Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
Steinar Melby
Artikkel
27 november 2020 23:23
Del på Facebook
Aud Jorunn Flataukan Holmen
Aud Jorunn Flataukan Holmen
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Det startet med en ide fra en ansatt på sykehjemmet på Smøla, Lisa Jeanette Foss, og derifra ballet det på seg sier aktivitetsleder  Aud Jorunn Flataukan Holmen. 

Helle Moe i gavefondet tok kontakt med Vidar  Holm, som kanskje mange kjenner igjen som aktiv kronikør på KSU.NO og som over gjennomsnittet interessert i julebelysning.

– Dermed var vi i gang. Beboere og pasienter har vært ivrige tilskuere og synes det har blitt så fint. Vidar Holm, med god hjelp av Mette  Kristiansen har også pyntet slik at man fint kan se lysene innenfra også, sier Aud Jorunn videre.

Det ble bevilget 5 000 i et utstyrsbudsjett for julelys, men Vidar Holm røper at han måtte supplere litt fra egen beholdning. – Dette var et dugnadsprosjekt jeg overhodet ikke kunne si nei til og har fått masse positive tilbakemeldinger fra beboere og ansatte. Jeg føler meg ikke helt ferdig ennå, så det blir litt mer pynting i de nærmeste dagene. Drømmen var å pynte fasaden med skikkelig vinter- og julestemning og den er i ferd med å bli oppfylt og er vel verdt dugnaden, sier Holm.

– Du må også få med at Moe Maskin og Transport stilte med gratis lån av lift straks vaktmester Olav Sørstrand ringte, tilføyer Vidar.

Bygget er bygd av penger fra Sanitetsforeninger på Smøla og ble fra 1959 opprinnelig brukt som sykehjem og fødeavdeling.  Det skal rives men til fordel for nytt alderspensjonat. 

– Jeg har alltid hatt stor respekt for Sanitetskvinner og arbeidet de gjør. Med ei engasjert mor i NKS i snart 50 år har jeg så å si fått inn dette med morsmelka.

– Det føles derfor som en en verdig avslutning for bygget å få pynte det slik som dette de siste årene det står oppført. Det føles rett og slett som en ære å få være med å hedre bygget på denne måten, avslutter Vidar Holm.

Julelyspynteprosjektet  har også fått mange positive kommentarer på Facebook innlegget i kveld. Bare ta en titt på Smøla sykehjem sin FBside.

Flere bilder fra prosjektet

Alle bilder:  Aud Jorunn Flataukan Holmen

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til #614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
KSU – Vipps – desktop
Annonse

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 3 dager siden Otrøya fergefri baner vei for Tautratunnelen
@Terje SundsbøTallmaterialet viser enkelt og greitt, kaste gode kroner etter dårlige.Du kan også ta med Senterpartiet i denne form for unnamanøver. ...
Terje Sundsbø 3 dager siden Otrøya fergefri baner vei for Tautratunnelen
@Geir Ole SætremyrFor det første: Siden investeringsmidler er den knappe faktoren, må en ta hensyn til både netto samfunnsnytte og investeringskostnadene, dvs. ...
Geir Ole Sætremyr 3 dager siden Otrøya fergefri baner vei for Tautratunnelen
@Terje SundsbøVi kan godt bruke samfunnsnytte pr investert kron, men bare i kombinasjon med samfunnsnytte i kroner. Det er trass alt ...
Terje Sundsbø 3 dager siden Otrøya fergefri baner vei for Tautratunnelen
@Geir Ole SætremyrNår investeringsmidler er den knappe faktoren, så må en foreta rangering pr. knapp faktor. Eksempelvis netto samfunnsnytte pr. investert krone. ...
Geir Ole Sætremyr 3 dager siden Otrøya fergefri baner vei for Tautratunnelen
@Terje SundsbøEg veit ikkje kva gjenståande spørsmål du ikkje har fått svar på.Dersom det gjel sparte CO2 utslepp frå ferga til ...
Geir Ole Sætremyr 4 dager siden Otrøya fergefri baner vei for Tautratunnelen
@Terje SundsbøKva er feil I mi analyse?Eg har dokumentert det KS2 rapporten sei om namfunnsnytten er i kroner. KS2 snakkar ikkje ...
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse