fbpx
Annonse
Annonse
Aud Jorunn Flataukan Holmen
Aud Jorunn Flataukan Holmen

– Det startet med en ide fra en ansatt på sykehjemmet på Smøla, Lisa Jeanette Foss, og derifra ballet det på seg sier aktivitetsleder  Aud Jorunn Flataukan Holmen. 

Helle Moe i gavefondet tok kontakt med Vidar  Holm, som kanskje mange kjenner igjen som aktiv kronikør på KSU.NO og som over gjennomsnittet interessert i julebelysning.

– Dermed var vi i gang. Beboere og pasienter har vært ivrige tilskuere og synes det har blitt så fint. Vidar Holm, med god hjelp av Mette  Kristiansen har også pyntet slik at man fint kan se lysene innenfra også, sier Aud Jorunn videre.

Det ble bevilget 5 000 i et utstyrsbudsjett for julelys, men Vidar Holm røper at han måtte supplere litt fra egen beholdning. – Dette var et dugnadsprosjekt jeg overhodet ikke kunne si nei til og har fått masse positive tilbakemeldinger fra beboere og ansatte. Jeg føler meg ikke helt ferdig ennå, så det blir litt mer pynting i de nærmeste dagene. Drømmen var å pynte fasaden med skikkelig vinter- og julestemning og den er i ferd med å bli oppfylt og er vel verdt dugnaden, sier Holm.

– Du må også få med at Moe Maskin og Transport stilte med gratis lån av lift straks vaktmester Olav Sørstrand ringte, tilføyer Vidar.

Bygget er bygd av penger fra Sanitetsforeninger på Smøla og ble fra 1959 opprinnelig brukt som sykehjem og fødeavdeling.  Det skal rives men til fordel for nytt alderspensjonat. 

– Jeg har alltid hatt stor respekt for Sanitetskvinner og arbeidet de gjør. Med ei engasjert mor i NKS i snart 50 år har jeg så å si fått inn dette med morsmelka.

– Det føles derfor som en en verdig avslutning for bygget å få pynte det slik som dette de siste årene det står oppført. Det føles rett og slett som en ære å få være med å hedre bygget på denne måten, avslutter Vidar Holm.

Julelyspynteprosjektet  har også fått mange positive kommentarer på Facebook innlegget i kveld. Bare ta en titt på Smøla sykehjem sin FBside.

Flere bilder fra prosjektet

Alle bilder:  Aud Jorunn Flataukan Holmen

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til post@ksu.no.
For kommentarer vennligst bruk kommentarfeltet under.

Annonse
Annonse
Annonse

Hva skjer?

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansund og omegn. Det er gratis å legge til oppføring i kalenderen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i litt større format og tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Annonse

Våre utvalgte