Annonse
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
25 november 2020 11:51
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Forskere fra Havforskningsinstituttet og Universitetet i Tromsø (UIT) fant i sommer plastsøppel på flere tusen meters dyp i Molloydypet i Framstredet.

Molloydypet ligger mellom Svalbard og Grønland. Forskergruppen skulle opprinnelig finne marint materiale som kan bli til verdifulle medisiner, men fant også flere store plastbiter i et tråldrag på mellom 3.500 og 5.600 meters dyp, skriver Havforskningsinstituttet i en pressemelding.

Overingeniør Robert André Johansen, som var på dekk på forskningsskipet Kronprins Haakon under funnet, lar seg ikke forundre lenger og sier de på tidligere dypvannstokt også blant annet har funnet små plastbiter og rester etter nylontau.

Plasten følger havstrømmene, men det er ikke godt å vite om det er blitt sluppet ut i nærområdet, eller om det har gått over større avstander.

Plasten kan bli liggende på dypet i lang tid ettersom miljøet er stabilt med lite lys, bevegelse og temperaturforandring. Men etter hvert blir plasten nedbrutt til mikroplast og kommer inn i næringskjeden.

(©NTB)

Du må være logget inn for å kommentere.


Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Siste kommentarer

Hva i all verden har Arbeiderpartiet mot norsk natur?"Hva i all verden har Rødt mot norske industriarbeidere?" Slik spør Per ...
Bjørn Nøstvold 2 dager siden Norges hemningsløse eksport av strøm inn i EU
Så enig.Veien ut av dette er ved neste korsvei å støtte partier som vil det annerledes. En finner de stort ...
Øyvind Hoksnes 2 dager siden Det einaste som er destruktivt er Møreaksen!
@Petter E. OlsenSå du vil ordne med altfor djup tunnel som ikkje blir godkjent etter dagens standard samt i tillegg bygge Kjerringsundet ...
Kl. 08:10: Bedriftsbesøk hos eSEA Marine AS i Kristiansund. Offshorebedrift som blant annet jobber med å hente opp avfall frå ...
Geir Gerhard Greger 10 dager siden Grødahl: – Flott at Geir engasjerer seg
Hei, Arne. Tusen takk for oppklaring og svar på mitt innlegg. Jeg hadde ikke fått med meg at kirurgien skal forsette ...
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansundsregionen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i større format og valg av periode. Her vil du også kunne finne tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte