Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Besøk vår personvernside for mer detaljer.
Annonse
KSU – Vipps – desktop
Steinar Melby
Artikkel
27 november 2020 23:23
Del på Facebook
Aud Jorunn Flataukan Holmen
Aud Jorunn Flataukan Holmen
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Det startet med en ide fra en ansatt på sykehjemmet på Smøla, Lisa Jeanette Foss, og derifra ballet det på seg sier aktivitetsleder  Aud Jorunn Flataukan Holmen. 

Helle Moe i gavefondet tok kontakt med Vidar  Holm, som kanskje mange kjenner igjen som aktiv kronikør på KSU.NO og som over gjennomsnittet interessert i julebelysning.

– Dermed var vi i gang. Beboere og pasienter har vært ivrige tilskuere og synes det har blitt så fint. Vidar Holm, med god hjelp av Mette  Kristiansen har også pyntet slik at man fint kan se lysene innenfra også, sier Aud Jorunn videre.

Det ble bevilget 5 000 i et utstyrsbudsjett for julelys, men Vidar Holm røper at han måtte supplere litt fra egen beholdning. – Dette var et dugnadsprosjekt jeg overhodet ikke kunne si nei til og har fått masse positive tilbakemeldinger fra beboere og ansatte. Jeg føler meg ikke helt ferdig ennå, så det blir litt mer pynting i de nærmeste dagene. Drømmen var å pynte fasaden med skikkelig vinter- og julestemning og den er i ferd med å bli oppfylt og er vel verdt dugnaden, sier Holm.

– Du må også få med at Moe Maskin og Transport stilte med gratis lån av lift straks vaktmester Olav Sørstrand ringte, tilføyer Vidar.

Bygget er bygd av penger fra Sanitetsforeninger på Smøla og ble fra 1959 opprinnelig brukt som sykehjem og fødeavdeling.  Det skal rives men til fordel for nytt alderspensjonat. 

– Jeg har alltid hatt stor respekt for Sanitetskvinner og arbeidet de gjør. Med ei engasjert mor i NKS i snart 50 år har jeg så å si fått inn dette med morsmelka.

– Det føles derfor som en en verdig avslutning for bygget å få pynte det slik som dette de siste årene det står oppført. Det føles rett og slett som en ære å få være med å hedre bygget på denne måten, avslutter Vidar Holm.

Julelyspynteprosjektet  har også fått mange positive kommentarer på Facebook innlegget i kveld. Bare ta en titt på Smøla sykehjem sin FBside.

Flere bilder fra prosjektet

Alle bilder:  Aud Jorunn Flataukan Holmen

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Likte du denne artikkelen?

Hjelp oss å utvikle KSU.NO videre og bidra med å opprettholde tjenesten fritt tilgjengelig for alle!

Vipps valgfritt beløp til 614043.

Tusen takk!

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse
KSU – Vipps – mobil

Innlogging

Siste kommentarer

Geir Ole Sætremyr 2 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDette er politikk gjennom Regjering og Storting.Det er ikkje noko Naturvernforbundet arbeider med, men vi registrerer kva rammeverk som er ...
Terje Sundsbø 2 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrDu svarer ikke på spørsmålet. Er det vanlig praksis i Naturvernforbundet?
Geir Ole Sætremyr 3 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDu må adressere dette hos andre.
Terje Sundsbø 3 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Geir Ole SætremyrPå Møreaksen betaler bilistene bompenger, på jernbane betaler passasjerene billett. Mitt spørsmål gjelder fortsatt:Hvorfor behandles lokal forankring og finansiering ulikt ...
Terje Sundsbø 3 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Anne Mari SandshamnSkålaveien var ikke et fergeavløsningsprosjekt, og mottok aldri offentlig støtte. Skålavegen ble bygget som en privat vei i regi av ...
Geir Ole Sætremyr 3 dager siden Særinteresser og Eksportveikonferansen
@Terje SundsbøDer er ei forskell  Møreaksen skal delfinansierast via bompengar. Jernbane via passasjernbilett.80% staleg finansiering av Møreaksen.  Vesentlig statlig bidrag til finansiering ...
Annonse

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse