Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
NTB
Artikkel
NTB
19 november 2020 07:27
Del på Facebook
Mats Møller Dæhli og Norges «nødlandslag» var nær en sensasjon mot Østerrike, men gruppeseieren og opprykk i nasjonsligaen glapp med 1-1. Neste sjanse kommer i 2022. Foto: EXPA/ Florian Schrötter / NTB
Mats Møller Dæhli og Norges «nødlandslag» var nær en sensasjon mot Østerrike, men gruppeseieren og opprykk i nasjonsligaen glapp med 1-1. Neste sjanse kommer i 2022. Foto: EXPA/ Florian Schrötter / NTB
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tross heroisk innsats av «nødlandslaget» ble det ikke opprykk til nasjonsligaens A-divisjon for Norge. Neste sjanse kommer om halvannet år.

Med seier og minst to scorede mål mot Østerrike ville Norge vært klar for kamper mot Europas beste lag i juni til september 2022. Det kan likevel bli interessante kamper, med mye i potten.

Hittil er nasjonsligaen avviklet fra september til november annethvert år, men på grunn av VM-sluttspillet i Qatar blir det annerledes i neste utgave. Da spilles de fire første kampene i juni, de to siste i september.

Serbia, som i oktober knuste Norges EM-drøm, berget med et nødskrik plassen i B-divisjonen med 5-0-seier over Russland og sendte Tyrkia ned. Serberne blir dermed mulig motstander for Norge i neste nasjonsliga, sammen med blant andre Sverige, Island og Finland.

Lagene

Dette er Norges mulige motstandere: Sverige, Bosnia-Hercegovina, Island, Sveits/Ukraina (nedrykk fra A), Finland, Skottland, Russland, Romania, Israel, Serbia, Irland (fortsatt B), Slovenia, Montenegro, Albania, Armenia (opprykk fra C).

Gruppevinnerne vil være garantert omspillsplass om EM-billett om de ikke kvalifiserer seg direkte til sluttspillet i 2024, og sjansen går videre til lavere rangerte lag om de gjør det.

A-divisjonen vil neste gang bestå av Frankrike, Belgia, Italia, Spania, Portugal, Nederland, Danmark, Tyskland, England, Polen, Kroatia, Wales, Østerrike, Tsjekkia og Ungarn, samt enten Sveits eller Ukraina.

Den siste plassen avhenger av hvilken avgjørelse Uefa treffer om kampen Sveits – Ukraina, som ble avlyst etter at sveitsiske helsemyndigheter satte Ukrainas tropp i karantene på grunn av flere smittetilfeller. Om Sveits tilkjennes 3-0-seier, rykker Ukraina ned.

Sjansen forsvant

Etter 1-1 mot Norge ble Østerrike nest beste gruppevinner i B-divisjonen. Det garanterer en omspillsplass om VM-billett forutsatt at Frankrike, Belgia, Italia og Spania alle blir blant de to beste i sine kvalifiseringsgrupper neste år, noe som må sies å være høyst sannsynlig.

Det er de to beste gruppevinnerne i nasjonsligaen som ikke sikrer VM- eller omspillsbillett gjennom kvalifiseringen, som får bli med blant de 12 lagene som våren 2022 skal spille om de tre siste europeiske VM-billettene.

Hadde Norge vunnet onsdag og scoret minst to mål, ville det norske laget vært nest beste gruppevinner i B-divisjonen og ligget an til å få den ekstrasjansen.

De 10 gruppevinnerne i kvalifiseringen går rett til VM. Norge ville med gode resultater i tre landskamper i november hatt en god sjanse til å klatre til seedingsnivå 2 i trekningen av VM-kvalifiseringen i desember, men med to avlyste kamper og 1-1 onsdag er den sjansen borte. Norge blir seedet på nivå tre.

(©NTB)

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Terje Sundsbø 3 dager siden Brobygging
Når fergeleiet flyttes ut fra sentrum av Molde, blir fortsatt ferge et enda dårligere alternativ. Hva sier folket på Vestnes ...
Geir Ole Sætremyr 3 dager siden Køkultur og samferdsel – Romsdal må våkne
@Terje SundsbøNo er "gjeldande " NTP i ferd med å gå ut på dato. Og, strekninga Ålesund til Molde er
@Geir Ole SætremyrMøreaksen er blant de høyest rangerte prosjektene basert på netto nytte pr. investert krone i gjeldende NTP. Få andre har ...
Geir Ole Sætremyr 4 dager siden Køkultur og samferdsel – Romsdal må våkne
@Terje SundsbøEg forstår at enkelte drøymer om å lese dette inn i dei signala som er gitt. Men, det er ikkje ...
@Geir Ole SætremyrSamferdselsministeren vil utrede om det kan bli en mindre økonomisk belastning om Møreaksen deles opp i flere trinn. Han ønsker ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse