Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
08 november 2020 20:17
Del på Facebook
Toneangivende Ulrik Saltnes og Patrick Berg feirer mål, men kan ikke ferie seriegull enda. Foto: Mats Torbergsen / NTB
Toneangivende Ulrik Saltnes og Patrick Berg feirer mål, men kan ikke ferie seriegull enda. Foto: Mats Torbergsen / NTB
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Bodø/Glimt banket Aalesund 7-0 på Aspmyra søndag, men fikk ikke den nødvendige hjelpen til å sikre seriegullet allerede nå.

At Bodø/Glimt skulle slå Aalesund forventet de fleste, men seieren så lenge ut til å være det som skulle sikre de gulkledde deres første seriemesterskap på norsk toppnivå. Et sent mål i Molde utsatte gullfeiringen for bodøværingene.

Rosenborg ble knust av Viking, mens Molde lenge lå under mot Kristiansund. Da så det ut som at Glimt skulle sikre gull med seier mot Aalesund. Med 18 poengs luke og 56 plussmål mot Moldes 29 er saken i praksis klar, men teorien kan fortsatt ødelegge.

Etter en halvtime med sjansesløseri for hjemmelaget ordnet Hugo Vetlesen og Ulrik Saltnes 2-0 til pause, og Glimt gikk mot nok en sikker trepoenger. Dermed handlet alt om hva som skjedde med Rosenborg og Molde, som lå under henholdsvis 0-3 og 1-2 til pause.

Resultatene på de andre banene sto seg lenge, men Molde klarte til slutt å sikre det ene poenget som gjør at gullfesten i Bodø må vente til etter landslagspausen.

Med fem nye mål etter pause var det likevel nok å juble for på Aspmyra. Lørdag 21. november er gullet i boks om Molde avgir poeng, men dersom det ikke skjer kan Glimt ordne det selv dagen etter borte mot Strømsgodset.

– Det er en ekte Glimt-prestasjon. Vi kjører bare på, det har vært kjennetegnet hele denne sesongen. Selv om vi får 4-0 og 5-0, kjører vi på. Det er det vi står for, sa tomålsscorer Kasper Junker til Eurosport.

Sjansesløseri

Bodø/Glimt skulle etter hvert gjøre kort prosess mot jumbolaget Aalesund, men de gulkledde sløste veldig med sjansene fra start.

Et forsøk fra Saltnes ble reddet på strek etter knapt tre minutter og i tur og orden misset Vetlesen, Ola Solbakken, Junker, Fredrik Bjørkan og nok en gang Saltnes på flere gode muligheter i 1. omgang.

Etter 35 minutter kom omgangens største mulighet for Junker, som på åpent mål på bakre stolpe kunne satt ledermålet, men Glimts danske toppscorer bommet utrolig nok på mål.

Men til slutt satt ballen i nota da Junker serverte Vetlesen foran mål. Den tidligere Stabæk-spilleren gjorde ingen feil og sendte Glimt i føringen. Saltnes kunne prikke inn 2-0 i det 44. minutt.

Gullfesten spolert

Glimt hadde i grunn sikret seieren, men ga seg ikke med bare 2-0. Etter pause fortsatte nemlig scoringsfesten.

Etter 56 minutter ble Saltnes tomålsscorer da han nok en gang prikket et skudd inn i hjørnet, og kvarteret senere serverte han Solbakken, som sendte ballen mellom beina på Jonas Grønner og i mål.

Glimt nærmer seg scoringsrekorden til Rosenborg fra 1997. I det 81. minutt kombinerte danskene Philip Zinckernagel og Junker som så mange ganger før da sistnevnte endelig fikk ballen i nettet.

Fem minutter senere kom meldingen fra speaker om at Molde hadde utlignet mot Kristiansund, og dermed ble gullfesten utsatt.

Glimt kunne likevel feire sitt sjette mål for dagen da Fredrik Bjørkan danset seg innover fra kanten og overlistet Gudmund Kongshavn i Aalesund-buret. To minutter på overtid kontret Glimt inn 7-0 da Junker knuste inn sitt annet for dagen med en herlig volley.

Nær scoringsrekord

Glimt var en av Eliteseriens overraskelseslag forrige sesong, men etter salgene av både Amor Layouni og Håkon Evjen før denne sesongen var det usikkert om Glimt kunne følge opp suksessen fra i fjor.

Men med signeringen av en stjernespiss i Junker og utviklingen av fremadstormende spillere som Jens Petter Hauge, Patrick Berg, Philip Zinckernagel og Ulrik Saltnes har bodøværingene overgått all forventning og er veldig nær seriegull.

Opprettholder Glimt målsnittet sitt, når de den magiske grensen på 100 mål på en og samme sesong. Det vil slette Rosenborgs rekord på 87 mål fra 1997. Trønderne scoret riktignok det antallet på bare 26 kamper, men Glimt kan overgå RBKs rekordmålsnitt om de scorer 101 mål.

(©NTB)

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Terje Sundsbø 2 dager siden Brobygging
Når fergeleiet flyttes ut fra sentrum av Molde, blir fortsatt ferge et enda dårligere alternativ. Hva sier folket på Vestnes ...
Geir Ole Sætremyr 3 dager siden Køkultur og samferdsel – Romsdal må våkne
@Terje SundsbøNo er "gjeldande " NTP i ferd med å gå ut på dato. Og, strekninga Ålesund til Molde er
@Geir Ole SætremyrMøreaksen er blant de høyest rangerte prosjektene basert på netto nytte pr. investert krone i gjeldende NTP. Få andre har ...
Geir Ole Sætremyr 3 dager siden Køkultur og samferdsel – Romsdal må våkne
@Terje SundsbøEg forstår at enkelte drøymer om å lese dette inn i dei signala som er gitt. Men, det er ikkje ...
@Geir Ole SætremyrSamferdselsministeren vil utrede om det kan bli en mindre økonomisk belastning om Møreaksen deles opp i flere trinn. Han ønsker ...
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse