Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
27 oktober 2020 05:35
Del på Facebook
Foto: Patrick Semansky / AP / NTB
Foto: Patrick Semansky / AP / NTB
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Dette er de viktigste nyhetene fra natten.

Amy Coney Barrett godkjent av Senatet

48 år gamle Amy Coney Barretts nominasjon til USAs høyesterett ble mandag kveld godkjent av det republikanske flertallet i Senatet.

Hun ble nominert av president Donald Trump etter at den liberale dommeren Ruth Bader Ginsburg døde i september. Seks av de ni dommerne som nå sitter i USAs høyeste domstol er utnevnt av republikanske presidenter. Tre av dem er utnevnt av Trump.

Demokrater raser etter Barrett-avstemningen

Godkjennelsen av Barrett har ført til bredt raseri blant Demokratene. I timene før avstemningen holdt senator etter senator rasende innlegg om det de mener har vært en urettferdig prosess for å få Barrett godkjent før valget neste uke.

Visepresidentkandidat Kamala Harris kaller prosessen «illegitim», mens den profilerte kongressrepresentanten Alexandria Ocasio-Cortez tar til orde for at partiet burde utvide antall dommere i høyesterett om de vinner valget.

433 nye koronasmittede registrert siste døgn

Det var ved midnatt registrert 18.341 koronasmittede her i landet, viser foreløpige tall. Det er en økning på 433 på ett døgn, det klart høyeste så langt.

De siste to dagene er økningen på 593 meldte tilfeller, ifølge tallene fra det nasjonale meldesystemet for smittsomme sykdommer (MSIS). På samme tid for en uke siden var økningen 146 meldte tilfeller på ett døgn.

Enighet i lønnsoppgjøret for 40.000 sykehusansatte

Arbeidsgiverforeningen Spekter har kommet til enighet med forbundene i LO og YS om lønnsoppgjøret for om lag 40 000 ansatte i sykehusene.

Det omfatter blant andre helsefagarbeidere, ambulansearbeidere, renholdsmedarbeidere, vernepleiere, sosionomer, merkantilt og teknisk personell ved sykehusene. Resultatet av forhandlingene er i tråd med normen fra frontfaget, opplyser Spekter.

Fylkesvei i Rendalen sperret etter ras

Fylkesvei 30 mellom Koppang og Åkrestrømmen i Rendalen i Østerdalen kommer til å være stengt til utpå dagen i dag etter at et ras gikk over veien.

Politiet i Innlandet fikk melding om raset klokka 21.55 i går kveld, og de fikk raskt indikasjoner på at ingen var tatt. Ifølge Vegtrafikksentralen øst har jord, stein og trær rast ut i veibanen.

(©NTB)

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Terje Sundsbø 3 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Anne Mari SandshamnDet er du som sprer løgner. På samme måte som Vigrasambandet på Sunnmøre, ble Skålavegen/Fannefjordtunnelen i Romsdal privatfinansiert. Etter den ...
Hans-Peter Kaaresen 15 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Anne Mari SandshamnFøyer seg inn i en lang rekke av tilsvarende........."Pompel og Pilt" fortsetter som bidragsytere i underholdningsbransjen.  Teoriene deres er det ...
Anne Mari Sandshamn 17 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
Rasmuss >Rassmussen og Terje Sundsbø påstår følgende sitat, kopiert direkte fra leserinnlegg : " Det finnes flere ferdige fergeavløsningsprosjekter både ...
Geir Ole Sætremyr 21 timer siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDette intervjuet med TØI-forskar Aud Tennøy skildrer mange av dei tiltaka som må til for å nå klimamåla https://www.energiogklima.no/to-grader/ekspertintervju/fire-ting-vi-ma-slutte-med-hvis-vi-skal-na-klimamalene
Espen Heitmann 23 timer siden Meir norsk mat i fylkeskommunen
Nå er det vel liten tvil om at Dordi har ett selektivt forhold til fakta, jeg vil bare minne om ...
Geir Ole Sætremyr 1 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøHer er kontaktinformasjonhttps://naturvernforbundet.no/ansatte/holger-schlaupitz/
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse