fbpx
Annonse
Annonse
Foto: Jil Yngland / NTB
Foto: Jil Yngland / NTB

Dette er de viktigste nyhetene fra natten.

Synkende smittetrend i Norge

Det var ved midnatt registrert 34.748 koronasmittede personer her i landet, en døgnøkning på 480, ifølge den foreløpige MSIS-oversikten. Ifølge VG er smittetrenden her i landet nå synkende.

– Det har blitt iverksatt en rekke smittebegrensende tiltak de siste ukene, både nasjonalt og i de største byene. Dette har åpenbart hatt effekt, sier assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad til avisa.

Lønnsenighet for Kystrederiene

Kystrederiene har kommet i havn i meklingen med Norsk Sjømannsforbund, Det Norske Maskinistforbund og Norsk Sjøoffisersforbund.

Enigheten kom i natt, opplyser Kystrederiene i en pressemelding. Resultatet er blant annet et generelt tillegg på 1,25 prosent med virkning fra 1. oktober i år.

Steinras stenger fylkesvei på Osterøy

Et steinras har tatt med seg fem-seks meter av fylkesvei 5418 ved Bruvik på Osterøy utenfor Bergen. Innbyggerne har i lengre tid bedt om en sikrere vei.

Meldingen om raset kom klokka 20.12 i går kveld. Veien ble dekket av store steiner og trær. Først visste ikke nødetatene om noen var tatt av raset, men de fant ingen tegn til dette. Natt til i dag er veien fortsatt stengt.

Brann på koronaavdeling

Minst fem pasienter er døde og 28 skadd i en brann på intensivavdelingen på et sykehus vest i India. De til sammen 33 pasientene var innlagt med koronasmitte.

I august døde åtte koronapasienter i en brann på et sykehus i Ahmedabad i samme delstat.

Kinesisk tiltak mot Australia

Kina innfører antidumpingtiltak mot australsk vin med virkning fra i morgen. Tiltaket er svar på omfattende skade som Kinas innenlandske vinindustri er blitt påført, opplyste myndighetene i natt. Australia varslet etterpå at landet skal forsvare vinindustrien ved å benytte alle mulige tiltak via Verdens handelsorganisasjon.

Kina har fra før truet Australia med økonomiske gjengjeldelsestiltak etter at Australia tok til orde for gransking av covid-19-utbruddet.

(©NTB)

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til post@ksu.no.
For kommentarer vennligst bruk kommentarfeltet under.

Annonse
Årbok - Freiøya Historielag
Annonse
Årbok - Freiøya Historielag
Annonse

Hva skjer?

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format og tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte