fbpx
Annonse
Annonse
Johnny Aslaksen er sjef for det norske teamet som er i Hellas. Her er han fotografert før avreise fra Oslo lufthavn. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
Johnny Aslaksen er sjef for det norske teamet som er i Hellas. Her er han fotografert før avreise fra Oslo lufthavn. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Det norske teamet som dro til Hellas i forrige uke for å bistå lokalt etter brannen i Moria-leiren, forlenger oppdraget sitt med tre uker.

– Vi har besluttet å forlenge oppdraget på anmodning fra WHO og greske myndigheter, sier justis- og beredskapsminister Monica Mæland (H) i en pressemelding.

Teamet består at 22 personer fra Norge som bistår lokalt helsevesen etter brannen i flyktningleiren Moria. 17 av dem er helsearbeidere, blant dem jordmødre og barneleger. De resterende fem jobber med ledelse, sikkerhet, logistikk og kommunikasjon.

– Ved å forlenge Norges oppdrag bidrar vi til å møte de akutte humanitære behovene på Lesvos, sier utenriksminister Ine Eriksen Søreide (H).

Teamet skal være i Hellas fram til 26. oktober, i en overgangsfase fram til greske myndigheter får bygd opp et eget tilbud.

(©NTB)

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

For kommentarer vennligst bruk kommentarfeltet over.

Vi ønsker en åpen og saklig debatt. Diskuter sak, ikke person. Det er ikke tillatt å hetse eller trakassere meddebattanter.

Vi forbeholder oss retten til å stenge ute debattanter som ikke overholder reglene.

I kommentarfeltet må debattanter stå fram med fullt navn. Personangrep eller sjikanerende kommentarer blir slettet.

Annonse
Årbok - Freiøya Historielag
Annonse
Annonse

Hva skjer?

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format og tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte