.Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

Fylkesordfører i Trøndelag og Arbeiderparti-topp Tore O. Sandvik mener regjeringens linje tyder på at det ikke blir åpnet for breddefotball før i 2022.

I en epost sendt til NTB, der Sandvik også omtaler seg som «Fotballpappa Byåsen», anklager han regjeringen for å ha lagt lista for høyt for når voksne i bredden kan komme i gang med kontakttrening.

– Det er bare å erkjenne. Regjeringen vil forby breddefotball for de over 20 år i ett år til, noe som rammer dagens 19-åringer neste år. Både denne sesongen og neste sesong blir avlyst, skriver Sandvik.

Han mener linjen regjeringen har lagt seg på innebærer at det må foreligge en vaksine før fotballen kan åpnes for fullt – og viser videre til at det ifølge Folkehelseinstituttet vil ta minst ett år. Dermed mener Sandvik at også 2021-sesongen kan ryke.

Fylkesordføreren hevder også at fotballen ikke bryter smittevernreglene, og at det derfor blir feil å nekte bredden kontakttrening og kamp.

– Ikke trenger fotballen unntak fra enmetersregelen, siden den ikke brytes i fotballkamper. Arealet er for stort og kontakten for sjelden og for kortvarig. Det er helsemyndighetene enige om, likevel gjentar statsministeren til det kjedsommelige at breddeidretten for voksne må være stengt fordi man ikke kan gi unntak fra enmetersregelen, hevder Sandvik.

NTB har kontaktet regjeringen og Helsedirektoratet for å få en avklaring på om det stemmer at enmetersregelen ikke brytes i fotballkamper, og bedt om en reaksjon på påstanden om at neste sesong ligger an til å ryke.

Helsedirektoratet opplyser til NTB at smittevernveilederen for idretten fortsatt gjelder, og at det der slås fast at voksne skal holde én meters avstand under trening når smittenivået er gult slik det har vært i Norge i flere måneder.

(©NTB)

Logg inn for å kommentere.
Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

KOMMENTARARKIV FRA TIDLIGERE KOMMENTARSYSTEM. KOMMENTARER LAGT TIL HER, BLIR ALDRI SYNLIGE. BRUK AKTIVT KOMMENTARSYSTEM OVER

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Årbok - Freiøya Historielag
Annonse

Siste kommentarer

Hei KSU.no! Ser at dette er ein redaksonell artikkel. Sidan politiske opponentar ikkje får uttale seg i denne artikkelen reknar eg ...
Bjørn Halvor Enciso Kvilhaug 1 dager siden Ferjer og forurensning
Ja batteri drift er og blir ulønnsomt ikke bare det, ferjene kan ikke brukes til annet som å tas ut ...
Asgeir Fosnavåg 1 dager siden Rask realisering av E136 – skrot Møreaksen!
For fleire år attende vart eg klar over Sves private kamp om å få kyststamvegen vår til å gå via ...
Jan Rune Haukvik 2 dager siden Rask realisering av E136 – skrot Møreaksen!
@jon ingar eikSå du vet heller ikke hvordan disse to prosjektene finansieres helt ulikt? 
Roy Gravdehaug 2 dager siden Rask realisering av E136 – skrot Møreaksen!
Vi kan være uenige i mye vi her i fylket, men så dumme tror jeg faktisk ikke Nordmøres befolkning er. ...
Annonse

Hva skjer?

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format og tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte