Annonse
Annonse
NTB
Artikkel
NTB
07 desember 2020 20:11
Foto: Gorm Kallestad / NTB
Foto: Gorm Kallestad / NTB
Denne artikkelen er over 12 måneder gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Trondheim har hatt en økning av koronasmittede de siste dagene i forbindelse med to nye smitteutbrudd. Nå pågår det intens smittesporing.

Siden fredag har 14 personer i Trondheim fått påvist koronasmitte. Blant de smittede er et barn under ti år og en person i tenårene. De resterende tilfellene fordeler seg på personer mellom 20 og 70 år, skriver kommunen på sine nettsider.

Alle de smittede har milde sykdomsforløp. Kommunen har gjennomført 1.281 tester de siste tre dagene.

Mandag kveld opplyser kommunen at det pågår intens smittesporing i forbindelse med to nye utbrudd.

To utbrudd

Det ene utbruddet berører byens eritreiske miljø der til sammen åtte personer så langt har fått påvist smitte. Her har smittevernkontoret et tett samarbeid med ressurspersoner i miljøet og jobber sammen med representanter for ulike menigheter og grupper for å kartlegge situasjonen og spre informasjon.

Nå ber kommunen om at alle eritreere i Trondheim tester seg. Det anslås at 600–700 personer har fått informasjon om situasjonen og oppfordring om å teste seg.

– Det handler om å kartlegge alle som kan ha blitt utsatt for smitte, så vi raskt kan få kontroll, sier fungerende kommuneoverlege i Trondheim, Elizabeth Kimbell, til NRK.

Ikke full oversikt

Det andre utbruddet berører oppsetningen «Julestemning» ved Olavshallen. Til sammen seks personer har så langt fått påvist smitte i forbindelse med dette utbruddet.

Her sier Kimbell at kommunen har litt mer oversikt, og at dette gjelder personer som er knyttet til oppsetting, deres familier og sosiale kontakter.

«Smittevernkontoret har ennå ikke full oversikt over utbruddene, og man observerer at flere av de smittede har hatt milde eller ingen symptomer. Vi vet foreløpig ikke hvor smitten kommer fra, og smittevernkontoret har derfor gått bredt ut med informasjon», skriver kommunen i en pressemelding.

(©NTB)

Du må være logget inn for å kommentere.
Debattregler   

Laster kommentar… Kommentaren blir oppdatert etter 00:00.

Bli den første til å kommentere.

Send oss leserinnlegg eller tips

Tekst, bilder og video til leserinnlegg, artikler og andre tips, kan sendes til tips@ksu.no.

Annonse
Annonse

Siste kommentarer

Ketil Strand Andersen 7 timer siden – Hvor er logikken i Nav-saken, Geir Inge Lien?
Merkelig at Lien ikke forstår at kamp om flere statlige arbeidsplasser til fylket og vurdering av sammenslåing og plassering av ...
Dette er en kjempeskandale. Tenk å kjøpe inn helikoptre som ikke kan lande på mange av sykehusene som har helikopterplass. ...
Ketil Strand Andersen 21 timer siden Rbnett: Stopp Nav-flyttingen til Kristiansund
Vi kan støtte Molde på dette, men kun dersom Moldenserne greier å bidra til at sykehuset i Kristiansund opprettholdes.
Her er det ingen sammenheng mellom sitatet til Christensen og konklusjonen som Tønnesen trekker. Sammenslåingen var begrunnet med billigere lokaler, ...
Vidar Hölm 1 dager siden Regionspørsmålet arkiveres – endelig!
Ja ser jo de jubler i molde over sine kjære naboer i nord. Nå får de NAV kontoret fra Kristiansund. ...
Vidar Hölm 1 dager siden Bypakken – bompenger til evig tid?
Bruk blinklys i rundkjøringer og lag rundkjøring i Dalekrysset og i Norges mest snodige kryss, Rensvikkrysset ,så er dere i ...
Annonse

Hva skjer

Under finner du en oversikt over arrangement i Kristiansundsregionen.

Trykk her for å legge til arrangement

Trykk her for kalender i større format og valg av periode. Her vil du også kunne finne tilknyttede artikler og annonserte arrangementer.

Støtt KSU.NO via bank eller Vipps.

Annonse

Våre utvalgte