Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
Redaksjonen
Artikkel
01 oktober 2020 20:47
Del på Facebook
Rådmann Arne Ingebrigtsen, ordfører Kjell Neergaard og kommuneoverlege Askill Sandvik har besluttet tiltak etter seks nye smittetilfeller i dag. Foto: Tore Lyngvær / Kristiansund kommune
Rådmann Arne Ingebrigtsen, ordfører Kjell Neergaard og kommuneoverlege Askill Sandvik har besluttet tiltak etter seks nye smittetilfeller i dag. Foto: Tore Lyngvær / Kristiansund kommune
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

På bakgrunn av seks nye smittetilfeller i løpet av dagen har kriseledelsen i Kristiansund i dag økt opp til oransje beredskap, opplyser kommunen nå i kveld.

– Situasjonen er uoversiktlig og uavklart, vi står overfor en potensielt stor smittespredning, sier kommuneoverlege Askill Sandvik.

Avlyser arrangementer

Som en følge av situasjonen har kommuneoverlege Askill Sandvik besluttet, med hjemmel i smittevernloven, at alle arrangementer med mer enn 50 personer avlyses fra fredag 2. oktober klokken 08.00 til og med søndag 4. oktober klokken 24.00.

– Det er ikke forsvarlig å gjennomføre større arrangementer slik situasjonen er nå. Derfor er det besluttet at alle større arrangementer er avlyst inntil videre, sier ordfører Kjell Neergaard.

Ordføreren benytter anledningen til å rose den jobben som smittevernteamet har gjort gjennom hele pandemien, men også den innsatsen som er lagt ned den siste uken.

– De har stått på sent og tidlig for at vi andre skal være trygge, jeg kan ikke få rost innsatsen deres nok, sier Neergaard.

Må loggføre gjester

Det er også besluttet at alle skjenke— og serveringssteder er pålagt å loggføre alle sine besøkende fra fredag 2. oktober klokken 08.00. Det holder med kontaktinformasjon til en person per bord.

Inntil videre gjelder ikke ytterligere restriksjoner på serveringssteder.

Øker beredskapen

– Den potensielle store spredningen gjør at kriseledelsen har økt beredskapen til oransje fra 1. oktober klokken 20.00, sier rådmann Arne Ingebrigtsen.

Atlanten ungdomsskole har digital undervisning fredag 2. oktober som en følge av smittesporingen som nå er gjennomført. En ansatt ved skolen er satt i karantene.

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Hans-Peter Kaaresen 9 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Anne Mari SandshamnFøyer seg inn i en lang rekke av tilsvarende........."Pompel og Pilt" fortsetter som bidragsytere i underholdningsbransjen.  Teoriene deres er det ...
Anne Mari Sandshamn 11 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
Rasmuss >Rassmussen og Terje Sundsbø påstår følgende sitat, kopiert direkte fra leserinnlegg : " Det finnes flere ferdige fergeavløsningsprosjekter både ...
Geir Ole Sætremyr 15 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDette intervjuet med TØI-forskar Aud Tennøy skildrer mange av dei tiltaka som må til for å nå klimamåla https://www.energiogklima.no/to-grader/ekspertintervju/fire-ting-vi-ma-slutte-med-hvis-vi-skal-na-klimamalene
Espen Heitmann 17 timer siden Meir norsk mat i fylkeskommunen
Nå er det vel liten tvil om at Dordi har ett selektivt forhold til fakta, jeg vil bare minne om ...
Geir Ole Sætremyr 1 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøHer er kontaktinformasjonhttps://naturvernforbundet.no/ansatte/holger-schlaupitz/
Terje Sundsbø 1 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrSom vanlig svarer du ikke på de spørsmål du får. Er det vanlig praksis i Naturvernforbundet?Representerer du virkelig Naturvernforbundet?
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse