I 1903 bygde Storvik (Dale Brug) sin første vannturbin. Den var spesialkonstruert sammen med Myrens Mek. Verksted i Oslo, hvor John Storvik hadde gått i lære. Talgø Fabrikker i Todalen var en av de første som fikk nyte godt av Storvik sin kunnskap om turbiner.
I Todalen ble øvre del av fossefallet Storfossen (Kufallet) i Todalselva (Toåa) valgt som kraftkilde for den nyetablerte møbelfabrikken. Fra en demning ved Kufallet ble det lagt en metallrørgate ned til bedriften. Fallhøyden var 21 m i røret som ledet vannet ned til turbinene. Røret hadde en diameter på 60 cm. Rørgata gav tilstrekkelig vann til å drifte en 75 hk Francisturbin produsert ved Storvik (Dahle Brug).
Alskens mekaniske hjelpemidler som dreiebenker, planhøvler, sager, slipe/pussemaskiner etc. fikk kraft fra en 20 meter lang aksling som var koblet til turbinen. Via et sinnrikt system av reimer fikk innretningene overført kraft fra den roterende akslingen. En åtte kilowatts dynamo, også tilkoblet akslingen, var bedriftens spesielle klenodium. Den leverte elektrisk strøm til en hel rekke av kulltrådlamper som gjorde natt til dag og ga godt arbeidslys døgnet rundt.
Storviks ry som effektiv leverandør av mange av den nye tids viktigste hjelpemidler for verksteder, meierier, sagbruk og andre virksomheter, ferdig montert og klare til bruk, spredte seg stadig lokalt. Noe senere kom de også til resten av Møre og Romsdal, Trøndelag og til store deler av kyst-Norge.
Talgø Fabrikker har vært en sentral bedrift og arbeidsplass på Nordmøre gjennom mer enn 100 år og har omstilt seg inn i nye tider. Den gamle fabrikken har blitt tatt vare på som et museum. I 2013 fikk vi komme på besøk her sammen med Finn Talgø, som fortale om bedriftens historie.