fbpx
Annonse
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
17 september 2020 19:59
Rosenborg kunne feire fem scoringer da Ventspils ble slått i europaligakvalifiseringen i Latvia. Foto: Valda Kalnina / EPA / NTB
Rosenborg kunne feire fem scoringer da Ventspils ble slått i europaligakvalifiseringen i Latvia. Foto: Valda Kalnina / EPA / NTB

Rosenborg havnet tidlig under mot Ventspils i europaligakvalifiseringen, men snudde, vant 5-1 og er klar for tredje kvalifiseringsrunde. Der venter Alanyaspor.

I Åge Hareides andre kamp som RBK-trener kom de hvitkledde skjevt ut og lå under etter seks minutter på en meget vindfylt bane i Latvia. To mål fra Dino Islamovic og ett fra Anders Konradsen før pause hadde snudd kampen.

I den andre omgangen skrudde Carlo Holse inn et vakkert frispark etter at hjemmelagets Dmitrijs Litvinskis fikk rødt kort for noe dommeren mente var viljehands.

Kristoffer Zachariassen fastsatte resultatet i det 71. minutt. Dermed endte det 5-1 i Latvia, noe som betyr videre avansement for RBK.

– Jeg har aldri vært med på en kamp i sånn vind før. Det var storm i kastene. Det var en prøvelse for spillerne, sa Rosenborg-treneren etter seieren.

Noen timer senere ble kvalifiseringskampen mellom Riga og Tre Fiori i Latvias hovedstad avbrutt midtveis i 1. omgang fordi dommeren mente at den kraftige vinden gjorde det utrygt å spille.

Tyrkisk motstand

Rosenborg har fortsatt et stykke igjen før laget er i gruppespillet til europaligaen. RBK møter tyrkiske Alanyaspor i tredje kvalifiseringsrunde neste torsdag, over én kamp.

Rosenborg ble trukket ut som hjemmelag, men og etter regjeringens unntak fra covid-19-forskriften betyr det at kampen spilles på Lerkendal.

Vinner de også den, skal de spille en fjerde og siste kvalifiseringsrunde før gruppespillet. Også den runden spilles som en enkeltkamp, og kampen spilles 1. oktober. Trekningen foretas allerede fredag.

Tidlig ledelse

På en arena som så ut til å holde norsk 3.-divisjonsstandard var det hjemmelaget som tok ledelsen etter seks minutter. Jevgenij Kozloc kom alene med André Hansen og plasserte ballen lekkert i lengste hjørne.

Så ble Samuel Adegbenro sparket ned i Ventspils-boksen og fikk et soleklart straffespark. Dino Islamovic takket og bukket for gavepakken ut av intet, var sikkerheten selv fra straffemerket og hamret inn 1-1.

I kraftig motvind i den første omgangen var kampen snudd etter 37 minutter. Anders Konradsen fikk ballen på 20 meter, la til rette med høyrefoten og banket til med venstrefoten. Ballen limte seg ned i det lengste hjørnet til 2-1.

Kranglet inn 3-1

Og med omgangens siste spark på ballen sendte Islamovic gjestene opp i 3-1. Han headet på mål, men forsøket gikk i ryggen på en Ventspils-spiller inne i boksen. Islamovic var våken på returen og kranglet ballen i mål, mellom beina på målvakt Dele Alampasu.

4-1 var et faktum etter drøye timen, da Carlo Holse scoret direkte fra frispark. Det skjedde like etter at Dmitrijs Litvinskis fikk rødt kort for hands.

71 minutter var spilt da Kristoffer Zachariassen kriget inn 5-1 fra fem meter. Det var også kampens siste mål.

Trønderne slo Breidablikk fra Island 4-2 i første kvalifiseringsrunde.

(©NTB)

Logg inn for å kommentere.
Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

KOMMENTARARKIV FRA TIDLIGERE KOMMENTARSYSTEM. KOMMENTARER LAGT TIL HER, BLIR ALDRI SYNLIGE. BRUK AKTIVT KOMMENTARSYSTEM OVER

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Siste kommentarer

Ja, uten tvil, Romsdalsaksen er både klokest, sikrest, og det beste fremtidsrettede oversjøiske prosjektet for samtlige brukere, også utenom Molde, ...
Ikke noe av det som kommer fra den sammeraskete gjengen staurbærere som har makta i Ålesund for tiden bør overraske ...
Om du tenker på miljøet stemmer du selvfølgelig  ikke FRP . Fra FRP sitt partiprogram . lite overlatt til "folket" og ...
Om det er viktig i anleggsfasen er det tydeligvis totalt uinteressant med tanke på trafikken som skal gå på den ...
Hei KSU.no! Ser at dette er ein redaksonell artikkel. Sidan politiske opponentar ikkje får uttale seg i denne artikkelen reknar eg ...
Bjørn Halvor Enciso Kvilhaug 3 dager siden Ferjer og forurensning
Ja batteri drift er og blir ulønnsomt ikke bare det, ferjene kan ikke brukes til annet som å tas ut ...

Mest aktive

  • Terje Sundsbø 16 comments
  • Lars Svein Valderhaug 9 comments
  • Roy Gravdehaug 7 comments
  • Ronny Osvoll 6 comments
  • Rolf Erik Pedersen 5 comments
Annonse

Hva skjer?

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format og tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte